Výzkumné projekty MPO řešené v r. 2010 na ZČU náležitosti účetních dokladů na ZČU u projektů se samostatným bankovním účtem.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
z toho 20 % DPH Firma uhradí tuto platbu na hlavní činnost Sdružení AP (to je včetně 20 % DPH) Firmě bude vyúčtováno jako přijatá záloha (dle zákona o.
Advertisements

Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Ostrava!!! Statutární město Ostrava – Městský obvod Třebovice Chcete snížit náklady na domácnost? Město pro Vás zajistilo příležitost snížit náklady domácností.
Kontrola podle čl. 16 Kontrolor podle čl. 16 Oddělení kontroly dotací.
Sächsisches Staatsministerium der Finanzen Referat 17 – Kontrolle EU-Fonds Kontrola operací v rámci finanční kontroly EU Informační akce pro projektové.
Rozhodnutí o poskytnutí dotace
1 1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
Rozpočty územně samosprávných celků v roce 2011 Leden 2011.
DOTACE MŠMT Investice 2011.
MONITOROVACÍ ZPRÁVY v OP VK Seminář pro příjemce v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, 20. a 21. dubna 2009.
1 Sociální integrace OK Zajištění dostupnosti vybraných sociálních služeb v Olomouckém kraji Cena za poskytování sociální služby Platební podmínky – fakturace.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Přehled realizovaných plateb a opatření k urychlení proplácení projektů financovaných z ROP Střední Morava 2. září 2009 Olomouc 8. září 2009 Zlín Výroční.
Pokyny pro zpracování monitorovacích zpráv
Evidence a inventury majetku
Uznatelné výdaje v projektech podpořených ze strukturálních fondů EU v administraci NROS Vyúčtování globálních grantů.
Zásoby- účtování inventarizačních rozdílů
Specifické podmínky závěrečných Výzev 12. června 2014.
Přílohy související s podáním a realizací dotace z PRV Lipová, „Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských.
GRANTOVÝ SYSTÉM MČ Praha 21 ZMĚNY ŽÁDOST VYÚČTOVÁNÍ ÚJEZD NAD LESY 7. LEDNA 2012.
Nejčastější pochybení při administraci monitorovacích zpráv se žádostí o platbu, monitorovacích hlášení a monitorovacích zpráv o zajištění udržitelnosti.
ÚČETNÍ DOKLADY září 2012 VY_32_INOVACE_UCE_070103
Smluvní vztahy a registrace Jaroslav Žákovčík Praha
Nejčastější chyby při vyúčtování dotací EVVO z rozpočtu kraje Kontakt: Ing. Hana Jadviščoková
PŘÍLOHY MONITOTROVACÍ ZPRÁVY Tyto globální granty jsou spolufinancovány ESF a státním rozpočtem ČR.
Schůzka projektového týmu Postdoc I. 6. ( ) Zaměstnáním čerstvých absolventů doktorského studia k vědecké excelenci, reg. č. CZ.1.07/2.3.00/
Způsobilé výdaje poskytovatelů sociálních služeb pro Individuální projekt Pardubického kraje na sociální služby.
Moravská Třebová, Ing. Mgr. Dana Buriánková, vedoucí odboru finančního Dotace z Integrovaného operačního programu, oblast podpory 2.1 Zavádění.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuEU peníze středním školám Masarykova OA Jičín Název školyMASARYKOVA OBCHODNÍ.
Základy účetnictví 4. přednáška.
Odbor dopravy a silničního hospodářství Krajského úřadu kraje Vysočina Pro rok 2008 vypsal ODSH dva dotační tituly: Zásady Zastupitelstva kraje Vysočina.
12. února 2009, ČVUT Pravidla dofinancování projektů ze zdrojů MŠMT Kateřina Slavíková Technologické centrum AV ČR
ČASOVÉ ROZLIŠENÍ NÁKLADŮ A VÝNOSŮ
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Seminář pro žadatele o finanční podporu z OP VK 2007 – 2013 FINANČNÍ ČÁST.
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Činnost oddělení Odbyt.
Devátá přednáška z UCPO
Školení příjemců Phare 2003 RLZ Finanční zprávy Ing. Kateřina Auerveková NVF Praha.
Účtování na rozvahových účtech aktivních
Základy účetnictví 3. přednáška.
Krátkodobý finanční majetek Bankovní účty Krátkodobé bankovní úvěry
Grantové schéma Phare 2003 Rozvoj lidských zdrojů Seminář pro auditory Část finanční Praha, 15. března 2006 Ing. Kateřina Auerveková
METODIKA - VÝKLAD MPSV pro poskytování dotací ze státního rozpočtu nestátním neziskovým subjektům v oblasti podpory rodiny pro rok 2008 Mgr. Ivana Grosskopfová,
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
PENĚŽNÍ DENÍK Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Marcela Vlachová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Účetnictví a rozbory I Ing. Hana Jurajdová, Ph.D. katedra veřejné ekonomie (dveře 525) Tel.:
Projekt Sociální služby v Ústeckém kraji. DŮLEŽITÉ INFORMACE K EKONOMICKÉ STRÁNCE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB.
Předběžná finanční kontrola Příkazce operace. Úvod S účinností od byl na fakultě upřesněn vnitřní kontrolní systém předběžné finanční kontroly.
 Smlouva o poskytnutí účelové dotace čl. V., odst. 14 (Pověření poskytováním SOHZ čl. IV., odst. 13) a dále Metodika PK část XIII., odst. 13  mezní.
„Služby sociální prevence v Olomouckém kraji“ Projekt registrační číslo CZ /0.0/0.0/15_005/ je hrazen v rámci Operačního programu Zaměstnanost.
Rozpočtové hospodaření obcí  Rozpočtové hospodaření územních samosprávných celků  rozpočtový výhled  rozpočtové provizorium  rozpočet 
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Kroměříž
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Přerov
1 Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Administrace projektu (finanční část) Workshop pro příjemce – 3. výzva Tato prezentace je spolufinancována.
Monitorovací zprávy projektů realizovaných v OP LZZ z hlediska obsahu Seminář pro příjemce.
Pracovní skupina TP OP VK
Inventarizace majetku a závazků
Vyúčtování projektů nestátních neziskových organizací za rok 2016
Krajský úřad Ústeckého kraje 9. února 2009
Kontroly na místě a nesrovnalosti projektů realizovaných v OP LZZ
PENĚŽNÍ DENÍK Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Marcela Vlachová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Setkání regionálních výrobců
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Dotace na zpracování územních plánů pro rok 2015
Seminář pro administrátory
Chytré obce Výzva č. 12/2016 Likvidace nepotřebných vrtů
Implementace KAP v Jihočeském kraji I
Inventarizace majetku a závazků
Podpora vybraných druhů sociálních služeb ve Středočeském kraji II
PROVÁDĚNÉ KONTROLY PLNĚNÍ PODMÍNEK ROZHODNUTÍ
Transkript prezentace:

