1 I. informativní schůzka k předkládání návrhů projektů do programu Výzkumná centra Praha, 1. března 2004.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Národní program udržitelnosti I
Advertisements

Nový program MZe - dvoustupňová veřejná soutěž
Informativní schůzka k programu 1M Praha
Projekt NTK v programu LR Stav prací k Štěpánka Žižková.
Seminář k výběrovému řízení 2014
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Občanské vybavení a služby Program rozvoje venkova ČR OSA III.
Informační zdroje v programu 1N Celostátní porada vysokoškolských knihoven České Budějovice Věra Kubíková, MŠMT.
PRVNÍ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 18. KVĚTNA 2004 PRVNÍ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 18. KVĚTNA.
1 Informativní schůzka k předkládání návrhů výzkumných záměrů s termínem zahájení od 1. ledna 2007 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Praha,
1 Informativní schůzka k předkládání návrhů výzkumných záměrů s termínem zahájení od 1. ledna 2005 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Praha,
1 Informativní schůzka k předkládání návrhů projektů do programu Centra základního výzkumu - LS Praha, 15. září 2004.
Psaní grantové přihlášky Postdoktorandský projekt)
Obecná část rozpočtového práva III
Aktuální úkoly MŠMT Odbor programů výzkumu a vývoje 2009.
MONITOROVACÍ ZPRÁVY v OP VK Seminář pro příjemce v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, 20. a 21. dubna 2009.
Pronájem, výpůjčka majetku pořízeného z dotace Ing. Lukáš Brabenec 25. září 2013.
Systém kontrol realizovaných u příjemců Ing. Lukáš Brabenec 25. září 2013.
Výzva č. 31 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.4 Partnerství a sítě Mgr. Martina Jedličková.
1 Způsob žádání o dotaci v rámci OP Lidské zdroje a zaměstnanost Prezentující Mgr. Petr Zavadil.
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Obnova a rozvoj vesnic Přerov, Hotel Fit Program rozvoje.
Výsledky výzkumu ve vzdělávacích institucích doc. Ing. Josef Vaculík, CSc. Ing. Petr Urbanec Univerzita Pardubice.
RVŠ Výsledky připomínkového řízení - zákon č. 130/2002 Sb. Zpracovala : B. Tremlová.
Informace o implementaci směrnice EP a Rady 2005/36/ES
Ochrana osobních údajů při poskytování informací
JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy PF UK 8. dubna 2013.
Národní a regionální dotační tituly. Význam národních a regionálních dotačních titulů Jejich význam postupně klesá, pro mnohé subjekty přesto téměř nezbytné.
Akademik 06 ekonomická část. Oddělená účetní evidence Zákon č. 130/2002 § 8 Použití podpory odstavec 1 Příjemce vede pro každý projekt a výzkumný záměr.
1 II. informativní schůzka k předkládání návrhů projektů do programu Výzkumná centra Praha, 2. dubna 2004.
, předsednictvo RVŠ Výzkum a vývoj na vysokých školách, problematika a hodnocení specifického výzkumu Zpracovali: Ing. J. Fischer, doc. B. Tremlová,
Grantová agentura ČR Veřejná soutěž GAČR - podávání projektů se začátkem řešení v roce 2013  Termín zaslání pdf verze FINAL na fakultu je
Základní povinnosti příjemců dotací Ing. Lukáš Brabenec 12. června 2014.
Smluvní vztahy a registrace Jaroslav Žákovčík Praha
Mgr. Ing. Drago Sukalovský, starosta města Kuřimi
Směrnice Rady Libereckého kraje č. 3/2006 k zadávání veřejných zakázek Libereckým krajem a jím zřizovanými příspěvkovými organizacemi Liberec, 9. dubna.
ČINNOST PŘÍSTROJOVÉ KOMISE
1 1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
