Požehnání skrze autority Židům 13:17 Poslouchejte ty, kteří vás vedou, a podřizujte se jim, protože oni bdí nad vámi a budou se za vás zodpovídat. Kéž.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
PLAYBOY Kalendar 2007.
Advertisements

Život v obecenství – Zpověď
Základy pomohla položit lživá východiska Sexuální Revoluce : • Lidé jsou v podstatě dobří a sílu sexuality nezneužijí. • Nejdůležitější, a pro nás na prvním.
1. Jezu Kriste, štědrý kněže, | s Otcem, Duchem jeden Bože, | štědrost tvá je naše zboží | z tvé milosti.
Jak se přiblížit k dětem psychologické poznatky ve výchově.
Společenství - Co je církev. Církev není budova ani nějaké místo.

Hřích působí destrukci, otroctví, smrt, ale….
Integrita bezúhonnost
O Ježíši Kristu a Božím království
Jedinečný Ježíš Velikost člověka se dá určit podle toho, co za sebou zanechal a zda přivedl druhé k tomu, aby uvažovali nově, a dal impuls, který ho přetrval...
Boží synové Ref: Synové, slyšte Boží hlas, kterým Otec k sobě volá vás, jezte pijte pospolu, mějte lásku Kristovu, aleluja, aleluja, aleluja, aleluja.
Já i dům můj budeme sloužit Hospodinu - Jozue 24:15.
DUCH SVATÝ Jan 16:7 Říkám vám však pravdu: Prospěje vám, abych odešel. Když neodejdu, Přímluvce k vám nepřijde. Odejdu-li, pošlu ho k vám.
Bezpečný sbor. Jak důležitý je pro člověka pocit bezpečí?
Proč je důležité studovat Principy
24. Josef se dal poznat svým bratrům. Nikdo z vás nezůstane v mém otroctví, jen muž, který pohár ukradl.
Dosáhni cíle!.
Projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ. projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ.
Buďme bdělí v modlitbách Pokud se nemodlíš, nejsi křesťan! Clendennen.