Výzkumné projekty MPO řešené v r na ZČU náležitosti účetních dokladů na ZČU u projektů se samostatným bankovním účtem

Výzkumné projekty MPO řešené v r na ZČU doklady hrazené přímo ze samostatného bankovního účtu (faktury)  napsat tam poznámku "účet" výraznou barvou 1x za měsíc nebo kvartál zkontrolovat výsledovku s výpisem z účtu a poslat na EO žádost o převod hotovosti v té výši, která nebyla hrazena ze samostatného bankovního účtu pro projekt

Výzkumné projekty MPO řešené v r na ZČU V případě, že poplatky za vedení bankovního účtu (případně výnosy z bankovního účtu) nesmí být nákladem projektu, poslat pí. Ledererové s uvedením zakázky, kam tyto položky účtovat – toto pravidlo platí pro všechny aktuálně řešené projekty MPO

Výzkumné projekty MPO řešené v r na ZČU Úhrady nákladů hrazených z účelové podpory v daném kalendářním roce musí být provedeny do konce daného kalendářního roku ! Z účelové podpory MPO nelze hradit zejména: o osobní náklady za prosinec daného kalendářního roku o materiál ze skladu vydaný v prosinci daného kalendářního roku o faktury a jakékoliv ostatní doklady, jejichž úhrada bude provedena v následujícím roce u faktur se splatností v následujícím roce je nutné napsat na průvodku faktury, že faktura musí být zaplacena do konce kalendářního roku náklady zaúčtované na účelové podpoře do konce kalendářního roku jsou konečné, jakékoliv změny v lednu následujícího roku jsou nepřípustné

Výzkumné projekty MPO řešené v r na ZČU Převod do FÚUP  Napsat žádost na EO na konci roku (do ) a zároveň žádost o převod hotovosti v té samé výši ze samostatného bankovního účtu pro projekt !  Na konci roku k by na samostatném bankovním účtu měl být zůstatek NULA z dotačních prostředků.

Výzkumné projekty MPO řešené v r na ZČU Vzhledem k tomu, že veškeré úhrady dokladů musí být provedeny ze samostatného bankovního účtu do konce kalendářního roku, musí být veškeré účetní doklady předány do účtárny do běžného kalendářního roku, aby mohly být doklady zaplaceny přímo ze samostatného bankovního účtu nebo aby mohly být zahrnuty do hromadného převodu ze samostatného bankovního účtu. Poslední hromadný převod nákladů ze samostatného bankovního účtu bude proveden v období od do daného kalendářního roku. O p ř e v o d ž á d á ř e š i t e l !

Výzkumné projekty MPO řešené v r na ZČU Auditované vyúčtování 1) ZČU je v roli příjemce - audit je prováděn pověřenou auditorskou kanceláří. Kontakt mezi auditorskou kanceláří a ZČU zajišťuje paní Šístková. 2) ZČU je v roli spolupříjemce - ověřte co nejdříve (nejpozději do konce listopadu) u hlavního řešitele, jakým způsobem bude chtít ověřit vaše čerpání finančních prostředků a zda nebude požadovat dílčí audit. Tato povinnost bývá obsahem smlouvy, ale dochází ke změnám. V případě změna na požadavek auditu zajistí řešitel promítnutí této změny v tabulce požadavku na audity u pí. Kotěšovcové, která změnu em pošle pí. Šístkové a auditorské firmě.

Výzkumné projekty MPO řešené v r na ZČU Auditované vyúčtování Dokumenty k vyplnění při podání žádosti o audit: Základní údaje o zakázce – vzor Prohlášení – vzor Jsou zveřejněny na stránkách OSV: metodiky/mpo.html

Výzkumné projekty MPO řešené v r na ZČU Auditované vyúčtování Dokumenty k vyplnění při podání žádosti o audit (spis auditora): Výsledovka Time-sheets – k ověření osobních nákladů Kopie všech dokladů (dle výsledovky) Smlouvy a další na vyžádání.

Výzkumné projekty MPO řešené v r na ZČU Auditované vyúčtování V případě, že příjemce má vlastního auditora, který bude ověřovat i náklady spolupříjemce (ZČU), spoluřešitel je povinen ve spolupráci s OSV zajistit součinnost.

Výzkumné projekty MPO řešené v r na ZČU Aktuality k administraci těchto projektů jsou průběžně zveřejňovány na stránkách OSV: metodiky/mpo.html metodiky/mpo.html Děkuji za pozornost