Program švýcarsko-české spolupráce Předkládání záměru projektu Konečný termín k předkládání projektových záměrů: ve 14:00 Místo předkládání.
1 Zpráva o výsledcích finančních kontrol ve veřejné správě za rok 2006 – za Liberecký kraj a jím zřízené příspěvkové organizace.
Program průmyslového výzkumu a vývoje IMPULS
1 „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací projektu z PRV“
Praktický postup přípravy projektů Internetizace knihoven na krajích Michal Šperling Euredis, a. s. Dne:
Program švýcarsko – české spolupráce Fond na přípravu projektů Ministerstvo financí - Národní koordinační jednotka (NKJ)
Povinné přílohy žádosti pro 5. výzvu k předkládání projektů v JPD 2 Ing. Johana Chalupová Magistrát hl. m. Prahy Odbor zahraničních vztahů a fondů EU.
Program Iniciativy Společenství INTERREG IIIA Česká republika – Svobodný stát Bavorsko 2004 – 2006 ŽÁDOST O PODPORU Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
Grantové schéma Phare 2003 Rozvoj lidských zdrojů Seminář pro auditory Část finanční Praha, 15. března 2006 Ing. Kateřina Auerveková
Terciární vzdělávání. Struktura Vysokoškolské (5A, 6) Vyšší odborné (5B) – 1992/93, 1995/96 Třístupňová struktura vysokoškolského vzdělávání: bakalářský.
1 Centralizovaný rozvojový program 2017 a Institucionální program Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 529/5, Praha.
PROVÁDĚNÉ KONTROLY PLNĚNÍ PODMÍNEK ROZHODNUTÍ Úřad vlády České republiky Odbor právní a kontrolní.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ERDF pro vysoké školy Mgr. Stanislava Podolková Praha, duben 2016.
Seminář k „Výzvě na technologická centra a elektronické spisové služby“ Oblast podpory: 2.1 Zavádění ICT v územní.
PROBLÉMOVÁ MÍSTA PŘI ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK V RÁMCI OP VK 15. prosince 2011.
Síť sociálních služeb Ústeckého kraje Setkání s poskytovateli sociálních služeb v Ústeckém kraji.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Veřejné zakázky.
1 Projekty vytvářející příjmy.  Projekty zakládající veřejnou podporu  Projekty nezakládající veřejnou podporu = projekty vytvářející příjmy = projekty.
Návrh rozpočtu kapitoly 335 – MZ ČR na rok 2015
Návrh rozpočtu kapitoly 335 – MZ ČR na rok 2017
Finanční část. Seminář pro žadatele, výzvy Předaplikační výzkum a Předaplikační výzkum pro ITI.
Program EUPRO II podprogram INTER-INFORM
Vyúčtování projektů nestátních neziskových organizací za rok 2016
Seminář pro žadatele k Výzvě IROP (2017) – Bezpečnost dopravy a cyklostezky v regionu MAS Moravská cesta 21. Března 2017, Příkazy.
Poskytovatel Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Schválení programu 2. května 2016 Předmět podpory Projekt, který může mít charakter mezinárodní.
NÁVRAT Informativní seminář 7. října
Workshop Realizace politiky přípravy na stárnutí, Brno, 15. října 2015
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Mezinárodní mobilita výzkumných pracovníků Praha, 20. července 2017.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Mezinárodní mobilita výzkumných pracovníků – MSCA -IF Praha, 25. července 2017.
Národní programy VaV v gesci Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy 28. června 2007.
Implementace KAP v Jihočeském kraji I
FINANCOVÁNÍ INOVACÍ Odpočet na podporu výzkumu a vývoje
Podpora vybraných druhů sociálních služeb ve Středočeském kraji II
PROVÁDĚNÉ KONTROLY PLNĚNÍ PODMÍNEK ROZHODNUTÍ
Transkript prezentace:

1 I. informativní schůzka k předkládání návrhů projektů do programu Výzkumná centra Praha, 1. března 2004

2 Program 1. Obecné informace 2. Projekt výzkumných center 3. Vyplňování formulářů 4. Vznesené dotazy 5. Závěr

3 1

4 Způsoby podpory výzkumu a vývoje z veřejných prostředků Veřejné prostředky Účelová podpora Institucionální podpora Mezinárodní spolupráce ve VaV Specifický výzkum na VŠ Výzkumné záměry Grantové projekty Programové projekty Veřejná zakázka

5 Legislativa účelové podpory Zákon č. 130/2002 Sb. Nařízení vlády č. 461/2002 Sb. Nařízení vlády č. 267/2002 Sb.

6 Uchazeči o účelovou podporu projektu Právnická osoba se sídlem v ČR veřejná vysoká škola; příspěvková organizace zřízená; další právnická osoba zřízená podle zvláštních zákonů (obchodní zákoník, zákon o obec. prosp. spol., …) Organizační složka ČR Organizační složka ÚSC pokud předmětem jejich činnosti je výzkum nebo vývoj

7 Náležitosti pro předložení návrhu projektu –splnění podmínek způsobilosti podle §18 zákona (3.1) – podpisy, razítka –prokázání odborné způsobilosti (3.2) –zdůvodnění potřebnosti vzniku centra (4.3) –předpokládané výsledky centra v obd. 5-7 let (4.5) –rozsah zahraniční spolupráce (4.6) –specifikace položek uznaných nákladů … –smlouvy upravující vztahy mezi zakl. subjekty –prohlášení uchazeče o specifikaci zdrojů financování, souhlasu se zpřístupněním výsledků veřejnosti, ….

8 Přijímání a hodnocení návrhů projektů Komise pro přijímání návrhů projektů kontroluje splnění podmínek veřejné soutěže ( a ) Odborný poradní orgán hodnotí bodově a slovně podle kriterií : –Věcný soulad návrhu projektu s cílem programu –Splnění základních podmínek (část 3,4 a 5) –Prokázání odborných předpokladů (3.2) včetně srovnání s RIV –Význam, potřebnost a užitečnost centra a jeho přínosu pro uživatele jeho výsledků –Adekvátnost finančních nákladů projektu, zdůvodnění položek uznaných nákladů –Výše finančního podílu uchazeče na realizaci projektu –Oprávněnost požadované účelové podpory ve vztahu k významu a výsledkům projektu –Zabezpečení projektu uchazečem

9 Uznané náklady - 1 osobní náklady zaměstnanců uchazeče –podle platných mzdových předpisů uchazeče –tarifní i nadtarifní složky platu/mzdy –povinné zákonné odvody, příděl do FKSP náklady na pořízení majetku –nákup strojů, přístrojů, zařízení, pozemků, budov, … náklady na odpisy –odpisy majetku používaného pro řešení projektu provozní náklady –nákup materiálu, zásob, drobného hmotného majetku, služeb, … cestovní náhrady náklady na mezinárodní spolupráci náklady na zveřejnění výsledků, zajištění práv k výsledkům doplňkové (režijní) náklady

10 Uznané náklady - 2 Uznané náklady mohou být navrhovány pouze v přímé souvislosti s řešením výzkumného projektu a musí být uchazečem vykalkulovány a zdůvodněny. Navržené uznané náklady nemusí být zadavatelem akceptovány. účelová podpora = max. 90% uznaných nákladů

11 Použití schválených finančních prostředků tj. uznaných nákladů vč. podpory pouze v přímé souvislostiProstředky lze užít pouze v přímé souvislosti –s popisem projektu –se schválenými uznanými náklady Veškeré nákupy nutno provést postupem podle zákona o zadávání veřejných zakázek (fakultativní podmínka)Veškeré nákupy nutno provést postupem podle zákona o zadávání veřejných zakázek (fakultativní podmínka) Vést oddělenou evidenci uznaných nákladůVést oddělenou evidenci uznaných nákladů

