Ludvík Eger, FEK ZČU v Plzni

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Doporučení pro přípravu žádosti;
Advertisements

Ludvík Eger, FEK ZČU v Plzni
Sächsisches Staatsministerium der Finanzen Referat 17 – Kontrolle EU-Fonds Kontrola operací v rámci finanční kontroly EU Informační akce pro projektové.
SEMINÁŘ PRO ŽADATELE Veřejné výběrové řízení 15. ročníku sbírkového projektu Pomozte dětem.
1 Struktura dotačních titulů Středočeského kraje pro rok 2014.
DOTAČNÍ POLITIKA MĚSTA PLZNĚ V OBLASTI KULTURY
Aktuální úkoly MŠMT Odbor programů výzkumu a vývoje 2009.
MONITOROVACÍ ZPRÁVY v OP VK Seminář pro příjemce v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, 20. a 21. dubna 2009.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR OPERAČNÍ PROGRAM TECHNICKÁ POMOC Školení k Příručce pro žadatele a příjemce v OPTP
MONITOROVACÍ ZPRÁVA Tyto globální granty jsou spolufinancovány ESF a státním rozpočtem ČR.
INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA STRAKONICE (= IPRM)
1 Způsob žádání o dotaci v rámci OP Lidské zdroje a zaměstnanost Prezentující Mgr. Petr Zavadil.
SEMINÁŘ PRO ŽADATELE Veřejné výběrové řízení 14. ročníku sbírkového projektu Pomozte dětem.
Odborná sekce Rady kvality ČR „Kvalita v průmyslu a stavebnictví“ Poradenské služby v programech Operačního programu Podnikání a inovace 5. ledna 2009.
ZÁKLADNÍ PODMÍNKY PRO POSKYTOVÁNÍ A VYÚČTOVÁNÍ DOTACÍ 5. ledna 2011, Městský úřad Vsetín.
Ludvík Eger, FEK ZČU v Plzni1 Projekty Ludvík Eger Cheb, 2005 – 06.
Systém podpory sportu ve městě OTROKOVICE SETKÁNÍ SE ZÁSTUPCI SPORTOVNÍCH ORGANIZACÍ Citius – Altius – Fortius rychle – výše - silněji.
Program INOVACE Projekty na ochranu práv průmyslového vlastnictví
Vymezení Fiche Podpora podnikání v oblasti cestovního ruchu.
GRANTOVÝ SYSTÉM MČ Praha 21 ZMĚNY ŽÁDOST VYÚČTOVÁNÍ ÚJEZD NAD LESY 7. LEDNA 2012.
Zdeňka Kasalová Podpora cestovního ruchu ze strany Kraje Vysočina Zdeňka Kasalová Krajský úřad Kraje Vysočina odbor kultury, památkové péče a cestovního.
PODPORA SLUŽEB CESTOVNÍHO RUCHU PRO VEŘEJNÝ SEKTOR grantové schéma Libereckého kraje v rámci Společného regionálního operačního programu Priorita: 4. Rozvoj.
Informace o dotačních titulech Olomouckého kraje.
Půjčky NNO v rámci grantového schématu „Podpora sociální integrace v Olomouckém kraji“ při SROP.
Registr dlužníků státu
PŘÍLOHY MONITOTROVACÍ ZPRÁVY Tyto globální granty jsou spolufinancovány ESF a státním rozpočtem ČR.
Ludvík Eger, FEK ZČU v Plzni1 Metoda logického rámce Ludvík Eger Cheb, 2006.
Odbor dopravy a silničního hospodářství Krajského úřadu kraje Vysočina Pro rok 2008 vypsal ODSH dva dotační tituly: Zásady Zastupitelstva kraje Vysočina.
 Ministerstvo kultury je podle tzv. kompetenčního zákona ústředním orgánem státní správy pro.... věci církví a náboženských společností...".  Hlavní.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Grantové programy Odboru školství, mládeže a sportu KrÚ pro rok 2008: Sportoviště 2008 Jednorázové akce 2008.
METODIKA - VÝKLAD MPSV pro poskytování dotací ze státního rozpočtu nestátním neziskovým subjektům v oblasti podpory rodiny pro rok 2008 Mgr. Ivana Grosskopfová,
Projekty SIPVZ 2005 Rozbor kritických momentů v přípravě projektů SIPVZ.
1 Národní rozvojový program mobility pro všechny 7. dubna 2016 Oddělení investic MŠMT Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7,
