Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Zkvalitnění výuky německého jazyka na Vyšší odborné škole Zahradnické v Mělníku CZ.1.07/2.1.00/13.0004 31.10.2012.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Zkvalitnění výuky německého jazyka na Vyšší odborné škole Zahradnické v Mělníku CZ.1.07/2.1.00/13.0004 31.10.2012."— Transkript prezentace:

1

2

3

4 Zkvalitnění výuky německého jazyka na Vyšší odborné škole Zahradnické v Mělníku CZ.1.07/2.1.00/13.0004 31.10.2012

5 Česká zahradnická akademie Historii naší školy nalézáme v dobových dokumentech a archivech již od roku 1882 Česká zahradnická akademie Mělník úspěšně dokončila i v současné době plní řadu projektů zaměřených na vzdělávání odborné veřejnosti Při plnění náročných úkolů aktivně využívá operační program "Vzdělávání pro konkurenceschopnost"

6 Česká zahradnická akademie

7 Realizační tým projektu Projektový manažer a lektor: Ing. Kateřina Fousová Tajemník projektu: Mgr. Valerie Čermáková Technik a lektor specialista: Ing. Martin Nezbeda Lektor specialista: Mgr. Zdeněk Bažant Lektor IT: Karel Rys Administrativní pracovnice: Miroslava Štochlová Ekolog – lektor: Ing. Helena Součková, CSc.

8 PARTNER PROJEKTU Regionální muzeum Mělník Příspěvková organizace sídlí v budově bývalého kapucínského kláštera, původně měšťanského domu pocházejícího z 2. poloviny 14. století na náměstí Míru v historickém centru města. Muzeum se specializuje na historii výroby dětských kočárků v České republice a historii vinařství v Čechách.

9 PARTNER PROJEKTU Regionální muzeum Mělník

10 AKTIVITA 01 Zpracování výkladového zahradnického slovníku V této aktivitě byl vytvořen překladový a výkladový zahradnický slovník s rozsahem 1000 jednotek (výraz v češtině, překlad do německého jazyka a výklad termínu několika větami v německém jazyce). Součástí aktivity byla přednáška odborníka z německy mluvících zemí na téma: „Krajinářské parky v německy mluvících zemích“.

11 AKTIVITA 02 Zpracování učebnice německého jazyka pro studenty VOŠ zahradnické v Mělníku V této aktivitě byla zpracována nová učebnice německého jazyka pro studenty VOŠ v tištěné i elektronické podobě. Obsahuje odborná zahradnická témata včetně obrazových příloh, úkolů, cvičení, tematické slovní zásoby a zajímavostí.

12

13 AKTIVITA 03 V průběhu a po ukončení prací byly uspořádány workshopy, kde byl mimo jiné předveden nový software pro studenty. Workshopy probíhaly v učebnách výpočetní techniky a v aule zahradnické školy a v historických prostorách Regionálního muzea Mělník. Studenti pomáhali vytvořit základní koncepci učebnice a slovníku.

14 AKTIVITA 03 Jedním z klíčových úkolů projektu je využití výpočetní techniky při výuce jazyků. V rámci plnění klíčových aktivit byl vytvořen nový software "Zahradnický výkladový slovník". Workshop "Práce se slovníkem"

15 AKTIVITA 03 Workshop v reprezentativních historických prostorech Regionálního muzea v Mělníku. Studenti se seznámili s historií zahradnictví respektive vinařství v této oblasti.

16 AKTIVITA 03 Workshop na téma NĚMECKÉ NÁRODNÍ PARKY Jens Halves

17 E-LEARNING Stránky e-lerningu v rámci projektu

18 RAKOUSKÉ ZAHRADY A PARKY V termínu 8.8.-15.8.2011 proběhl výjezd čtyř lektorů projektu do Rakouska

19 UČEBNA NĚMECKÉHO JAZYKA V rámci realizace projektu byla vytvořena nová učebna německého jazyka a z prostředků projektu byla vybavena novým nábytkem a moderním multimediálním systémem včetně počítače připojeného do školní sítě i internetu. Učebna získala variabilní nástroje pro moderní formu výuky. Byly zakoupeny jednomístné pracovní stolky tak, aby učebna mohla být uspořádána přesně podle potřeb lektora respektive zvolené formy výuky.

20 Děkuji za pozornost


Stáhnout ppt "Zkvalitnění výuky německého jazyka na Vyšší odborné škole Zahradnické v Mělníku CZ.1.07/2.1.00/13.0004 31.10.2012."

Podobné prezentace


Reklamy Google