GLBT kabinet sociálně zdravotní pomoci v roce 2008

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Praha - 7. prosince 2006 Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií a státním rozpočtem České republiky Plánování sociálních služeb ve městě Havlíčkův.
Advertisements

Priority prevence HIV/AIDS v ČR
Sociální služby SOZ.
Kancelář Rady vlády pro záležitosti romské komunity při Úřadu vlády Agentura pro odstraňování sociálního vyloučení v romských lokalitách České Budějovice.
Učební program - mladiství v rámci projektu Motivační a učební programy (MUP) Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Předmět úpravy Podmínky pro poskytování sociálních služeb a příspěvku na péči Podmínky pro vydávání oprávnění k poskytování soc.služeb, pro výkon veřejné.
SLUŽBA MENTOR Sdružení pro probaci a mediaci v justici, o.s.
Zákon o sociálních službách
2 Dobrovolníci v sociálních službách zákon č. 198/2002 Sb., o dobrovolnické službě a o změně některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů Ing. Hana.
Opatření 2.3 OP RLZ „Posílení kapacit poskytovatelů sociálních služeb“ Globální grant.
Plán rozvoje sociálních služeb Milevsko Ing. Michaela Švehlová Tato akce byla financována Evropskou unií, státním rozpočtem České republiky a Jihočeským.
Finanční možností svépomocných skupin
Opatření 2.3 JPD 3 „Posilnění kapacit poskytovatelů sociálních služeb v hlavním městě Praha“ Globální grant.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Transformace sociálních služeb pro lidi s postižením
Sociodemografická analýza Výzkum potřeb uživatelů Prostějov.
Sociálně-aktivizační služba pro rodiny s dětmi
Odpovědnost školy v oblasti rizik. Druhy odpovědnosti odpovědnost za škodu –škoda na zdraví, jiná nemajetková újma, škoda na majetku odpovědnost za přestupek.
JPD 3 Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha.
Projekt „Rozvoj procesu plánování dostupnosti sociálních služeb v Olomouci“ 3. KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTA OLOMOUCE 2013 – 2015 Tato akce je.
Krátké představení vyhlášených výzev oblasti podpory 3. 1 a 3
Seminář pro žadatele – dodatečná výzva Akce 3 CIP EQUAL Seminář pro žadatele o finanční podporu z CIP EQUAL Dodatečná výzva pro Akci 3 CIP.
Zavedení systému opatření na podporu slučitelnosti rodiny a zaměstnání na Magistrátu města Brna 9. Národní konference kvality ve veřejné správě
© NSZM ČR1 Zdravá města, regiony, kraje – cesta ke zdravému rozvoji Oucmanice, 5. června 2007.
Sociální politika 2. ročník Studijní obor: Sociální činnost Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK.
Vznik  jeden z výstupů projektu „Vytvoření střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb v Prostějově“  realizace byla zahájena  v pěti.
KONTAKT BOHUMÍN – metodika komunitního centra a soc
SOCIÁLNÍ SLUŽBY V ČR.
Evropský sociální fond a podpora zaměstnávání
Právní aspekty genderového rozpočtování v České republice JUDr. Kristýna Outlá Praha.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Rozvoj sociálních služeb v Moravskoslezském kraji Vize Moravskoslezského kraje: Partnerstvím zadavatelů.
ohroženým domácím násilím
Zhodnocení naplnění 2. Komunitního plánu sociálních služeb města Olomouce v letech Zdislav Doleček Olomouc.