Způsob financování sociálních služeb v rámci projektu „Služby sociální prevence v Olomouckém kraji“ Ing. Pavel Poles Odbor strategického rozvoje kraje.
Dotační program Podpora veřejně účelných aktivit seniorských a proseniorských organizací s celostátní působností Workshop Realizace politiky přípravy na.
Téma: DOTACE LIBERECKÉHO KRAJE OBLAST SPORTU A TĚLOVÝCHOVY 2015 – 57 mil. Kč, 2016 – 55 mil. Kč Dotační programy PŘÍMÉ PODPORY z rozpočtu LK (2015 – 12.
Magistrát města Mostu Radniční 1/ Most IČ: DIČ: CZ Seminář pro žadatele Dotační program 2016 úvod
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ESF výzva pro vysoké školy Mgr. Helena Hořáková Praha, duben 2016.
Postupy při proplacení dotace, závěrečná žádost o platbu u projektů nezakládajících veřejnou podporu.
Dotační systém v sociálních službách jako bariéra jejich rozvoje Ladislav P r ů š a Praha, 25. listopadu 2013.
FINANCOVÁNÍ SOCILÁNÍCH SLUŽEB V ROCE 2016 SPOLUÚČAST OBCÍ ORP NA FINANCOVÁNÍ.
Informační schůzka k podávání žádostí o finanční podporu z rozpočtu JMK v souladu s ustanovením § 105 zákona č.108/2006 Sb., o sociálních službách
Financování sociálních služeb 2015 Olomouc
Téma: GRANTOVÝ FOND LIBERECKÉHO KRAJE KURZ FINANČNÍ ŘÍZENÍ ŠKOLY v rámci projektu ZVYŠOVÁNÍ KOMPETENCÍ VEDOUCÍCH PRACOVNÍKŮ ŠKOL A ŠKOLSKÝCH ZAŘÍZENÍ LIBERECKÉHO.
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Kroměříž
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Přerov
Ekonomická část (oddělení nepřímých nákladů) 10. dubna 2013 Ing. Michaela Stříbrná vedoucí odd.finan.nepř.nákladů
Seminář pro příjemce podpory z OP VK Smlouvy + náležitosti.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Nové podmínky administrace projektů Ing. Zdeněk Bogoč.
Téma: DOTAČNÍ FOND LIBERECKÉHO KRAJE Dotační fond Libereckého kraje OBLAST PODPORY 4B - TĚLOVÝCHOVA A SPORT.
Září 2008Ing. Luboš Dobiáš INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Oblast podpory 1.1 Oblast podpory 1.2 Oblast podpory 1.3 Výzvy k předkládání žádostí Individuálních.
1 Dotační řízení na realizaci aktivit v oblasti primární prevence rizikového chování RVPPK Praha Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
Vyúčtování projektů nestátních neziskových organizací za rok 2016
PODPORA SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V ÚSTECKÉM KRAJI 2 - POSOSUK 2
Program MŠMT VIII v roce 2017
Workshop Realizace politiky přípravy na stárnutí, Brno, 15. října 2015
Dotace na zpracování územních plánů pro rok 2014
PROGRAMY PŘÍMÉ PODPORY V ROCE 2017
Dotace Olomouckého kraje v roce 2017
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z přezávazkování/nedočerpání Programu Olomouc Zlín
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z přezávazkování/nedočerpání Programu Olomouc Zlín
Dotace na zpracování územních plánů pro rok 2015
Výzvy k předkládání žádostí o podporu MAS Podhorácko - IROP
Program podpory environmentálního vzdělávání, výchovy a osvěty v Olomouckém kraji v roce 2019 Seminář pro žadatele
V rámci Operačního programu Zaměstnanost
Úvodní konference k projektu „Vybrané služby sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato konference je financována z Evropského.
Program na podporu lesních ekosystémů
Podpora vybraných druhů sociálních služeb ve Středočeském kraji II
Transkript prezentace:

