Nejčastější pochybení při administraci Monitorovacích zpráv se žádostí o platbu, monitorovacích hlášení a monitorovacích zpráv o zajištění udržitelnosti.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji“ Realizace dodávek, financování, vykazování činnosti Jana Moravcová
Advertisements

Dobrý den Ing. Kateřina Nousková
ŽÁDOST O PLATBU A JEJÍ POVINNÉ PŘÍLOHY ŽÁDOST O PLATBU A JEJÍ POVINNÉ PŘÍLOHY v OP VK Seminář pro příjemce v rámci globálních grantů Olomouckého kraje.
Rozhodnutí o poskytnutí dotace
1 1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
MONITOROVACÍ ZPRÁVY v OP VK Seminář pro příjemce v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, 20. a 21. dubna 2009.
Monitorovací zpráva (MZ) Projektová část
MONITOROVACÍ ZPRÁVA Tyto globální granty jsou spolufinancovány ESF a státním rozpočtem ČR.
Integrovaný operační program – Administrace projektové žádosti a nejčastější chyby v projektových žádostech Ing. Lucie Vopěnková.
Realizace projektu aneb jakých chyb se vyvarovat Mgr. Lukáš Frantál.
Žádost o grant Co je v žádosti napsáno, musíte se dodržet Žádost se porovnává s údaji v monitorovací zprávě Ze žádosti vychází kontrolní orgány Příručka.
Benefit7+ - vyplňování Monitorovacích zpráv (MZ) se žádostí o platbu
Specifické podmínky závěrečných Výzev 12. června 2014.
Jak vyplnit Monitorovací zprávu. Centrum pro regionální rozvoj ČR; Vinohradská 46, Praha 2; Tel.: ; Fax:
Monitorovací zprávy, Žádost o platbu, Soupiska účetních dokladů Ústí nad Labem, Petra Grygarová, Mgr. Alena Michálková.
Nejčastější pochybení při administraci monitorovacích zpráv se žádostí o platbu, monitorovacích hlášení a monitorovacích zpráv o zajištění udržitelnosti.
ROP NUTS II SEVEROVÝCHOD
Specifika závěrečných výzev a projektů v nejisté části alokace Červenec 2013 Evropská unie Evropský fond pro regionální rozvoj Investice do vaší budoucnosti.
Základní povinnosti příjemců dotací Ing. Lukáš Brabenec 12. června 2014.
Pro MAS projekty (období 2007 – 2013) Státní zemědělský intervenční fond, Ministerstvo zemědělství.
ČASTÉ CHYBY PŘI ZPRACOVÁNÍ ŽÁDOSTI O DOTACI 8. října 2013 Ing. Petra Salačová, OAP Ústí nad Labem 1.
PŘÍLOHY MONITOTROVACÍ ZPRÁVY Tyto globální granty jsou spolufinancovány ESF a státním rozpočtem ČR.
Způsobilé výdaje poskytovatelů sociálních služeb pro Individuální projekt Pardubického kraje na sociální služby.
Závěrečná monitorovací zpráva a její zpracování v Benefitu.
Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji“ Realizace dodávek, vykazování činnosti, financování Ing. Jana Moravcová
FINANČNÍ A ÚČETNÍ SOUVISLOSTI
Projektový cyklus - realizace
1 Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecné informace k finanční části seminář pro žadatele – 3. výzva
1 Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Elektronická monitorovací zpráva BENEFIT7.
Jana Böhmová Monitorovací zpráva v aplikaci Benefit7 ORR, Krajský úřad Kraje Vysočina.
Projektová činnost na VOŠE Zlín Ing. Hana ŠEDOVÁ, Ph.D Inovace výuky regionálního rozvoje, CZ.1.07/2.2.00/
Ing. Petra Kalinová Finanční část monitorovací zprávy.
Nejčastější chyby a problémy při realizaci projektů.
Ministerstvo životního prostředí Státní fond životního prostředí ČR zelená linka Ministerstvo životního prostředí.
Archivace dokumentace projektu a součinnost při kontrolách.
Monitorování projektů v realizaci Ministerstvo vnitra České republiky Odbor strukturálních fondů.
Seminář pro žadatele v rámci Výzvy č. 2/ /11/2010 Ing. Iva Cahelová Ing. Kateřina Gřondilová Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa.
Ministerstvo životního prostředí Státní fond životního prostředí ČR zelená linka Prioritní osa 3 – Udržitelné využívání.
Program rozvoje venkova ČR na období NEJČASTĚJŠÍ CHYBY ŽADATELŮ O DOTACE 11. října 2016 od 8:00 – 31. října 2016 do 13:00.
1 Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Elektronická monitorovací zpráva BENEFIT7 část
Základní síť sociálních služeb ve Středočeském kraji Registrační číslo projektu: CZ.1.04/3.1.00/ Oblast podpory: Podpora sociální integrace.
PŘÍLOHY MONITOROVACÍ ZPRÁVY 6. října OBSAH  Jednotlivé přílohy monitorovací zprávy  Elektronická žádost o platbu.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Nové podmínky administrace projektů Ing. Zdeněk Bogoč.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Veřejné zakázky.
Centrum pro regionální rozvoj ČR Vinohradská 46, Praha 2 | tel.: | fax: | | Příprava.
Monitorovací zprávy projektů realizovaných v OP LZZ z hlediska obsahu Seminář pro příjemce.
Schválením žádosti projekt nekončí
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost OBECNÉ INFORMACE (seminář pro žadatele – 2. výzva, 2. GG PO 1)
UDRŽITELNOST PROJEKTŮ slavnostním zahájením provozu
Schválením žádosti projekt nekončí ……
Kontroly na místě a nesrovnalosti projektů realizovaných v OP LZZ
Seminář k častým chybám v monitorovacích zprávách
Nejčastější chyby partnerů při certifikaci výdajů
ORR, Krajský úřad kraje Vysočina
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Druhy kontrol projektu:
Setkání regionálních výrobců
Seminář pro příjemce 4. výzvy 1. GG oblasti podpory 1.3
ORR, Krajský úřad kraje Vysočina
ORR, Krajský úřad kraje Vysočina
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava
MONITOROVACÍ ZPRÁVA věcná část
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Věcná část řízení projektu (seminář pro příjemce – 1. a 2. výzva)
SCLLD MAS HORNÍ POMORAVÍ
SCLLD MAS MOST VYSOČINY
SCLLD MAS HORNÍ POMORAVÍ
SCLLD MAS MOST VYSOČINY
Nejčastější chyby při kontrole žádosti o dotaci 9
Oblasti, kterým je nutné věnovat zvýšenou péči ŘÁDNÉ PLNĚNÍ POVINNOSTÍ
SCLLD MAS MOST VYSOČINY
Transkript prezentace:

Nejčastější pochybení při administraci Monitorovacích zpráv se žádostí o platbu, monitorovacích hlášení a monitorovacích zpráv o zajištění udržitelnosti Ústí nad Labem, Bc. Miroslava Štefanová, Mgr. Alena Michálková

Základní dokumenty Příručka pro příjemce (dále jen PPP) Příručka pro příjemce Příloha č.1 Pravidla způsobilých výdajů Příručka pro příjemce Příloha č.14 Příručka pro vytváření monitorovacích zpráv, hlášení a žádostí o platbu v aplikaci IS Benefit 7 Externí metodické pokyny(dále jen ExtMP)

Monitoring projektu Monitorovací hlášení (dále jen MH), monitorovací zprávy se žádostí o platbu (dále jen MZ se ŽoP) a monitorovací zprávy o udržitelnosti projektu (dále jen MZoU) jsou základním zdrojem dat pro věcné, finanční a procedurální monitorování v průběhu realizace projektu. Předkládání MH, MZ se ŽoP a MZoU: webová aplikace IS BENEFIT7 a v listinné podobě Územnímu odboru realizace programu osobně nebo poštou v řádném termínu. Varovná hlášení: Příjemce je o termínu předkládání informován em, který je automaticky rozesílán ze systému Monit7+ 20 pracovních dní před termínem předložení.