ZD - změny, registrace Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Plzeňském kraji“
Národní tématická síť E Rovné příležitosti žen a mužů TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM EU A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČR.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
PORADENSKÝ SYSTÉM v České republice
Minimální preventivní program školy
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor fondů EU, oddělení pro implementaci.
Poradenství pro zdravotně postižené Pojetí a přínos kurzu Anna Kučerová.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2008 FAUST, o.s.. Statutární zástupci: Bc. Jana Hajderová Ing. Naděžda Antošová, PhD. Jiří Němec.
Regionální individuální projekt „Program aktivizace a podpory uchazečů a zájemců o zaměstnání se zdravotním omezením v Královéhradeckém kraji“
PROJEKT „Integrace sociálně znevýhodněných občanů mikroregionu Prachaticko se zaměřením na začlenění klientů smíšeného Azylového domu v Husinci na trh.
DLOUHODOBÝ ZÁMĚR VZDĚLÁVÁNÍ A ROZVOJE VZDĚLÁVACÍ SOUSTAVY KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE (2012 – 2016)
Sociální zemědělství Nová možnost sociálního podnikání
Výchova ke zdraví v porodní asistenci
Koordinovaný přístup a ESIF Jan Mochťák.
Centrum sociálních služeb Praha je příspěvkovou organizací Magistrátu hlavního města Prahy.
OP VVV a KP SVL Karolína Chloubová. Prioritní osa 3 Rovný přístup ke kvalitnímu předškolnímu, primárnímu a sekundárnímu vzdělávání Investiční priorita.
OBLASTNÍ CHARITA MOST NÍZKOPRAHOVÉ ZAŘÍZENÍ PRO DĚTI A MLÁDEŽ ZASTÁVKA DUCHCOV.
ŠANCE LOVOSICE Prezentace služeb. ŠANCE LOVOSICE je nestátní neziskovou organizací, která se věnuje provozem sociálních služeb a služeb souvisejících,
Název školy: Střední škola sociální PERSPEKTIVA a Vyšší odborná škola, s.r.o. Adresa: Mírová 218/6 Dubí III - Pozorka Název projektu KLÍČE K POZNÁVÁNÍ.
Národní politika BOZP a příprava Národního akčního programu BOZP pro období konference Společně bezpečně v EU – Partnerství v prevenci rizik.
Střední škola pedagogická, hotelnictví a služeb Řízení sociálních služeb PROSTITUUJÍCÍ SE OSOBY Mgr. Irena Kudláčková.
Mgr. Jana Hanzlíková náměstkyně ministryně Sekce pro ochranu práv dětí a sociálního začleňování 10. dubna 2014.
Strategie sociálního začleňování na období let 2012 – 2020 Příspěvek ke konferenci "Sociálně vyloučené lokality - vznik, rizika, možnosti řešení"
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Vzdělávání.
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
Sociální práce v roce 2012 Bc. Ivana Vedralová. Od Úřad práce ČR převezme:  Činnosti, které přímo souvisejí s řízením, rozhodováním a výplatou.
Projekt na podporu neformální péče v ORP Hodonín
Prevence domácího násilí na vládní úrovni
Podpora vzniku a rozvoje sociálních podniků a chráněných pracovišť
Analýza současného stavu institucionálního zajištění péče o ohrožené děti. [online] [cit ]. Dostupné z www: .
Terénní programy.
Sociální práce v praxi Oblasti působení soc. pracovníků
§ 49 Domovy pro seniory. V domovech pro seniory se poskytují pobytové služby osobám, které mají sníženou soběstačnost zejména z důvodu věku, jejichž.
PORADENSKÝ SYSTÉM v České republice
Podpora vybraných druhů sociálních služeb ve Středočeském kraji II
Transkript prezentace:

GLBT kabinet sociálně zdravotní pomoci v roce 2008 JIHOČESKÁ LAMBDA České Budějovice GLBT kabinet sociálně zdravotní pomoci v roce 2008 www.klucicb.info

GLBT kabinet sociálně zdravotní pomoci v roce 2008 gay - homosexuální muž, který má sexuální kontakty s osobami stejného pohlaví lesbická - homosexuální žena, která má sexuální kontakty s osobami stejného pohlaví bisexuální - osoba, která má sexuální kontakty s muži i se ženami transgender - je v nesouladu mezi psychickým a fyzickým pohlavím www.klucicb.info

GLBT kabinet sociálně zdravotní pomoci v roce 2008 2005-2006 realizace projektu G/L Kabinet sociální péče ESF a NROS 100% činnost organizace v prevenci HIV/AIDS+poradna MZ 50 % JL 50 % 2007 realizace projektu G/L Kabinet soc. zdrav. péče MZ 42 % MM ČB 14 % JL 44 % www.klucicb.info

GLBT kabinet sociálně zdravotní pomoci v roce 2008 komplexní projekt zahrnující pomoc v sociální , zdravotní a osvětovou oblasti se zaměřením na GLBT občany hlavní témata: Občanská poradna GLBT pro České Budějovice a  Jižní Čechy. Místo prevence a zjišťování HIV/AIDS u osob s GLBT rizikovým chováním v regionu a v příhraničním styku. Potřeby GLBT menšin a odstraňovaní možnosti sociálního nebo pracovního vyloučení v regionu. Mládež ČČK za podpory Jihočeské Lambdy v preventivních a osvětových besedách v boji proti HIV/AIDS a pohlavně přenosným nemocem. Provázání prevence HIV/AIDS řízené SZU ČB pro rok 2008 v GLBT komunitě pro České Budějovice a Jižní Čechy. www.klucicb.info

GLBT kabinet sociálně zdravotní pomoci v roce 2008 Zdůvodnění odlišností v postupech řešení projektu Coming – out 14 – 18 rok sleduje odlišnosti proti vrstevníkům nástup do školy do 26 let každý přechod mezi školami a nástup znamená nové začlenění příchod do zaměstnaní nebo změna zam. do 30 let postupné odhalení od kolegů, nebo dvojí život společenské začlenění v občanské společnosti 30 – 50 rok snaha uplatnit se v politice , vedoucích funkcích nebo udržet je přechod do penze a jak kdo rozhlédnuti po výsledcích života ale kdo nám pomůže v nemoc aj.. www.klucicb.info

Přístupy na www.klucicb.info

GLBT kabinet sociálně zdravotní pomoci v roce 2008 Cílová skupina: mládež 15- 26 , osoby nově vstupující do sociálně společenských vztahů muži a ženy bez omezeni věku nemocní AIDS oběti trestné činnosti, domácího násilí a komerčně zneužívané dlouhodobě nezaměstnaní ve výkonu trestu a po návratu z výkonu ohrožení vyloučením v zaměstnání (romové a nár. menšiny) v běžném rodinném životě v registrovaném partnerství v případech kdy obtíže násobí odlišná sex. orientace www.klucicb.info

GLBT kabinet sociálně zdravotní pomoci v roce 2008 Za nebezpečný stav považujeme situaci kdy sebepoznání odlišné sexuální orientace může násobit důsledky vyloučení. Naším cílem je poskytovat takové služby, které pomáhají právě osobám z cílové skupiny, hroženým nebo vyloučeným z běžného života tak, aby byl možný jejich návrat a zařazení do pracovní činnosti ale i občanského života. www.klucicb.info

Vazba projektu na strategické dokumenty Národního program řešení problematiky HIV/AIDS pro rok 2008 – směrnice MZ Zákon o registrovaném partnerství a o změně některých souvisejících zákonů - 115/2006 Sb. ze dne 26.6edna 2006 Akční plán - Národní strategie protidrogové politiky na období 2005 – 2006 Koncepce romské integrace – usnesení Vlády c. 532 ze dne 4. května 2005 Národní koncepce rodinné politiky – usnesení Vlády ČR c. 1305 ze dne 12.10.2005 Strategie prevence kriminality na období 2004 až 2007 – usnesení Vlády ČR c. 393 ze dne 28. dubna 2004 Koncepce integrace cizinců na území CR – usnesení Vlády ČR c.1260 ze dne 11. prosince 2000 Zákon o rodině 94/1963 Sb. Zákon o sociálně právní ochrana dítěte 351/1999 Sb. Národní strategie protidrogové politiky na období 2005 - 2006 Zákon c. 218/2003 Sb. o soudnictví ve věcech mládeže Zákon c. 257/2000 Sb. o probační a mediační službě www.klucicb.info

