Kabinet odpadů Tereza Paulová 28. duben 2011.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Programové období , 20. mezinárodní sympozium INOVACE JUDr
Advertisements

Strukturální fondy na MŠMT Setkání českých technologických platforem
Aktuální proces přípravy programového období 2014+
Co pro obce i kraje chystá Operační program Životní prostředí?
Budoucnost hospodaření s komunálními odpady Dr. Ing. Lubomír Chytka ředitel odboru odpadů MŽP.
Odpady 2014 – jak dál v Olomouckém kraji ? Konference samospráv Olomouc
SITUACE ODPADOVÉHO HOSPODÁŘSTVÍ
MOŽNOSTI FINANCOVÁNÍ PROJEKTOVÝCH ZÁMĚRŮ V NOVÉM PROGRAMOVACÍM OBDOBÍ EU
NÁVRH OPERAČNÍHO PROGRAMU ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ 9. Celostátní konference „Finance pro města a obce z evropských fondů v letech “ 7. prosince 2006.
1 Možnosti financování projektů v oblasti vodohospodářské infrastruktury v ČR A. Programy spolufinancované z EU: 1. Operační program životního prostředí.
Operační program Infrastruktura – část životní prostředí Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor životního prostředí.
Budoucnost odpadového hospodářství z pohledu Ministerstva životního prostředí XII. Celostátní finanční konference “Pokles ekonomiky a dopad na hospodaření.
Konference Bezpečnost dodávek v energetice – Projekty úspor Prezentace pro účastníky konference: Bezpečnost dodávek v energetice Ing.
Operační program Životní prostředí 2007 – 2013 Prioritní osa 6 Michal Slezák Odbor ochrany přírody, odpadů a EV Úsek řízení projektů SFŽP ČR.
OPŽP - PRIORITNÍ OSA 4 Petr Stejskal
PŘÍPRAVNÉ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 5. DUBNA 2004 PŘÍPRAVNÉ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 5.
KIPR Šumava první schůzka s ředitelem NSZM Ing. Petrem Švecem se uskutečnila na Modravě PS UR, akce komunitního plánování v šumavských.
 Fond soudržnosti  Evropský fond pro regionální rozvoj  EU a životní prostředí  Operační program Životní prostředí  Prioritní osy OP Životní prostředí.
Příprava na kohezní politiku EU nadnárodní, národní a krajská úroveň Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje, , Přerov.
OPŽP p rogramové období Operační program Životní prostředí  Usnesením vlády č. 867 ze dne 28. listopadu 2012 vymezen samostatný operační.
Regionální politika a strukturální fondy Evropské unie
Podpora v rámci Programu rozvoje venkova v období
Sdružení podnikatelů v teplárenství Seminář: Odpady a obaly Energetické využití – odpady v teplárenství Ing. Martin Háje, Ph.D. ředitel výkonného.
Praha a fondy EU Programové období 2007 – 2013 Markéta Reedová náměstkyně primátora HMP.
Tento projekt je spolufinancovaný z Evropského fondu regionálního rozvoje. Akce se koná v rámci Programu cezhraničnej spolupráce SR-ČR pod názvem.
Jednání RHMP, Evropský sociální fond Evropský fond pro regionální rozvoj Praha a fondy EU Praha a fondy EU 7. výzva OPPK Ing. Milan Richter.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR NÁRODNÍ ORGÁN PRO KOORDINACI Jan Král Výroční konference Regionálního operačního programu Severozápad ROP.
Pracovní skupina Dopravní politika Dopravní sektorové strategie 2. fáze.
Odpadové hospodářství ČR ve světle členství v EU Praha 1. prosince 2010.
Program rozvoje venkova ČR na období Olomouc Šumperk
AKTUÁLNÍ VÝZVY PROGRAMOVÉHO OBDOBÍ Horizont
METODIKA VSTUPNÍHO HODNOCENÍ Základní přehled. Aktuální výzvy OPŽP Josef Pikálek Liberec.
