Podpora sociálních služeb „dnes a zítra“ Ing. Pavel Poles, Vedoucí oddělení projektového řízení Krajského úřadu Olomouckého kraje 27. 3. 2013.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Vazby OP Doprava a IROP pro období Vysoká škola mezinárodních a veřejných vztahů Praha Ing. Květoslava Kořínková, CSc. Seminář IDS Žďár nad Sáz.
Advertisements

MOŽNOSTI FINANCOVÁNÍ PROJEKTOVÝCH ZÁMĚRŮ V NOVÉM PROGRAMOVACÍM OBDOBÍ EU
Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání
MAS Lužnice, o.s. Příprava strategie MAS Lužnice na období
Podpora sociální integrace příslušníků romských lokalit Výzva č. 55 pro obce k předkládání individuálních projektů Výzva č.19 pro předkládání grantových.
M O R A V S K O S L E Z S K Ý K R A J 1 Konference „k projektu Moderní metody profesního vzdělávání“ Martina Volná Krajský úřad Moravskoslezského kraje.
Stáže ve firmách - vzdělávání praxí Kulatý stůl s odbornou veřejností FOND DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Stroupežnického 30, Praha
Základní informace o projektu Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Plzeňském kraji“
Projekt „Rozvoj procesu plánování dostupnosti sociálních služeb v Olomouci“ 3. KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTA OLOMOUCE 2013 – 2015 Tato akce je.
Krátké představení vyhlášených výzev oblasti podpory 3. 1 a 3
Program konkurenceschopnost Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
CENTRUM SOCIÁLNÍCH SLUŽEB PRUNÉŘOV. Investor: Město Kadaň, Mírové náměstí 1, Kadaň 43201, Ústecký kraj Projektant: Ing. Jiří Kučera, Mírové náměstí 117,
Regionální operační program NUTS II Severovýchod Možnosti podpory investičních záměrů v oblasti vzdělávání Liberec – KÚ Libereckého kraje.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic NÁRODNÍ DIALOG KE KLASTROVÝM KONCEPCÍM Martina Froňková Praha,
Evropský sociální fond a podpora zaměstnávání
Možnosti finanční podpory z EU 08/2011 Mgr. Barbora Šolková.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava 2007 – 2013.
1 OPERAČNÍ PROGRAM ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ pro období MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
Integrovaný operační program Oblast intervence - Služby v oblasti veřejného zdraví.
INFORMACE O PŘEDBĚŽNÉ ALOKACI V OP Martin Fraško MAS Naděje o.p.s , MOST.
ÚŘAD VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY Úřad vlády ČR a Ministerstvo pro místní rozvoj ČR CESTA K INFORMACÍM O EVROPSKÉ UNII V ČESKÉ REPUBLICE.
Role evropských dotací v sociálních službách XIV. celostátní finanční konference Svazu měst a obcí ČR Praha,10. listopadu 2011 Karel Vít, MPSV.
Způsoby podávání projektů na úrovni krajů Příprava financování projektů internetizace knihoven ze strukturálních fondů Havlíčkův Brod, 18. –
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha Podpora inovací Oddělení řízení a implementace JPD 3, MPSV Ing. Světlana.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor fondů EU, oddělení pro implementaci.
EU dotace v Plzeňském kraji malé obce do 500 obyvatel
PODPOROVANÉ AKTIVITY PROJEKTŮ Programu švýcarsko-české spolupráce
Informace o zahájení realizace operačních programů Cíle 1 OP RLZ - Aktuální stav MV RPS, 12. ledna 2005 Ministerstvo práce a sociálních věcí, odbor řízení.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu „Podpora vzdělávání a supervize v sociální.
JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA Další možnosti podpor ROADSHOW Možnosti podpor pro podnikatele v období dubna – 15. května 2015.
