SEMINÁŘ „Jak získat dotaci z IPRM na rekonstrukci bytového domu?“ 24. 6. 2009 od 15:00 hodin Hlavní sál Klubu Starý pivovar Prusinovského 114, Kroměříž.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Průvodce podáním žádosti do ROP JV Listopad 2012 Evropská unie Evropský fond pro regionální rozvoj Investice do vaší budoucnosti.
Advertisements

Nejčastější chyby při kontrole žádosti o dotaci 9. výzva IOP - Komunikační infrastruktura veřejné správy Ing. Jana Břicháčková.
SEMINÁŘ PRO ŽADATELE Integrovaný plán rozvoje města Český Těšín „Revitalizace významně postižené městské části SVIBICE“ DOBRÝ DEN!
Regionální kancelář pro Ústecký kraj
Brno 7. ledna 2010 Seminář pro předkladatele projektů do Integrovaného plánu rozvoje města Brna Postup předkládání projektů.
PF02-14 Podprogram na podporu obnovy venkova pro rok 2014
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Občanské vybavení a služby Program rozvoje venkova ČR OSA III.
Nejčastější pochybení při administraci Monitorovacích zpráv se žádostí o platbu, monitorovacích hlášení a monitorovacích zpráv o zajištění udržitelnosti.
DOTACE MŠMT Investice 2011.
Povinné přílohy žádosti pro 3. výzvu k předkládání projektů v JPD 2 Ing. Kateřina Vágnerová Magistrát hl. m. Prahy Odbor zahraničních vztahů a fondů EU.
MONITOROVACÍ ZPRÁVY v OP VK Seminář pro příjemce v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, 20. a 21. dubna 2009.
INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA STRAKONICE (= IPRM)
Integrovaný operační program – Administrace projektové žádosti a nejčastější chyby v projektových žádostech Ing. Lucie Vopěnková.
Výroční konference ROP Střední Morava Využití nového modelu administrace pro přípravu projektových záměrů z ROP Střední Morava OlomoucZlín
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Obnova a rozvoj vesnic Přerov, Hotel Fit Program rozvoje.
Oddělení Sekretariátu Regionální rady Regionu soudržnosti NUTS II Jihovýchod Krajský úřad kraje Vysočina Velké Meziříčí 2005 Nejčastější chyby v předkládaných.
1 IPRM Náchoda – problémová zóna u nemocnice Seminář k 2. výzvě Města Náchoda pro podporovanou aktivitu 5.2b Regenerace bytových domů ( rámci realizace.
Národní a regionální dotační tituly. Význam národních a regionálních dotačních titulů Jejich význam postupně klesá, pro mnohé subjekty přesto téměř nezbytné.
Nejčastější pochybení při administraci monitorovacích zpráv se žádostí o platbu, monitorovacích hlášení a monitorovacích zpráv o zajištění udržitelnosti.
Zlepšení prostředí v problémových sídlištích Centrum pro regionální rozvoj ČR Zadávání veřejných zakázek.
Průvodce podáním žádosti do ROP JV Listopad 2012 Evropská unie Evropský fond pro regionální rozvoj Investice do vaší budoucnosti.
EKO-ENERGIE Operační program Podnikání a inovace Ing. Tomáš Severa Regionální projektový manažer České Budějovice
Program švýcarsko-české spolupráce Předkládání záměru projektu Konečný termín k předkládání projektových záměrů: ve 14:00 Místo předkládání.
Moravská Třebová, Ing. Mgr. Dana Buriánková, vedoucí odboru finančního Dotace z Integrovaného operačního programu, oblast podpory 2.1 Zavádění.
SEMINÁŘ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM JIHOVÝCHOD Duben 2009 Evropská unie Evropský fond pro regionální rozvoj Investice do vaší budoucnosti.
Zpracování záměru projektu a jeho příloh Ing. Hana Kuželková, NVF, o.p.s.
Praktický postup přípravy projektů Internetizace knihoven na krajích Michal Šperling Euredis, a. s. Dne:
Povinné přílohy žádosti pro 5. výzvu k předkládání projektů v JPD 2 Ing. Johana Chalupová Magistrát hl. m. Prahy Odbor zahraničních vztahů a fondů EU.
IPRM Náchoda – problémová zóna u nemocnice Jednání Pracovní skupiny
Centrum pro regionální rozvoj ČR
CRR ČR pobočka Olomouc 1 pobočka CRR ČR pro NUTS II Střední Morava se sídlem v Olomouci Centrum pro regionální.
Program Iniciativy Společenství INTERREG IIIA Česká republika – Svobodný stát Bavorsko 2004 – 2006 ŽÁDOST O PODPORU Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
Povinné přílohy žádosti pro 4. výzvu k předkládání projektů v JPD 2 Mgr. Jakub Benda Magistrát hl. m. Prahy Odbor zahraničních vztahů a fondů EU Oddělení.
1 INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA Děčín – Staré Město Připravte se na výzvu!
Stav příprav na SROP v krajích Příprava financování projektů internetizace knihoven ze strukturálních fondů Ústí nad Orlicí, 20. – Zdeněk Semorád.
Opatření 2.2. Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech.
Aktuální stav příprav na realizaci SROP – Opatření 2.2 Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán Společného regionálního operačního programu 20. května.
Strategie příprav obcí, mikroregionů a dalších subjektů na zpracování projektů Mgr. Michal Jarolímek Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích.
Program semináře: 1)Úvod, obecné informace o JPD 2 a výzvách (Mgr. Jakub Benda) 2)Změny ve 4. Výzvě (Mgr. Jakub Benda) 3)Informace o Prioritě 1 (Ing. Johana.
IPRM Náchoda – problémová zóna u nemocnice Seminář k 1. výzvě Města Náchoda pro podporovanou aktivitu 5.2b Regenerace bytových domů
IPRM Sídliště Kročehlavy Regenerace bytových domů.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM (IROP) - možnost získání FINANČNÍ PODPORY pro pořízení územně plánovacích dokumentů - alokace 46 mil. EUR 1.
Ministerstvo pro místní rozvoj Odbor politiky bydlení.
1 Integrovaný plán rozvoje města – zóna Severní sídliště Seminář pro žadatele a příjemce IPRM - IOP
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Podpora oprav domovních olověných rozvodů.
Seminář pro žadatele v rámci Výzvy č. 2/ /11/2010 Ing. Iva Cahelová Ing. Kateřina Gřondilová Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa.
Integrovaný plán rozvoje města a jeho možné využití pro Tábor Ing. Karel Hotový – vedoucí odboru investic a strukturálních fondů tel
Výzvy v rámci IROP Centrum pro regionální rozvoj České republiky Ing. Markéta Kupcová,
12. listopadu 2008Ing. Petra Zlámalová I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Oblast podpory 2.3 Lidské zdroje ve výzkumu a vývoji Výzva.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Nové podmínky administrace projektů Ing. Zdeněk Bogoč.
Centrum pro regionální rozvoj ČR Vinohradská 46, Praha 2 | tel.: | fax: | | Příprava.
IPRM Kladno-Kročehlavy Aktuální stav realizace IPRM
Integrovaný plán rozvoje města Hodonín Seminář pro žadatele
Seminář pro žadatele k Výzvě IROP (2017) – Bezpečnost dopravy a cyklostezky v regionu MAS Moravská cesta 21. Března 2017, Příkazy.
INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM Prioritní oblast 5– Národní podpora územního rozvoje Oblast intervence 5.2 Zlepšení prostředí v problémových sídlištích.
odbor politiky bydlení
PODPORA NABÍDKY DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ V LIBERECKÉM KRAJI MONITOROVÁNÍ PROJEKTŮ SEMINÁŘ PRO PŘÍJEMCE 5. května 2010.
Integrovaný plán rozvoje města Opava pro Integrovaný operační program
Výzvy k předkládání žádostí o podporu MAS Podhorácko - IROP
PODPORA NABÍDKY DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ V LIBERECKÉM KRAJI
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
Nejčastější chyby při kontrole žádosti o dotaci 9
F4 – Podpora investic na založení nebo rozvoj nezemědělských činností
Seminář pro žadatele SOCIÁLNÍ BYDLENÍ
Výzva č. 7 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Výzva č. 5 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Podpora vybraných druhů sociálních služeb ve Středočeském kraji II
Výzva č. 7 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Výzva č. 3 MAS Nad Prahou – IROP – Místa setkávání a řešení krizí
INFRASTRUKTURA PRO VZDĚLÁVÁNÍ
Transkript prezentace:

SEMINÁŘ „Jak získat dotaci z IPRM na rekonstrukci bytového domu?“ od 15:00 hodin Hlavní sál Klubu Starý pivovar Prusinovského 114, Kroměříž

Program semináře

Co vlastně to „IPRM“ je? IPRM •zkratka pro: INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA KROMĚŘÍŽE •umožňuje využít dotaci na rekonstrukci některých bytových domů a veřejných prostranství •na rekonstrukce bytových domů v Kroměříži je Ministerstvem pro místní rozvoj vyčleněna částka téměř 48 milionů Kč ze strukturálních fondů EU a státního rozpočtu •finance jsou přiděleny částečně v eurech a částečně v korunách, proto je nutné považovat částky za orientační

Pro koho jsou dotace určeny? Dotace jsou určeny majitelům bytových domů (obce, stavební bytová družstva, SVJ atd.) PODMÍNKY: •bytový dům - má nejméně 4 bytové jednotky •bytový dům se nachází v tzv. zóně Jihovýchod (zahrnuje základní sídelní jednotky Zachar, Slovan II, Oskol: tzn. sídliště Zachar I, Zachar II, Slovan II, Oskol a Bělidla) •požadovaný typ rekonstrukce je podporován v rámci IPRM Kroměříže •bude splněna tzv. efektivita projektu – náklady na 1byt v bytovém domě nepřesáhnou 125 tisíc korun.

