Problematika posuzování dřevin rostoucích mimo les

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Obecné požadavky na výstavbu
Advertisements

PF02-14 Podprogram na podporu obnovy venkova pro rok 2014
Ing. Karel Havlíček – ředitel odboru příspěvkových programů
Dokumentace k zajištění BOZP
Odstraňování staveb, terénních úprav a zařízení
Obecná územní ochrana přírody a krajiny podle zák.č.114/1992 Sb.
Nástroje územního plánování
Nástroje územního plánování Přípravné Územně plánovací podklady územně analytické podklady územní studie Plánovací Politika územního rozvoje Územně plánovací.
7. zasedání pracovní skupiny interních auditorů kraje Vysočina
základní právní normy, kterými se ochrana přírody a krajiny řídí
Hospodářská úprava lesa Legislativa Bezpečnost osob a majetku.
Eva Měráková, Lenka Jandová
OP ŽP Anna Limrová Samostatný odbor OP ŽP.
Pravomoc obecních (městských) úřadů při ochraně a povolování kácení dřevin rostoucích mimo les A. Co je lesní zeleň? B. Lesní porosty C. Ovocné dřeviny.
Stabilizace a rekonstrukce vegetačního doprovodu stezky Jedličky-Brodského Český Brod Treewalker, květen 2006.
Pravomoc obecních (městských) úřadů při ochraně a povolování kácení dřevin rostoucích mimo les A. Co je lesní zeleň? B.Lesní porosty C.Ovocné dřeviny.
Kurs v rámci projektu SFŽP Agentura Koniklec o.s. 2008
II. TÉMA Platné právní předpisy na ochranu dřevin rostoucích mimo les a povolování kácení (metodiky, ČSN, dohody)
1 Zadání územního plánu Zadání územního plánu Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor regionálního rozvoje Oddělení územního plánování Plzeň, Krajský.
Ochrana lesů a přírodního prostředí
ZÁKON č.17/1992 Sb. o životním prostředí Životním prostředím je vše, co vytváří přirozené podmínky existence organismů včetně člověka a je předpokladem.
KONFERENCE PROTIPOVODŇOVÁ OCHRANA – PREZENTACE VÝSLEDKŮ PILOTNÍHO PROJEKTU „ATLAS LABE NA ÚZEMÍ KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE“ Projekt je spolufinancován Evropskou.
OCHRANA PŘÍRODY A KRAJINY
EGovernment Zpracoval: Ing. Ivan Ivanov 1 Typové projekty DMVS.
Povinné přílohy žádosti pro 4. výzvu k předkládání projektů v JPD 2 Mgr. Jakub Benda Magistrát hl. m. Prahy Odbor zahraničních vztahů a fondů EU Oddělení.
Systém kontrolní činnosti SEI
Ochrana přírody v ČR. Historie první pokusy – Maiestas Carolina 1355 Karel IV. první pokusy – Maiestas Carolina 1355 Karel IV Hojná voda v Nov.
Komplexní inovace výuky práva pro moderní společnost CZ.1.07/2.2.00/
IPRM Náchoda – problémová zóna u nemocnice Seminář k 1. výzvě Města Náchoda pro podporovanou aktivitu 5.2b Regenerace bytových domů
Ochrana kulturních památek Stát chrání kulturní památky jako nedílnou součást kulturního dědictví lidu, svědectví jeho dějin, významného činitele životního.
Správa místních poplatků
STAVEBNÍ DOZOR Stavební úřady vykonávají soustavný dozor nad zajišťováním ochrany veřejných zájmů, ochrany práv a oprávněných zájmů právnických a fyzických.
RNDr. Jiří Kocián, RNDr. Josef Glos AGERIS s. r. o. Jeřábkova 5, Brno
STAVEBNÍ ZÁKON Účinnost k Předpisy Zákon č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu (stavební zákon), ve znění zákona č. 68/2007.
Ochrana půdy a lesa.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Standardy péče o přírodu a krajinu Jaromír Kosejk, Pavel Štěrba Údržba silniční zeleně, Jihlava,
Územní správa a samospráva RNDr. Oldřich Hájek, Ph.D.
Změny v průběhu kontrol (kontrolní řád) kpt. Mgr. Blanka Kliková Oddělení stavební prevence, kontrolních činností a ZPP HZS Karlovarského kraje kpt. Mgr.
Česká inspekce životního prostředí – Údržba silniční zeleně Příklady z praxe Mgr. Jana Cháberová Ing. Pavel Korábek , Jihlava.
Informace o aktualizaci Politiky územního rozvoje ČR Ing. Filip Novosád, OÚP MMR 14. zasedání Pracovní skupiny pro udržitelný rozvoj regionů, obcí a území.
Porada stavebních úřadů Hasičský záchranný sbor Zlínského kraje.
Zákon o ochraně přírody a krajiny č. 114/1992 Sb. a zákon č. 115/2000 Sb. Ekologie a životní prostředí 2011 Barbora Kněžínková.
PREZENTUJÍCÍ Registry ve veřejné správě Mgr. David Marek
TRESTNÉ ČINY PROTI ŽIVOTNÍMU PROSTŘEDÍ
Používání veterinárních rentgenových zařízení podle zákona č
Výpočet náhrad za újmy omezením lesního hospodaření pomocí SW SKOL
Výpočet náhrad za škody na lesích pomocí SW VySkoL
Protipovodňová opatření na Frýdlantsku -
■■ ■■ Zlínský kraj Program RP18-17 na úpravu lyžařských běžeckých tras ve Zlínském kraji Katarína KOŇAŘÍKOVÁ Odbor strategického rozvoje kraje.
VÝPOČET POPLATKU ZA ODNĚTÍ LESNÍCH POZEMKŮ - chybný princip
VÝPOČET POPLATKU ZA ODNĚTÍ LESNÍCH POZEMKŮ - chybný princip
Povolení kácení dřevin rostoucích mimo les
o ochraně přírody a krajiny
Specifický cíl 4.4 – Zlepšit kvalitu prostředí v sídlech
EKOLOGICKÁ ÚJMA.
Odbor životního prostředí MHMP
Zeleň ve volné krajině a v sídlech
Ústí nad Labem 4/2008 Ing. Jaromír Vachta
AOPK ČR – Regionální pracoviště Správa CHKO Slavkovský les
STAVEBNÍ DOZOR Stavební úřady vykonávají soustavný dozor nad zajišťováním ochrany veřejných zájmů, ochrany práv a oprávněných zájmů právnických a fyzických.
Zákon o ochraně přírody a krajiny č. 114/1992 Sb. a zákon č
Právní režim ochrany přírody a krajiny
Stavební právo.
Místní poplatky Školení obcí Olomouckého kraje listopad 2017 Novela zákona č. 565/1990 Sb., o místních poplatcích (dále jen „ZMP“) s účinností od 1. 7.
ROČNÍ SEMINÁŘ PRO VODOPRÁVNÍ ÚŘADY SKALSKÝ DVŮR
Právní problematika břehových porostů
Ochrana a péče o přírodu a krajinu Seminář MAS Sokolovsko o.p.s.
Závazné stanovisko orgánu územního plánování
Střední Morava - křižovatka dopravních a ekonomických zájmů
Transkript prezentace:

Problematika posuzování dřevin rostoucích mimo les SPRÁVA CHKO LABSKÉ PÍSKOVCE A KS ÚSTÍ NAD LABEM Problematika posuzování dřevin rostoucích mimo les Štěpánka Šolcová Oddělení péče o přírodu a krajinu Děčín, 5.3.2013

AOPK ČR AOPK ČR se sídlem v Praze je organizační složka státu,zřízená MŽP ČR. Jejím hlavním posláním je péče o přírodu a krajinu na území ČR Od 1.1.2012 došlo ke sloučení Správy CHKO Labské pískovce a KS v Ústí nad Labem CHKO LP – správní orgán + odborný orgán volná krajina – odborný orgán

Činnost pracoviště ( v oblasti péče o dřeviny ) odborná podpora výkonu státní správy a samosprávy + na území CHKO Labské pískovce výkon státní správy konzultační a poradenská činnost pro MŽP a ČIŽP, orgány státní správy a samosprávy v rámci územní příslušnosti odborná stanoviska k vyhlašování památných stromů, na území CHKO vyhlašování památných stromů - památné strom na území CHKO LP: 27 položek, 28 ks - památné stromy ve volné krajině Ústecký kraj: 251 položek, 824 ks posuzování zdravotního stavu památných stromů hodnocení zdravotního stavu dřevin rostoucích mimo les hodnocení zásahů do dřevin oceňování dřevin a porostů ( vyčíslení ekologické újmy ) neprovádíme statické posuzování budov či jiných technických prvků, toto přísluší odborníkům stavebním PPK, OPŽP, POPFK, stanoviska k projektovým záměrům apod.

