Inovace vzdělávacího programu Zahradní a krajinná tvorba Projekt OPVK, oblastní podpora 2.1.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
E-learning – moderní elektronická podpora výuky
Advertisements

Výuka anglického jazyka s interaktivní tabulí a e-learningem
Základní škola, Matice školské 3, České Budějovice
Cílené rozvíjení čtenářské gramotnosti ve výuce na 2. stupni ZŠ
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost • V roce 2012 se Střední odborné učiliště zapojilo do Operačního programu Vzdělání pro konkurenceschopnost.
Podpora meziobecní spolupráce
Interaktivní testy v matematice
Nové přístupy k využití ict ve výuce přírodovědných předmětů na základních školách CZ.1.07/1.1.07/
, Praha, Goethe institut Tereza Šmídová NÚV.
Environmentální výchova v zemědělských a zahradnických školách CZ.1.07/1.1.00/ Učebnice Ekologie a ochrana životního prostředí.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Cesta ke kvalitě AUTOEVALUACE - Vytváření systému a podpora škol v oblasti vlastního hodnocení aneb Cesta ke kvalitě PhDr. Ivana Shánilová, manažerka aktivity.
Název: Access – formulář v návrhovém zobrazení Autor: Ing. Antonín Dvořák Datum (období) vytvoření: Předmět: Informační a komunikační technologie.
Název: Access - i mport dat z tabulky zpracované v Excelu Autor: Ing. Antonín Dvořák Datum (období) vytvoření: Předmět: Informační a komunikační.
Název: Access – relace mezi tabulkami Autor: Ing. Antonín Dvořák Datum (období) vytvoření: Předmět: Informační a komunikační technologie -
Evaluace Rámce podpory Společenství Evaluační jednotka strukturálních fondů.
VLED Vzdělávání v lesnických disciplínách. Podstata projektu Vytvoření unikátního vzdělávacího kurzu s 10 studijními programy se zaměřením na lesnické.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Mgr. Alena Lukáčová, Ph.D., Dr. Ján Šugár, CSc.
KLÍČ K ROZVOJI PROFESNÍCH KOMPETENCÍ Název projektu: KLÍČ K ROZVOJI PROFESNÍCH KOMPETENCÍ Soukromá vyšší odborná škola sociální o.p.s., Jihlava (projekt.
Výstupy projektu Ing. Marek Vochozka, MBA, Ph.D.
ZVYŠOVÁNÍ KVALITY VZDĚLÁVÁNÍ MIMOŘÁDNĚ NADANÝCH DĚTÍ NA 1. STUPNI ZŠ
CZ / /0390 Posílení role Odborového svazu KOVO při zvyšování adaptability jeho členů Příjemce dotace: OBSLUŽNÁ SPOLEČNOST,a.s. Partner: Odborový.
Strategické plánování v obcích (Víme, kam jdeme) Zlín
Projekty mobilit programu Leonardo da Vinci 2002 ___________________ PhDr. Helena Úlovcová
„Inovace výstupů, obsahu a metod bakalářských programů vysokých škol neuniverzitního typu.“ CZ.1.07/2.2.00/ Michal Sedláček.
Oprogram Vkonkurenceschopnost Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Inovace výuky veterinárních studijních programů v oblasti bezpečnosti.
Průběh realizace aktivit projektu TIME Průběh realizace aktivit projektu TIME Lenka Zábranská.
CZ / /0048 Centrum pro transfer technologií Technologické centrum AV ČR SSŠ AV ČR, VŠE, VŠCHT, ÚPV, ZeNTIVA, a.s., ČKD Nové Energo, a.s.
Pardubice 15. a 16. listopadu 2012 Ing. Petr PETŘÍK
PROJEKT ZVYŠOVÁNÍ KVALITY VÝUKY V ELEKTROTECHNICKÝCH OBORECH Realizátor projektu: Střední škola technická Žďár nad Sázavou od Vyšší odborná.
 Pilotní kurz pro pedagogy MUDr. Iveta Matějovská, CSc.
TUL H32 Představení projektu OPVK: „Inovace mezioborového studijního programu Ekonomika a Management se zaměřením na znalostní ekonomiku”