Monitorovací hlášení a časté chyby příjemců Nedostatečný popis realizace za sledované období Chyby v dosažené hodnotě indikátorů Popisy výběrových řízení, stavy výběrových řízení, nesoulad mezi popisy výběrových řízení v monitorovacím hlášení a skutečností, názvy výběrových řízení v MH se liší s názvy skutečně vyhlášených výběrových řízení, chybí popis všech výběrových řízení včetně všech uzavřených dodatků

Monitorovací hlášení a časté chyby příjemců Chyby ve finančním plánu, chyby v záložce prioritní téma – částka ke Smlouvě/dodatku někdy není aktualizována dle dodatku. Fotodokumentace je nedostatečně doložena (třeba dvě černobílá foto, ze kterých není patrno, kde vůbec vznikla) Nedoloženy originály ani ověřené kopie zápisů z kontrolních dnů

Monitorovací hlášení a časté chyby příjemců Chyby v objednávkách doložených s Monitorovacím hlášením či zprávou 1. Oslovení méně než tří dodavatelů 2. Na objednávce chybí místo a doba plnění 3. Na objednávce chybí závazek dodavatele k plnění stanovených pravidel – umožnění zaměstnancům poskytovatele dotace, Ministerstvu pro místní rozvoj ČR, Ministerstvu financí ČR atd.

Monitorovací zpráva a časté chyby příjemců Popis realizace projektu za sledované období - není vyplněn popis realizace - popsaná realizace není v souladu s doloženými přílohami Přehled uskutečněných kontrol ve sledovaném období - přehled není kompletní Změny v projektu - přehled není kompletní nebo je uvedeno chybné datum nahlášení na ŘO Indikátory - chybně vyplněná dosažená hodnota indikátoru

Monitorovací zpráva a časté chyby příjemců Výběrová řízení - chybně vyplněný stav výběrového řízení - nejsou doplněny dodatky ke smlouvě - je chybně vyplněná cena - nesouhlasí vyplněná data zahájení/ukončení výběrového řízení Rovné příležitosti - uskutečněná opatření vyjmenovaná v tomto bodě nejsou dále v přílohách monitorovací zprávy doloženy (fotodokumenace, zápisy)

Monitorovací zpráva a časté chyby příjemců Publicita - uskutečněná opatření vyjmenovaná v tomto bodě nejsou dále v přílohách monitorovací zprávy doloženy (fotodokumentace, zápisy) Rozpočet etap - přesouvání financí mezi etapami/položkami bez včas nahlášené změny - při přesouvání financí do další etapy přesunout nejen položku bez DPH, ale i k ní příslušné DPH, které je v jiné položce

Žádost o platbu a časté chyby příjemců Částky na žádosti o platbu neodpovídají částkám v rozpočtu nebo na soupisce účetních dokladů Žádost o platbu není finálně uložená v IS BENEFIT 7

Chybné DUZP, chybné datum úhrady či zdanitelného plnění, chybné IČO dodavatele Neshoda výše výdajů mezi soupiskou účetních dokladů a žádostí o platbu Opomenutí přiložení elektronické verze soupisky k žádosti o platbu Soupiska účetních dokladů a časté chyby příjemců

Účetní doklady a častá pochybení Účetní doklady neobsahují veškeré povinné náležitosti dle PPP, zejména podpisy příjemce i dodavatele na faktuře nebo akceptačním protokole Doklady nejsou označeny číslem projektu Předložené doklady musí odpovídat zápisům v soupisce účetních dokladů, případné dělení faktury do více etap nutno označit písmenem D

Ostatní dokumenty a častá pochybení Fotodokumentace nedostatečně doložena Plnění indikátorů vždy doložit např. partnerskými smlouvami, projektovou dokumentací, prezenčními listinami atd. Nezpůsobilé výdaje mají být placeny také ze zvláštního účtu projektu, stejně tak mají být zahrnuty v účetnictví na oddělenou analytiku projektu