ProcvičujemenásobilkuProcvičujemenásobilku Klikni na libovolné číslo, objeví se.
Vzkříšení z mrtvých a druhý příchod Ježíše Krista
Být lidmi, kteří přináší změnu!. Duch svatý působí změny  Izajáš 32:15 Až bude na nás vylit z výše duch, poušť se stane sadem a sad bude mít cenu lesa.
Čím lze charakterizovat Boha – Hospodina?. Láska, pravda, milost, moudrost, … POKOJ… Láska, pravda, milost, moudrost, … POKOJ…
Ve společenství s Matkou Boží
Povolání Leviho (Lk 5,27-32) 5:27 Pak vyšel a spatřil celníka jménem Levi, jak sedí v celnici, a řekl mu: Pojď za mnou." 28 Levi nechal všechno, vstal.
 1 Janův 2:12 Píšu vám, děti, že jsou vám odpuštěny hříchy pro jeho jméno.13 Píšu vám, otcové, že jste poznali toho, který je od počátku. Píšu vám, mládenci,
Boží Zjevení Mnohokrát a mnohými způsoby mluvíval Bůh k otcům ústy proroků; v tomto posledním čase k nám promluvil ve svém Synu. (Žid 1,1n)
Připrava na přijetí svátosti BIŘMOVÁNÍ
Každý člověk se někdy v životě ocitne jakoby na pokraji propasti… K vrcholným dovednostem křesťanského života patří porozumění tomu, jak se kříž, na kterém.
1. Můj Pán Ježíš, má mne rád. | V Písmu čtu to mnohokrát
Nic v životě křesťana nepůsobí takový nepokoj, jako odbývaná modlitba. (Jan XXIII.)
Obstát na bitevním poli
 Touha a nejvyšší hodnota Čechů – funkční rodina a děti  Realita – život vedoucí spíše k destrukci rodin  Rodina je nenahraditelná – má smysl bojovat.
Copyright, 2005 Exodus Global Alliance Základy pomohla položit lživá východiska Sexuální Revoluce : Lidé jsou v podstatě dobří a sílu sexuality nezneužijí.
domýšlivost klopýtnutí.
Kéž je radost a láska zmrtvýchvstalého Ježíše stále s vámi, ve vás a mezi vámi, abychom se všichni stali pravými svědky lásky jeho Otce ke světu. „Neboť.
Centrum pro katechezi, Olomouc 2014 JEŽÍŠOVA VELEKNĚŽSKÁ MODLITBA II.
BOŽÍ DRAMA JEDNÁNÍ PRVNÍ - STVOŘENÍ - pokud sami sebe nejprve nechápeme jako úchvatné dílo, stvořené podle obrazu Božího, všechno ostatní bude pokroucené.
Honza Kuklínek Římanům 7k – Smrt vyřeší skoro všechno Kdo je v Kristu, je nové stvoření. Co je staré, pominulo, hle, je tu nové! 2 Korintským 5:17.
Až na samý časový okraj vzniku vesmíru nahlédla americká sonda WMAP. Podle jejího měření se vesmír rozepnul do obrovských rozměrů v triliontině sekundy.
...přijď království Tvé... Ef : Odložte dřívější způsob života, staré lidství, které hyne klamnými vášněmi, obnovte se duchovním smýšlením, oblecte.
KRÁLŮ KRÁLI, JÁ TĚ CHVÁLÍM, SRDCE MÉ TI DÁVÁ DÍK, PŘED TEBOU SE VŠECHNO SKLÁNÍ V POKOJI A RADOSTI. MRAČNA SMUTKU V TOBĚ MIZÍ, RADOST TVÁ MĚ NAPLNÍ. KRÁLŮ.
Věřím v Boha, Syna.... 1) Věřím v Boha Otce všemohoucího,stvořitele nebe i země; 2) i v Ježíše Krista, Syna jeho jediného, Pána našeho, jenž se počal.
KDYŽ TĚ CHVÁLÍM, KDYŽ SE ZTIŠÍM, JÁ VÍM, TY SÁM JSI BŮH,
Centrum pro katechezi v Olomouci  Jeho modlitba vede k naprostému sebedarování svému Otci.  V něm je modlitba plně zjevena a plně uskutečněna.
M I S E Slovo, které se stalo tělem A Slovo se stalo tělem a přebývalo mezi námi. Spatřili jsme jeho slávu, slávu, jakou má od Otce jednorozený Syn,
Milost přijímám od druhého přijímám od druhého můžeme ji druhým předávat můžeme ji druhým předávat spasení je zdarma - vstup dveřmi spasení je zdarma -
Jirka Pospíšil, KC Vyškov, Boží představy o Tvém životě Jirka Pospíšil, KC Vyškov,
Marta a Marie. Příběh o lásce Boha k člověku - Vztah z Boží strany beze zbytku naplněný - Vztah, který se máme snažit naplňovat i z naší strany - Vztah.
ÚVOD DO KŘESŤANSTVÍ Ježíš Kristus Jabok / ETF UK ZS 2008/09 Petr Jandejsek.
Věřím v ŽIVOT VĚČNÝ. 1) Věřím v Boha Otce všemohoucího,stvořitele nebe i země; 2) i v Ježíše Krista, Syna jeho jediného, Pána našeho, jenž se počal z.
Žalmy Vyrobilo Centrum pro katechezi v Olomouci 2013.
Věřím v Boha, Otce.... Věřím v Boha, Otce... Věřím v Boha, Otce... 1) Věřím v Boha Otce všemohoucího,stvořitele nebe i země; 2) i v Ježíše Krista,
O zklamání Ageus 2,1-9.
1.Paralipomenon.
MOJŽÍŠ-DAVID-UČEDNÍCI
Bůh je silou mou 1. Není to náhoda, že život mám, Bůh je silou mou. (2x) Ref: Chci s Vámi být každý den, chci s Vámi být každý den, chci s vámi být každý.
Příprava k přijetí svátosti biřmování
Srdečně vás vítáme Kdo jsme a co nabízíme? Jsme křesťanský sbor církve adventistů sedmého dne v Karlových Varech Chceme naplnit potřeby lidí žijících v.
Část 2 EVANGELIA & SKUTKY Matouš Jan Marek Lukáš Skutky Přehledy } }
ÚVOD DO KŘESŤANSTVÍ Ježíš Kristus Jabok / ETF UK ZS 200/10
Ježíš.
Židům 1. kapitola Bůh mluví a ANDĚLÉ.
Duchovní obnova v církvi
Poznání Boží vůle.
Jirka Pospíšil, KC NADĚJE Bučovice,
Presbytariánská církev
BIBLE Autor: Mgr.Dana Vagenknechtová
Transkript prezentace:

Požehnání skrze autority Židům 13:17 Poslouchejte ty, kteří vás vedou, a podřizujte se jim, protože oni bdí nad vámi a budou se za vás zodpovídat. Kéž to mohou činit s radostí, a ne s nářkem; to by vám nebylo na prospěch.

Důležitost autority • Autorita – moc vycházející z Božího ustanovení • Autorita není osoba, kterou Bůh vyvyšuje, ale kterou: o oddělil k určitému úkolu o zmocnil ji k jeho vykonání o bude volat k odpovědnosti za svěřený úkol • Hlavní a základní autoritou je sám Bůh • Satanova snaha o vzpouru a převzetí Boží autority • Poznání Boží autority je klíčová věc pro život

Delegované autority 1. STÁT a) vláda b) parlament c) lid 2. RODINA a) Bůh b) Kristus c) muž d) žena e) děti 3. CÍRKEV a) Ježíš b) biskup, pastor, starší, diákon c) členové církve

Příklady Vzpoury • Adam a Eva - Genesis 2 • Chamova vzpoura – Genesis 9,20-27 • Reptání Mirjam a Árona – Numeri 12 • Vzpoura Chóre, Dátana a Abirona – Numeri 16 Poddanosti a poslušnosti • Ježíš - Filipským 2:8 • král David - 1 Samuelova 24 • Video – buďme příkladem

Postoj přinášející požehnání 1.Přijmi plně Boží autoritu a svrchovanost 2.Přijímej Bohem dané autority – hledej možnosti k jejich podpoře a ne zničení 3.Buď dobrý příkladem pro ostatní 4.Buď dobrou autoritou, kde Tě Bůh postavil