Aktuální výzvy z operačních programů. Integrovaný regionální operační program Srpen –silnice II. a III. tříd (průběžná výzva) –Provozní a animační náklady.
Vzdělání a vzdělanost a podpora zaměstnanosti
Globální granty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Závěrečná konference globálních grantů Operačního.
Programovací období Fondy ESIF - nový souhrnný název Evropské strukturální a investiční fondy EU (ESIF) - jednotný soubor předpisů  Evropský.
Aktivity související s psychiatrickou péčí podporované z Operačního programu Zaměstnanost a Integrovaného regionálního operačního programu.
Srovnání současného a budoucího programovacího období v ČR Ing. Jarmila Modrá Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR 8. listopadu 2006.
Operační program Praha - Adaptabilita odbor fondů EU, Magistrát hl. m. Prahy Operační program Praha - Adaptabilita Možnosti čerpání z ESF v.
MAS CÍNOVECKO o.p.s., organizační složka MAS CÍNOVECKO - LEADER Podpora sociální soudržnosti na území místního partnerství v programovém období
OBSAH Představení OP Praha Prioritní osa 3 Oblasti podpory – specifické cíle Výzvy Kontakty.
Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Ústeckém kraji Most
Mgr. et Mgr. Jan Bodnár Odbor evropských fondů Oddělení projektového řízení Integrovaný operační program, možnosti čerpání finančních zdrojů pro oblast.
Pavel Rada Regionální rozvojová agentura Východní Moravy Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií Dotace pro neziskové organizace z EU.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Ing. Lucie Veselá.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Setkání s ASZ a NNO
Sekce energetiky Odbor energetické účinnosti a úspor Energetická účinnost – financování 11 Ing. Vladimír Sochor ředitel odboru energetické účinnosti a.
Dotační možnosti ve zdravotnictví v rámci ESIF programové období
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Vzdělávání.
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
Dotační programy v období DRAHOSLAV CHUDOBA, DABONA s.r.o. 1.
Výzvy v rámci IROP Centrum pro regionální rozvoj České republiky Ing. Markéta Kupcová,
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 11. dubna 2016.
Operační programy Výzkum, vývoj a vzdělávání a Zaměstnanost HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY.
Nová témata v SCLLD Mgr. Jiří Hrubý MAS Bobrava, z.s.
Jednodušší cesta k dotacím v novém programovém období Místní akční skupina Rakovnicko.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Pardubický kraj.
Praha Praha VÝROČNÍ KONFERENCE K PODPOŘE SNIŽOVÁNÍ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI BYTOVÝCH DOMŮ V ČR INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM.
Projekt na podporu neformální péče v ORP Hodonín
Integrovaný regionální operační program
Individuální projekt OP VVV
Prioritní osa 3 - výzva č. 25 a 27
Koncepce rozvoje sociálních služeb pro osoby se zdravotním postižením poskytovaných příspěvkovými organizacemi Zlínského kraje na období Luhačovice.
Operační program životní prostředí
16., 21. a , 9:00 Krajský úřad Ústeckého kraje
Zhodnocení období 2005 – 2008 v oblasti školství a sportu
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko
Informace o Programu švýcarsko-české spolupráce
Vyhlášení 3. výzvy předkladatelům grantových projektů k předkládání projektových žádostí o finanční podporu z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost,
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
Transkript prezentace:

Podpora sociálních služeb „dnes a zítra“ Ing. Pavel Poles, Vedoucí oddělení projektového řízení Krajského úřadu Olomouckého kraje

Investiční podpora •Regionální operační program Střední Morava •Zelená úsporám II •Program švýcarsko-české spolupráce Neinvestiční podpory •Operační program Lidské zdroje a zaměstnanost •Program švýcarsko-české spolupráce Obsah

Investiční a neinvestiční podpora •Integrovaný regionální operační program Obsah

Regionální operační program střední Morava •Infrastruktura pro rozvoj sociálních služeb –poslední výzva končí –rozvoj měst (nad 5 tis. obyvatel), –alokace 135 mil. Kč, –max mil. Kč/projekt –investice • Sociální infrastruktura –rozvoj venkova (nad 500 – 4999 obyvatel) –výzva nebude, alokace vyčerpána

Program švýcarsko-české spolupráce •Nadace partnerství (i investice) –4. výzva březen/duben 2013 –Alokace 10,5 mil. Kč, –Délka subprojektu 12 měsíců – • Fond partnerství (neinvestice) –ZSC, experti ze Švýcarska, konference,.. –Následující termín do –výzvy až do , NNO 10 % podíl

Zelená úsporám II Realizace energeticky úsporných opatření na veřejných budovách –Plánována výzva od začátku roku 2014 –Zateplení a výměna oken, výměna kotlů na fosilní paliva, solární panely na ohřev vody –Odhad 40% z 21 mld. Kč = 8,4 mld. Kč –Pouze objekty k poskytování služeb mimo administrativní budovy –Min. 10 % podíl žadatele, min. 300 tis. Kč dotace

Operační program Lidské zdroje a zaměstnanost GP-Vzdělávání v sociálních službách –Výzva končí –Nákup vzdělávacích programů pro sociální pracovníky dle zákona o soc. službách –Pro vedoucí pracovníky sociálních zařízení, –0,5 – 10 mil. Kč/projekt, vyjádření kraje –Délka max. 2 roky nejpozději do –

Nové plánovací období EU •OP Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost •OP Výzkum, vývoj a vzdělávání •OP Zaměstnanost •OP Doprava •OP Životní prostředí •Integrovaný regionální operační program •OP přeshraniční spolupráce mezi Českou republikou a Polskou republikou •OP nadnárodní spolupráce Central Europe •OP meziregionální spolupráce

Integrovaný regionální operační program •V gesci MMR ČR, schváleno vládou č. 867 Sociální a zdravotní infrastruktura v obcích a regionech Investiční a neinvestiční podpora (z ERDF a ESF): •Zlepšování materiálního technického vybavení poskytovatelů v návaznosti na zkvalitňování nabízených služeb •Podpora programů zaměřených na oblast zaměstnanosti a prostupnosti bydlení osob ohrožených sociálním vyloučením a osob sociálně vyloučených •Budování infrastruktury umožňující osobám trpícím chudobou sociální začlenění

Integrovaný regionální operační program •Zavádění nových (nově fungujících) více individualizovaných a proaktivnějších služeb a forem podpory, které posilují kompetence uživatelů, napomáhají k jejich začlenění do společnosti a uplatnění na trhu práce •Zkvalitňování a rozšiřování nabídky ucelených terénních programů (služeb), které jsou poskytovány přímo v prostředí uživatelů a působí na ně dlouhodobě (komplexní řešení problémů) •Rozvoje a zkvalitňování služeb a návazných aktivit denních center, tak aby docházelo u uživatelů ke zvýšení sebedůvěry, znalostí, schopností a případně kvalifikace

Integrovaný regionální operační program •Zajištění dostupnosti služeb připravující osoby ohrožené sociálním vyloučením na trh práce např. sociální rehabilitace, služby následné péče, zvyšování pracovního uplatnění těchto osob, zvyšování informovanosti o těchto službách •Zajištění dostupnosti a zvýšení kvality odborných poradenských služeb, na konkrétní problémy např. dluhy, lichva •Vzdělávání pracovníků sociálních služeb •Realizace projektů prevence sociálně patologických jevů •Realizace projektů prevence kriminality

Integrovaný regionální operační program •Podpora projektů a specifických sociálních služeb - terénních programů, sociálního poradenství a ambulantních služeb pro mladé dospělé ze sociálně znevýhodněného prostředí (žijící mimo rodinu, vracející se z ústavních zařízení, náhradního rodinného prostředí) •Rozvoj služeb zaměřených na získávání dostupného bydlení pro osoby ohrožené sociálním vyloučením, včetně rodin s dětmi ve formě prostupného bydlení v návaznosti na podporu aktivit v oblasti zaměstnanosti •Zajištění komplexního řešení problematiky sociálního bydlení.

Integrovaný regionální operační program •Investice do rozvoje a zkvalitnění sociální infrastruktury v oblasti preventivních služeb pro cílovou skupinu osob sociálně vyloučených (vč. terénních služeb – nákup automobilů), •Investice směřované do rozvoje dostupnosti sociálního bydlení •Rozvoj služeb pro osoby s duševním onemocněním. •Administraci bude prováděna CRR •Jednotný monitorovací systém pro všechny OP •Stejná metodika a pravidla, centrální kontrola

Děkuji Vám za pozornost. Kontakt: Tel