ZÁVĚREČNÝ SEMINÁŘ Program 4. krajského setkání metodiků Metoda CLIL a výuka odborného cizího jazyka 1.
EXCEL 2010 Popis prostředí – 1. část. Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309,
Osnova kurzu – modulu A3 PŘÍPRAVA PROJEKTU
Environmentální výchova v zemědělských a zahradnických školách CZ.1.07/1.1.00/ Učebnice Ekologie a ochrana životního prostředí.
Modernizace studia aplikované matematiky na PřF Univerzity Palackého v Olomouci na PřF Univerzity Palackého v Olomouci Streamlining the Applied Mathematics.
AKTUÁLNÍ SITUACE V PROJEKTU RIS – ČASOVÝ HARMONOGRAM červen 2005 – květen 2006červen 2007 – leden 2008 Fáze 0 – definice projektu Fáze 1 - analýza Fáze.
Modernizace studia aplikované matematiky na PřF Univerzity Palackého v Olomouci na PřF Univerzity Palackého v Olomouci Streamlining the Applied Mathematics.
79. zasedání Rady ředitelů (Valná hromada) AutoSAP Předkládá: Řídící tým Představenstva „Vnější a vnitřní komunikace AutoSAP “ ve složení: Ing. Jahn Martin,
Moduly jako prostředek inovace v integraci výuky moderní fyziky a chemie reg. č.: CZ.1.07/2.2.00/ Porada
Projekt IVOŠ Inovace a modernizace vzdělávacích programů VOŠ Operační program: Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory: Vyšší odborné vzdělávání.
Název projektu: PODPORA – PRAXE – PROFESE CZ.1.07/2.1.00/ Zahájení projektu: Ukončení projektu: PODPORA – PRAXE – PROFESE.
Zkvalitnění výuky německého jazyka na Vyšší odborné škole Zahradnické v Mělníku CZ.1.07/2.1.00/
Centrum ekonomického vzdělávání v Olomouckém kraji Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.26/ Ing. Josef Peškar Obchodní akademie, Mohelnice, Olomoucká.
Prezentace na konference k projektu „Inovace ŠVP“ - leden 2010 Ing. Radoslav Kučera, OA Pelhřimov.
Projekt „Inovace vzdělávacího programu Inovace vzdělávacího programu VOŠS Ostrava a rozšíření o kombinovanou formu vzdělávání Mgr. Michaela Holaňová.
Analýza potřeb v území Pardubického kraje Pracovní tým k platformě Kariéra a celoživotní vzdělávání Podpora kompetencí k podnikavosti, iniciativě a kreativitě.
Hodnocení kvality vzdělávání v Libereckém kraji Informace o průběhu projektu Ing. Petr Rychlovský.
Klíčová aktivita 3 Profesní portfolio Ing. Aleš Jurečka Praha,
Koordinátor projektu ● ??? (Mgr. Jiří Stockmann) Asistent ● ??? (František Šotola ?) Architektonický návrh rekonstrukce ● dle VŘ, Architektonický.
NZZ – Nová závěrečná zkouška IPN Dana Kočková, NÚOV MŠMT,
Metodická podpora projektu P-KAP krajskému akčnímu plánování
Podpora krajského akčního plánování
MAPLIMAT Modernizace studia aplikované matematiky
Společné setkání „minitýmů“
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Libereckého kraje
MONITOROVACÍ INDIKÁTORY
za akademický rok 2015/2016 Hana Kolářová proděkanka LF UP
Plánování prvních kroků
Krajské akční plánování
Analýza potřeb v území.
Výjezdní zasedání pracovní skupiny pro evaluaci a HP
Krajský metodický kabinet ELEKTROTECHNIKY
Datová opora pro nastavení cyklu kvality
Nové přístupy k využití ict ve výuce přírodovědných předmětů na základních, středních školách CZ.1.07/1.1.07/ CZ.1.07/1.1.07/
NOVÉ FORMY VÝUKY VE ŠKOLÁCH JMK
E-learning – moderní elektronická podpora výuky
Projekt KA3: ZPRACOVÁNÍ METODIK TVORBY NÁSTROJŮ PRO IMPLEMENTACI NÁRODNÍ STRATEGIE ELEKTRONICKÉHO ZDRAVOTNICTVÍ (NSEZ)
Transkript prezentace:

Inovace vzdělávacího programu Zahradní a krajinná tvorba Projekt OPVK, oblastní podpora 2.1.