Připravované výzvy Lucie Pudivítrová odbor fondů EU, MŽP.
Ministerstvo životního prostředí Státní fond životního prostředí ČR zelená linka „Stav financování vodohospodářských.
OP ŽP Anna Limrová Samostatný odbor OP ŽP.
Ministerstvo životního prostředí Státní fond životního prostředí ČR zelená linka Možnosti financování protipovodňových.
Strategie odpadového hospodářství ČR Ministerstva životního prostředí
1 OPERAČNÍ PROGRAM ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ pro období MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ
Ministerstvo životního prostředí Státní fond životního prostředí ČR zelená linka Ministerstvo životního prostředí.
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
Úvod do regionální politiky EU v ČR Eurocentrum Praha,
1www.eav.cz Energetická agentura Vysočiny z.s.p.o. Ing. Michaela Bačáková EAV, z.s.p.o. Jiráskova 65 Jihlava
Operační program Životní prostředí
IX. ročník odborného semináře MŽP, KÚ, SFŽP, ČIŽP a CENIA k odpadovému hospodářství Liberec, října 2014 Provozovaná zařízení v rámci odpadového.
SITUACE V ODPADECH Z POHLEDU SVAZU MĚST A OBCÍ ČR Bc. Marek Sýkora člen Komise životního prostředí Předsednictva Svazu měst a obcí České republiky XII.
Řízení a koordinace politiky soudržnosti v České republice v období Ostravice Hotel Montér Ministerstvo pro místní rozvoj ČR.
ÚŘAD VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY Úřad vlády ČR a Ministerstvo pro místní rozvoj ČR CESTA K INFORMACÍM O EVROPSKÉ UNII V ČESKÉ REPUBLICE.
Integrovaný operační program Konference „Bezpečná Evropa“ Hradec Králové.
Program rozvoje venkova aktuální stav implementace
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Politika soudržnosti Mgr. Lucie Parobková Odbor regionálního rozvoje.
1www.eav.cz Energetická agentura Vysočiny z.s.p.o. Ing. Michaela Bačáková EAV, z.s.p.o. Jiráskova 65 Jihlava
Odpadové hospodářství a jeho výhled v České republice
Právní režim nakládání s odpady
Energetické využívání v ČR, pozice MŽP a jak vlastně dál?? Jaromír Manhart Odbor odpadů Ministerstvo životního prostředí STEO seminář: Odpady 2015 a jak.
SFŽP ČR Nabídka podpory ze SFŽP ČR Mgr. Martin Kubica Klub komunálních politiků KDU-ČSL Královéhradeckého kraje.
zelená linka: Dočerpání OPŽP & představení nového OPŽP Seminář OPŽP pro potenciální žadatele.
Pavel Rada Regionální rozvojová agentura Východní Moravy Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií Dotace pro neziskové organizace z EU.
Operační program Životní prostředí. 2 OPŽP – druhý největší operační program  Finanční nástroj pro čerpání prostředků z fondů Evropské unie  V letech.
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 lll INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ.
Možnosti financování životního prostředí z Evropských strukturálních fondů Zuzana Matoušková 3. ÚFŘP.
Dotační možnosti ve zdravotnictví v rámci ESIF programové období
KOMUNÁLNÍ ODPADY A JEJICH ENERGETICKÉ VYUŽITÍ Jaromír Manhart Odbor odpadů Ministerstvo životního prostředí EGÚ Brno, Energetika 2015 Brno, 23. září 2015.
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
Dotační programy v období DRAHOSLAV CHUDOBA, DABONA s.r.o. 1.
Energetické využívání odpadů Odpady 2013 a jak dál? Štěpán Jakl odbor odpadů.
Prioritní osa 3 - výzva č. 25 a 27
Možnosti využití expertní pomoci JASPERS
Aktuální informace z odpadového hospodářství
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
Transkript prezentace:

Kabinet odpadů Tereza Paulová 28. duben 2011

Závazky ES Směrnice Evropského parlamentu a Rady 2008/98/ES o odpadech Směrnice Rady 1999/31/ES o skládkách odpadů Rok 2000 (4,258 mil. tun/rok): materiálové využití = 468 tis. tun/rok (11 % produkce KO v roce 2000); Rok 2007 (3,846 mil. tun/rok): materiálové využití = 807 tis. tun/rok; energetické využití = 376 tis. tun/rok; skládkování = 3316 tis. tun/rok; spalování = 2,7 tis. tun/rok. Předpoklad v roce 2010: (4 mil. tun/rok): materiálové využití = 2129 tis. tun/rok; energetické využití (není stanoven cíl) = 379 tis. tun/rok; skládkování = 2054,5 tis. tun/rok; spalování(není stanoven cíl) = 1,9 tis. tun/rok.

Hierarchie způsobů nakládání s odpady předcházení vzniku odpadů, příprava k opětovnému použití, recyklace odpadů, jiné využití odpadů, například energetické odstranění odpadů Od této hierarchie je možné se odklonit jen na základě posouzení životního cyklu zahrnující vznik a nakládání s odpadem

Nakládání s KO v ČR Zdroj: Data MŽP

energetické využití X odstranění R1 D10 Definování hranice způsobu nakládání při spalování KO Vzorec energetické účinnosti energetické využití X odstranění R1 D10

Snížit BRKO ukládaný na skládky 75 % hmotnostních v roce 2010 50 % hmotnostních v roce 2013 25 % hmotnostních v roce 2020 (ref. rok 1995) Zdroj: Data MŽP

Novela POH ČR Nařízení vlády č. 473/2009 Sb. ze dne 16. listopadu 2009 mění nařízení vlády č. 197/2003 Sb., o POH ČR V příloze bodě 4 se písmeno i) zrušuje Nepodporovat výstavbu nových spaloven komunálního odpadu ze státních prostředků Nepovolovat přeshraniční přepravu odpadů do ČR za účelem energetického využití, pokud by odpady vzniklé v ČR byly zpracovávány způsobem, který není v souladu s POH ČR

Věcný záměr zákona o odpadech I. Rozšířené teze rozvoje OH v ČR (schváleny vládou 25. srpna 2010) II. Věcné záměry - zákona o odpadech - zákona o výrobcích s ukončenou životností III. Zákony - zákon o odpadech - zákon o obalech - zákon o výrobcích s ukončenou životností

Harmonogram legislativních prací Do 30. dubna věcné záměry zákonů Do 31. května VPŘ Červen kulatý stůl Do 31. července MPŘ Do 30. září do vlády ke schválení Do 30. září 2012 nové zákony do vlády 1. leden 2014 platnost nových zákonů

Operační programy 2007 – 2013 Centrální koordinátor - Ministerstvo pro místní rozvoj www.mmr.cz www.strukturalni-fondy.cz 12

Programy 2007 - 2013 Celkem 26 OP v ČR 26,69 miliard eur Tématické programy Regionální operační programy Operační programy Praha Evropská územní spolupráce                                                Celkem 26 OP v ČR 26,69 miliard eur 3 cíle politiky hospodářské a sociální soudržnosti - Konvergence – 7 ROP, 8 TOP - 25,89 mld. eur, - Regionální konkurenceschopnost a zaměstnanost – 2 OP, - Evropská územní spolupráce – 9 OP 13

Tématické OP OPŽP je 2. největší OP - 4,92 mld. Eur - 18,4 % z prostředků fondů EU pro ČR 14

Prioritní osy OPŽP PO 1 - Zlepšování vodohospodářské infrastruktury a snižování rizika povodní PO 2 - Zlepšování kvality ovzduší a snižování emisí PO 3 - Udržitelné využívání zdrojů energie PO 4 - Zkvalitnění nakládání s odpady a odstraňování starých ekologických zátěží PO 5 - Omezování průmyslového znečištění a snižování environmentálních rizik PO 6 - Zlepšování stavu přírody a krajiny PO 7 - Rozvoj infrastruktury pro environmentální vzdělávání, poradenství a osvětu PO 8 – Technická pomoc 15