Podklady pro zpracování posudků Posouzení pro potřeby správního řízení – zdarma žádost o zhodnocení stavu dřevin – formulář internetové stránky www.nature.cz (Správa CHKO LP a KS ÚL – Ke stažení ) přílohy: mapy, situační zákresy, foto, kontaktní osoba a další podklady (např. kopie původních rozhodnutí, kopie žádosti o povolení kácení apod. ) Posouzení pro potřeby samosprávy – zpoplatněno i pro potřeby fyzických a právnických osob objednávkový list sazba 350,- Kč za každou započatou hodinu + 3,70 Kč za 1 km

Legislativní úprava především § 7, § 8 a § 9 zákona č. 114/1992 Sb., o ochraně přírody a krajiny ( v platném znění ) nová vyhláška o dřevinách ( připravuje se, nutná odborná diskuze ) § 7 – vlastníci mají povinnost pečovat o dřeviny – otázka možnosti postižení nenaplnění této povinnosti § 8 odst. 1 + § 9 – povolení ke kácení + ukládání náhradní výsadby: - závažné důvody + vyhodnocení funkčního a estetického významu dřevin – ve vzájemné vazbě – je nutné se tímto ve správním řízení zabývat ( správní úvaha v odůvodnění ) - ukládání náhradní výsadby ( náležitosti ), povinnost vést seznam pozemků vhodných pro náhradní výsadbu - průběh správního řízení § 8 odst. 2

§ 8 odst 4 – dřeviny v tzv. havarijním stavu „Povolení není třeba ke kácení dřevin, je-li jejich stavem zřejmě a bezprostředně ohrožen život či zdraví nebo hrozí-li škoda značného rozsahu.“ záměr je nutné ohlásit do 15 dnů od provedení kácení pojem „škoda značného rozsahu“ není v zákoně přesně vymezen, lze použít blízkého termínu „značná škoda“ - vymezen ust. § 138 odst. 1 zák.č. 40/2009 Sb., trestní zákoník – škoda dosahující částky nejméně 500 000,- Kč každý suchý či odumírající strom nelze považovat za „havarijní“

Posuzování dřevin a nejzranitelnější místa stromu vizuální posouzení – pouze na základě shlédnutí dřeviny na stanovišti ( k dispozici pouze metr, výškoměr, znalosti, zkušenosti ) - nutné získat co nejvíce informaci o dřevině a stanovišti ( např. formulář žádosti ) WLA metoda ( lze modelově vypočítat odolnost stromu proti zlomu a krutu ( vítr o rychlosti 32 m.s-1 ), lze použít pouze na solitery, popř. velmi rozvolněné skupiny dřevin, nelze aplikovat na vícekmeny – používá se výjimečně pomocí pomůcek a přístrojů ( např. impulsivní kladivo, Presslerův nebozez, endoskop, tahové zkoušky, akustický tomograf, pneumatický rýč apod. ) – AOPK ČR nemá k dispozici

Na dřevině si všímáme především druhu dřeviny stanoviště a okolí vitality, celkového zdravotního stavu a věku dřeviny habitu stromu a případného náklonu stromu zjišťuje se přítomnost poškození, chorob, škůdců, plodnic hub apod. hodnotí se i provozní bezpečnost velmi důležité jsou i údaje o minulosti stromu a jeho okolí ( viz. formulář ), tzn. výkopové práce v okolí stromu, stav podloží, povodně apod.

Kořeny a kořenové náběhy nejzrádnější místo - není vidět, nejrizikovější – zajišťuje statickou pevnost dřeviny proti vývratu nejčastější a nejzávažnější poškození: mechanické (poškození či přerušení kořenů výkopy apod. ), navážky, zatížení, dlouhodobé zamokření apod., dutiny a podélné trhliny báze kmene jedním z důsledků tohoto poškození je i napadení kořenového systému dřevokaznými houbami projevy: defoliace, zkracování či odumírání letorostů, odumírání kosterních větví…

Kmen, báze kmene základ statické pevnosti celé dřeviny ( báze kmene staticky velmi namáhané místo ) nebezpečné jsou zejména dutiny a podélné trhliny ne každá dutina však musí oslabit statiku stromu ( záleží i na tzv. zbytkové stěně kmene, apod. )

Koruna sleduje se zejména tvar, průměr, výška nasazení a zda je koruna přirozená ( odpovídá danému druhu ) či je nějakým způsobem redukovaná, míra prosychání, poškození větví apod., přítomnost patogenů a škůdců nejrizikovější tlakové větvení ( tzv. „V“ ), opakem je tahové ( tzv. „U“ ) větvení mechanické poranění větví, dřevokazné houby, hniloby a dutiny stabilizační opatření: bezpečnostní či redukční řez, instalace vazeb do koruny, zamezení přístupu veřejnosti do dopadového místa stromu apod.