Klíčová aktivita 02 Vyšší kvalita modulu anglický jazyk a odborná praxe formou Learning by doing

Realizační tým KA 02 Lektor odborný asistent Mgr. Hana Grátová Mgr. Ivana Konvalinková Mgr. Anna Nováková Mgr. Zdeněk Bažant Lektor specialista Ing. Anna Richterová Lektor asistent Ing. Pavel Válek Karel Rys

Výstupy klíčové aktivity 02 Anglicko-český a česko-anglický tématický zahradnický slovník v elektronické podobě Pracovní listy Workshop – prezentace slovníku, seznámení s výukovou metodou Learning by doing Využití výukového programu Learning by doing při výuce předmětů anglický jazyk a praxe

Plán realizace KA

leden – červen 2012 Vyhledávání a výběr odborné slovníkové literatury Studium odborné terminologie – průběžně Vytvoření tematických kategorií Konzultace mezi lektory a odbornými asistenty Tvorba podkladů pro zpracování slovníkových položek Výběr a zadávání položek do pracovních tabulek (Excel) dle kategorií Příprava webového prostředí

červenec – prosinec 2012 Výběr a zadávání položek do pracovních tabulek (Excel) dle kategorií Konzultace mezi lektory a odbornými asistenty Vkládání položek do webové aplikace Zadávání transkripce

leden – červen 2013 Dokončení vkládání položek do webové aplikace Dokončení zadávání transkripce Vytvoření vzorového pracovního listu Workshop pro studenty – instruktáž, ověření, evaluace Vyhodnocení ověřovací fáze Vytvoření souboru pracovních listů

červenec – prosinec 2013 Využívání souboru pracovních listů při výuce metodou Learning by doing Systematizace průřezového tématu Posouzení efektivity výukové metody – dotazník

Popis realizace KA v období leden - červen 2012

1) Vyhledávání a výběr odborné a slovníkové literatury Ilustrovaný slovník anglicko – český Slovart, 2006 Encyclopedia of Gardening Christopher Brickell, 2007

2) Konzultace v rámci realizačního týmu KA Výběr vhodné literatury Stanovení tematických okruhů slovníku Ověřování správnosti překladu vědeckých názvů a hovorových pojmenování Průběžné hodnocení a následné úpravy vytvořených kategorií a vložených položek slovníku

3) Výběr tematických okruhů (pracovní verze) PLANTS GARDEN STRUCTURES TOOLS, EQUIPMENT AND GARDEN ACTIVITIES WOODY PLANTS FRUIT AND VEGETABLES GARDEN FLOWERS PROPAGATION LANDSCAPE SOIL ENVIROMENTAL PROBLEMS URBAN AREAS PLANT TROUBLES BUYING AND SELLING TYPES OF GARDENS, BEDS AND BORDERS HISTORY OF GARDEN DESIGN AND STYLES OF ARCHITECTURES ACTIVITIES – průřezová kategorie obsahující slovesa

4) Vytvoření tabulky v programu Excel pro zadávání položek v přípravné fázi

5) Úprava webového prostředí pro umístění slovníku

Evaluace dosavadní činnosti realizačního týmu + osvědčila se týmová spolupráce při zpracovávání jednotlivých kategorií (např. ověřování správnosti odborného překladu) členové týmu si předávají zkušenosti a tipy na využívání různých zdrojů informací (internet, odborné publikace, konzultanti)

Slabé stránky Lektoři nemají zatím k dispozici požadovanou ICT techniku, dosud využívají počítače na svém pracovišti

Děkujeme za pozornost Anglický výrazČeský překlad to be continued…pokračování příště….