Zóna Jihovýchod v Kroměříži

Co je k získání dotace potřeba? PŘÍPRAVA ŽÁDOSTI •Projektový záměr VÍME, CO CHCEME? VÍME, KOLIK TO BUDE STÁT? DOKÁŽEME TO ZAPLATIT? KDY BUDEME REKONSTRUOVAT? CHCEME REKONSTRUKCI OPRAVDU VŠICHNI? KDO TO CELÉ ZAŘÍDÍ?

Co je k získaní dotace potřeba ? PŘÍPRAVA ŽÁDOSTI •Příprava podkladů ŽÁDOST V ELEKTRONICKÉM FORMULÁŘI BENEFIT7 ( POVINNÉ PŘÍLOHY - výpis z katastru nemovitostí a mapa - doklad o právní subjektivitě žadatele - územní rozhodnutí (pravomocné) - projektová dokumentace - stavební povolení (pravomocné) - průkaz energetické náročnosti budovy - doklad o partnerství - fotodokumentace stávajícího stavu budovy

Co je k získání dotace potřeba? HODNOCENÍ 1. HODNOCENÍ KVALITY PROJEKTU (Město KM) 2 hodnotitelé, hodnotící komise, řídící výbor, RMK → Potvrzení o výběru projektu 2. HODNOCENÍ PŘIJATELNOSTI A FORMÁLNÍCH NÁLEŽITOSTÍ PROJEKTU (CRR v Olomouci) → Potvrzení o způsobilosti projektu → Podpis smlouvy o poskytnutí dotace

Co je k získání dotace třeba? REALIZACE PROJEKTU •dotaci 40 % získá žadatel až po ukončení rekonstrukce (odevzdání závěrečné zprávy, žádosti o platbu) → nutné projekt předfinancovat •zahájit rekonstrukci včetně výběru dodavatele lze až po obdržení POTVRZENÍ O ZPŮSOBILOSTI PROJEKTU z CRR •během realizace je třeba dodržet závazná pravidla CRR uvedená ve smlouvě •závazná jsou např. pravidla publicity (označení stavby během realizace a 5 let po ukončení informačními cedulemi podle předepsaného vzoru) •povinnost uchovávat všechny doklady a účty po dobu 10 let a každoročně předkládat zprávy o „udržitelnosti“ projektu

Co je k získání dotace potřeba? VEŘEJNÉ ZAKÁZKY •povinnost postupovat při zadávání veřejných zakázek podle pokynů v Příručce pro žadatele a příjemce a v příloze č. 10 této příručky •nedodržení pravidel = ztráta dotace •veřejné zakázky je nejlépe konzultovat přímo s CRR

Kde se dozvím vše potřebné? ZÁVAZNÉ DOKUMENTY •Výzva k předkládání žádostí o dotaci v rámci Integrovaného plánu rozvoje města Kroměříže – zóna Jihovýchod (vyhlášena ZMK ) •Příručka pro žadatele a příjemce ( ) •Přílohy Příručky pro žadatele a příjemce č. 1 – 17 •Výzva Ministerstva pro místní rozvoj ( ) •Dokument Integrovaný plán rozvoje města Kroměříže – zóna Jihovýchod

Kde se dozvím vše potřebné? INTERNET TISK tiskové zprávy města Kroměříže regionální tisk

Kdo mi poradí? KONZULTACE Městský úřad Kroměříž Odbor rozvoje města Velké náměstí 115/ Kroměříž Mgr. Iveta Staňková manažerka IPRM kancelář č. 106 tel

Kdo mi poradí? KONZULTACE Centrum pro regionální rozvoj Pobočka pro NUTS II Střední Morava Jeremenkova 40B Olomouc Ing. Ivana Šupová tel ,

Kdo mi poradí? PŘEDKLÁDÁNÍ PROJEKTŮ •manažerce IPRM nebo jí pověřené osobě na MěÚ v Kroměříži •osobně, nejlépe po dohodě přesného termínu telefonicky nebo em PONDĚLÍ, STŘEDA 8:00 – 11:00 13:00 – 16:00 •bude Vám vystaven doklad o odevzdání a přidělení registračního čísla

Děkujeme za pozornost ! PhDr. Jana Pošvancová KROK, o. p. s. & Mgr. Iveta Staňková Odbor rozvoje města MěÚ Kroměříž