Řídící struktura OPŽP Řídícím orgánem - MŽP - UV 175/2006 ze dne 22. února 2006 - Účinnost, správnost řízení a provádění OPŽP - Dohoda o delegování některých činností mezi ŘO a ZS Zprostředkující subjekt – SFŽP ČR - administraci OPŽP (projektový manažer) - Komunikace s příjemci podpory - Příjem, kontrola a hodnocení žádostí - Monitoring - Dokončení a vyhodnocení projektu 16

15. výzva OPŽP Příjem žádostí 4.1. 2010 – 30. 6. 2011 alokace 6 mld. Kč Prioritní osa 4 - mechanicko-biologická úprava KO (MBÚ) - zařízení pro energetické využití KO (ZEVO) Prioritní osa 2 - úprava spalovacích zdrojů (snížení emisí) - vytvoření nových kapacit na spoluspalování odpadů v návaznosti na projekty MBÚ

Plánované spalovny OPŽP – Prioritní osa 4 Plánované 4 projekty Celková kapacita cca 450 tis. t KO/rok Čerpání výdajů možné do konce roku 2015 Rok 2000 (4,258 mil. tun/rok): materiálové využití = 468 tis. tun/rok (11 % produkce KO v roce 2000); Rok 2007 (3,846 mil. tun/rok): materiálové využití = 807 tis. tun/rok; energetické využití = 376 tis. tun/rok; skládkování = 3316 tis. tun/rok; spalování = 2,7 tis. tun/rok. Předpoklad v roce 2010: (4 mil. tun/rok): materiálové využití = 2129 tis. tun/rok; energetické využití (není stanoven cíl) = 379 tis. tun/rok; skládkování = 2054,5 tis. tun/rok; spalování(není stanoven cíl) = 1,9 tis. tun/rok.

Strategie 2015 - 2020 Nová zařízení do r. 2020 - Výstavba nových spaloven KO (zařízení pro energetické využití KO) - Transformace tepláren (úprava zařízení na čištění spalin, náhrada původního kotle, atd.) Rok 2000 (4,258 mil. tun/rok): materiálové využití = 468 tis. tun/rok (11 % produkce KO v roce 2000); Rok 2007 (3,846 mil. tun/rok): materiálové využití = 807 tis. tun/rok; energetické využití = 376 tis. tun/rok; skládkování = 3316 tis. tun/rok; spalování = 2,7 tis. tun/rok. Předpoklad v roce 2010: (4 mil. tun/rok): materiálové využití = 2129 tis. tun/rok; energetické využití (není stanoven cíl) = 379 tis. tun/rok; skládkování = 2054,5 tis. tun/rok; spalování(není stanoven cíl) = 1,9 tis. tun/rok.

Ekonomické nástroje po OPŽP Nové příjmy - 2014 nový zákon o odpadech - zvýšení poplatku za skládkování - příjem až 6,5 mld. Kč/rok Nový operační program po 2015 - Sdělení Komise EVROPA 2020 - cíl „Energetická účinnost“ Spolufinancování transformace tepláren pro spalování KO ?€ Rok 2000 (4,258 mil. tun/rok): materiálové využití = 468 tis. tun/rok (11 % produkce KO v roce 2000); Rok 2007 (3,846 mil. tun/rok): materiálové využití = 807 tis. tun/rok; energetické využití = 376 tis. tun/rok; skládkování = 3316 tis. tun/rok; spalování = 2,7 tis. tun/rok. Předpoklad v roce 2010: (4 mil. tun/rok): materiálové využití = 2129 tis. tun/rok; energetické využití (není stanoven cíl) = 379 tis. tun/rok; skládkování = 2054,5 tis. tun/rok; spalování(není stanoven cíl) = 1,9 tis. tun/rok.

DĚKUJI ZA POZORNOST Tereza Paulová Odbor odpadů tel: 267 122 511 mob.: 725 326 984 e-mail: tereza.paulova@mzp.cz