GLBT kabinet sociálně zdravotní pomoci v roce 2008 1.Občanská poradna GLBT pro České Budějovice a  Jižní Čechy. cílem v roce 2008 je přechod k poskytování sociální poradenství podle § 37 Zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách naplnění materiálních i odborných podmínek registrace začlenění mezi standardní poskytovatele sociálních služeb v ČB a regionu JČ naplnění standardů, specifikace druhových stand. poradenství poskytovat v režimu občanské poradny www.klucicb.info

GLBT kabinet sociálně zdravotní pomoci v roce 2008 2.Místo prevence a zjišťování HIV/AIDS u osob s GLBT rizikovým chováním v regionu a v příhraničním styku. Preventivní programy zaměřené na populační skupiny ve zvýšeném riziku HIV/AIDS, zejména na: - školní mládež ve věku od 15 let a mimoškolní mládež ve věku do 25 let - osoby s jinými pohlavně přenosnými infekcemi - osoby poskytující sexuální služby za úplatu - gay komunitu. www.klucicb.info

GLBT kabinet sociálně zdravotní pomoci v roce 2008 3.Potřeby GLBT menšin a odstraňovaní možnosti sociálního nebo pracovního vyloučení v regionu. Zejména pokud jsou mladí LGBT lidé vyloučeni ze své primární rodiny, pak je riziko vzniku dlouhodobého sociálního vyloučení velmi vysoké. To je velmi často spojeno s nedokončeným vzděláním a problémy s uplatněním na trhu práce. Tato situace pak mnohdy vede k životu na ulici či zapojení se do prostituce či do kriminálních aktivit. www.klucicb.info

GLBT kabinet sociálně zdravotní pomoci v roce 2008 4.Mládež ČČK za podpory Jihočeské Lambdy v preventivních a osvětových besedách v boji proti HIV/AIDS a pohlavně přenosným nemocem. Obzvláště zranitelní jsou lidé s odlišnou sexuální orientací v období takzvaného coming outu tedy v době formování vnitřní a vnější minoritní identity. Vzhledem k společenským konvencím preventivní působení organizujeme s pomocí MČČK v ČB a také z důvodu že mladí lidé snáze nacházejí společnou řeč www.klucicb.info

GLBT kabinet sociálně zdravotní pomoci v roce 2008 5.Provázání prevence HIV/AIDS řízené SZU ČB pro rok 2008 v GLBT komunitě pro České Budějovice a Jižní Čechy. supervize odborné části projektu zejména v prevenci HIV/AIDS praktický kontakt mezi gay komunitou a odbornými orgány možnosti anonymních vyšetření a konzultací www.klucicb.info

GLBT kabinet sociálně zdravotní pomoci v roce 2008 V ČR došlo k zásadním změnám v zákonné úpravě vůči vztahům v oblasti gayů a leseb přijetím Zákona o registrovaném partnerství. Tím se zcela otevřela oblast sociálního poradenství pro tuto specifickou minoritu z nutností vytvořit druhové standardy poskytovaných služeb pro GLBT osoby. Zákon má několik ustanovení, které však zejména páry kde se vyskytují děti, vylučuje z jeho využití i při vytvoření úspěšného vztahu. A to přestože právě jim by měl být nápomocen. Pro začlenění homosexuálně orientovaných párů do společnosti je nutné poznání jejich obyčejného životního stylu a poznání jejich priorit včetně jejich schopnosti účasti na kolektivních společenských aktivitách jakými je umění nebo sport. www.klucicb.info

GLBT kabinet sociálně zdravotní pomoci v roce 2008 Magistrát města České Budějovice Národní program boje proti AIDS – Ministerstvo zdravotnictví TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY A FONDY MAGISTRÁTU MĚSTA ČESKÉ BUDĚJOVICE www.klucicb.info