12 2

13 Výzkumné centrum Jak by mohlo fungovat ……

14 Zakládající subjekty navrhují předložení projektu Uchazeč/příjemce spolupříjemce Subjekty, které předpokládají využívat výsledky výzkumu v centru Výzkumná pracoviště Centrum Jeden subjekt musí mít akreditaci pro PGS

15 Řízení činnosti centra Centrum Rada centra min. 11 členů usměrňuje činnost centra Zástupce příjemce řešitel Subjekty, které předpokládají využívat výsledky výzkumu v centru

16 Spolupříjemc e Financování činnosti centra - 2 Spolupříjemc e Centrum Subjekty, které předpokládají využívat výsledky výzkumu v centru Spolupříjemce Stát ExB ExC min.10 % ExA max. 90% Příjemce 0 až 90% x odp. roku řešení

17 Financování činnosti centra - 1 Náklady  Osobní  Kapitálové  Provozní  Cestovní  Mezinárodní sp.  Na zveřejnění  Doplňkové příjemce spolupříjemce ++= uznané náklady dotace na řešení projektu + z ostatních veřejných zdrojů + z neveřejných finančních zdrojů =Zdroje financí

18 Spolupříjemc e Využití výsledků centra Spolupříjemc e Centrum Subjekty, které předpokládají využívat výsledky výzkumu v centru Spolupříjemce Stát Příjemce = veřejnost

19 3 Vyplňování formulářů

20 Formuláře – 1a  Textový formulář  Je ve formátu Word *.doc  Má verzi v českém jazyce a anglickém jazyce  Zasílá se oponentům  Slouží odborným poradním orgánům k hodnocení  V českém znění bude přílohou smlouvy  Vyplňuje se do rámečků

21 Formuláře – 1b  Hodnoty do tabulek E finanční zabezpečení řešení činnosti centra lze kopírovat z tabulek *.xls  Uznané náklady příjemce/vykonavatele (E3) + uznané náklady spolupříjemce S1 (E4) + uznané náklady spolupříjemce S2 (E5) + … = uznané náklady projektu (E1) a to ve všech vzájemně odpovídajících položkách !!!

22 Formuláře – 2a  Tabulkový formulář  Je ve formátu Excel *.xls  Slouží k získání dat do informačního systému VaV  Provádí výpočet návrhu uznaných nákladů  Dává informaci o personálním zabezpečení řešení projektu

23 Formuláře – 2b  Předkládá informaci o možných oponentech projektu  Umožňuje poskytovateli korekci a úpravu uznaných nákladů  Nepředkládá se oponentům  Nutno dodržet doporučený postup vyplňování tabulek souvisejících s uznanými náklady

24 Formuláře – 2c  Nejprve vyplnit tabulku D Materiálně technické zabezpečení řešení projektu  Následně vyplnit tabulku C Mzdové náklady projektu v roce 2005  Doplnit tabulku B Kalkulace návrhu uznaných nákladů projektu v roce 2005 v položkách Další provozní náklady  Nakonec doplnit nevyplněná pole v části E Uznané náklady projektu (po jednotlivých letech)

25 Formuláře ?

26 Vznesené dotazy Byly vzneseny dotazy nejrůznějšího druhu Mnoho dotazů se opakovalo Na některé dotazy pro jejich formulační stručnost lze odpovědět velmi těžko Zde prezentované dotazy budou zveřejněny na webu MŠMT

27 II. informativní schůzka se uskuteční dne 2. dubna 2004 od 14:00 hodin zde se uskuteční dne 2. dubna 2004 od 14:00 hodin zde slouží k zodpovězení případných dotazů uchazečů ke zpracování a předložení návrhu projektu slouží k zodpovězení případných dotazů uchazečů ke zpracování a předložení návrhu projektu Přihlášení na informativní schůzku se provádí em do K u je možné přiložit případný dotaz

28 Děkuji za pozornost Ing. Václav Hanke, CSc. Ing. Václav Kuchař + kolektiv odboru programů výzkumu a vývoje