Rozvaha před rozhodnutím strom pokácet ne všechna poškození musí znamenat okamžitou likvidaci dřeviny je nutné vyhodnotit vitalitu, zdravotní stav, provozní bezpečnost atd. závažné důvody + vyhodnocení funkčního a estetického významu dřevin – ve vzájemné vazbě přihlédnout k druhu dřeviny ( fyziologie, věk, stanoviště apod.) estetický a ekologický význam dřeviny – biotop pro další organismy ( doupný strom ) možnost statického zajištění či zlepšení stavu dřeviny ( řez,vazby...) x perspektiva, cena ( vynaložené náklady ), vazby na okolí atd.

Autor snímků: Ing. Veronika Bohuňková

Autor snímků: Mgr. Eva Mikolášková

Poškození dřevin – ořezy, výkopy posudky pro správní řízení ( zejména pro ČIŽP ), uložení sankce příčiny nejčastějšího poškození : neodborný řez, výkopy v blízkosti kořenového systému následek: velké řezné rány nejsou schopné zakalusovat, stres, odstraněním části koruny ztráta asimilačního aparátu, napadení patogeny,vznik dutin, snížená pevnost dřeva a vliv na celkovou statiku stromu, u kořenů – hniloba ( skrytá, značně ovlivňuje statiku stromu ) doporučení: odbornost firem, dodržovat normy, standardy, pravidelná péče ( pomůže pasport ) při hloubení výkopů nesmí být přerušeny kořeny o průměru větším než 3 cm, menší řezné rány je nutné ošetřit, nutné chránit proti vysychání a účinky mrazu atd. norma ČSN 83 9061 dříve ČSN 18 920

Pasport, inventarizace zeleně zpracování pasportu ani inventarizace stromů v obcích a městech nepředepisuje žádný zákon na druhou stranu se jedná o podklad velmi důležitý, základní evidence majetku obce ( kvantitativní i kvalitativní ) pasport: vhodný i pro řadu činností při běžné údržbě ( sekání trávníků, zimní údržba ploch, evidence ploch určených k náhradní výsadbě – povinnost ze zákona ) inventarizace: kontrola a zajištění provozní bezpečnosti stromů, koncepce ošetřování, kácení a výsadby, čerpání dotací na ošetření či výsadbu podklady se zpracovávají v elektronické podobě

Oceňování dřevin, ekologická újma oceňování dřevin dle metodiky AOPK ČR, která byla sestavena pro využití v rámci zák.č. 114/92 Sb., o ochraně přírody a krajiny, v platném znění – především pro ustanovení § 9 a § 86 řeší vyčíslení společenské (ekologické) hodnoty dřevin rostoucích mimo les, včetně vyčíslení případné vzniklé újmy pro stanovení adekvátních kompenzačních opatření ( zejména pro uložení náhradní výsadby ) vstupní údaje jsou různé podle toho, zda se oceňuje soliter či skupina stromů, keř či souvislá keřová plocha volně přístupná internetová kaukulačka www.ocenovanidrevin.nature.cz metodika se připravuje v tištěné verzi tuto službu využívat od AOPK ČR pouze ve velmi výjimečných případech ( zásahy do VKP, ÚSES, odvolací řízení apod. )

Standardy v oboru arboristika volně ke stažení na www.standardy.nature.cz již schválené znění standardu A 02 002 Řez stromů připravuje se A 01 001 Výsadba stromů A 00 001 Názvosloví A 01 001 Hodnocení stavu stromů A 01 002 Ochrana stromů před stavební činností A 02 005 Kácení stromů dále pak např. ochrana stromů před úderem blesku, bezpečnostní vazby a podpěry, výsadba a řez keřů, ochrana biotopů atd. sborník ze semináře Standard v oboru arboristika ( Brno, leden 2013 )

Děkujeme za pozornost Štěpánka Šolcová stepanka.solcova@nature.cz tel. 475 258 324 mob. 725 729 135