Ludvík Eger, FEK ZČU v Plzni Město projekt Ludvík Eger Cheb, 2006 Ludvík Eger, FEK ZČU v Plzni

Grantová směrnice města Cheb Podpora neziskových subjektů městem: Příklad: Směrnice k zabezpečení Systému podpory vybraných aktivit, č. 302005 Rada města Chebu schválila dne 8. prosince 2005 usnesením RM číslo 658/22/2005 tuto Směrnici k zabezpečení Systému podpory vybraných aktivit občanů a institucí z rozpočtu města Chebu: Město Cheb zřizuje Systém podpory vybraných aktivit občanů a institucí z rozpočtu města Chebu (dále jen SPA) s cílem finančně podpořit aktivity občanů a institucí, organizací a spolků neziskového charakteru, které vedou k rozvoji občanské společnosti a kultivaci života ve městě. Město Cheb usiluje prostřednictvím SPA o zkvalitnění života občanů města v oblasti kultury, sportu, vzdělanosti a v oblasti sociální a zdravotní. Ludvík Eger, FEK ZČU v Plzni

Ludvík Eger, FEK ZČU v Plzni Určení podpory: V rámci SPA poskytuje město Cheb tři druhy finanční podpory: a) granty na jednorázové akce:                                                       1.      pořádané právnickými nebo fyzickými osobami, které podají řádnou žádost o poskytnutí grantu na základě vlastního projektu,                                                       2.      vypisované městem Cheb formou výběrového řízení na uspořádání akce, a to v rámci zadávacích podmínek, které stanoví město Cheb,                                                       3.      pořádané právnickými nebo fyzickými osobami, jejichž uspořádání je v prioritním zájmu města Cheb, b) příspěvky na celoroční činnost:                                                       1.      právnických nebo fyzických osob, které podají řádnou žádost o poskytnutí příspěvku,                                                       2.      právnických nebo fyzických osob, jejichž činnost je v prioritním zájmu města Cheb, c) dotace na jednorázové akce: jejichž uspořádání bylo městem Cheb zadáno příspěvkové organizaci, jejímž zřizovatelem je město Cheb. Ludvík Eger, FEK ZČU v Plzni

Ludvík Eger, FEK ZČU v Plzni Určení podpory: (3) Systém podpory vybraných aktivit občanů a institucí z rozpočtu města se dále dělí do následujících oblastí: a)      sport a tělovýchova, b)     kultura, c)      školství, d)     sociální a zdravotní, e)      prevence drog, kriminality a patologických jevů, f)       ostatní. (4) Činnost nebo akce podporované městem Cheb v rámci této směrnice musí bezprostředně souviset s městem Cheb, nebo se musí odehrávat na území města Chebu, nebo musí být pořádány občany města Chebu nebo pro občany města Chebu. Ludvík Eger, FEK ZČU v Plzni

Ludvík Eger, FEK ZČU v Plzni Podmínky: Granty na jednorázové akce – výběrové řízení – až 75% financí Příspěvky na celoroční činnost, max. 50% částečná finanční podpora z rozpočtu města Chebu Náklady (výdaje) na celoroční činnost: jsou náklady, které se v průběhu konkrétního roku stále opakují, a které jsou spojeny s činností žadatele nebo jsou pro činnost žadatele nezbytné (např. platby nájemného, platby za dodávky energií, úhrady cestovních nákladů soutěžících na celoroční soutěže, startovné v soutěžích, pořízení kostýmů a sportovního oblečení, sportovních pomůcek, apod.). Dotace na jednorázové akce – až 100% Ludvík Eger, FEK ZČU v Plzni

Ludvík Eger, FEK ZČU v Plzni Projekt Projekt je nedílnou součástí žádosti o poskytnutí grantu na jednorázovou akci pořádanou právnickou nebo fyzickou osobou. Na základě projektu rozhoduje Rada města Chebu také o zařazení mezi akce v prioritním zájmu města. Projekt tvoří samostatnou přílohu podané žádosti a musí obsahovat tyto náležitosti: a) informace o předkladateli projektu (jméno a příjmení, popř. název, oblast jeho působení, doba tohoto působení, dosažené úspěchy apod.), b) základní charakteristika projektu (cíl, odůvodnění jeho potřebnosti a prospěšnosti), c) podrobné informace o projektu (rozpočet projektu v členění na příjmy – výnosy a výdaje – náklady, tj. rozpočet akce pořádané dle projektu, způsob realizace, časový harmonogram apod.). Ludvík Eger, FEK ZČU v Plzni

Ludvík Eger, FEK ZČU v Plzni Podávání žádostí Žádosti o jednotlivé druhy finanční podpory se podávají vždy na nadcházející kalendářní rok ve stanovených termínech a na předepsaných formulářích. Žadatel o jakoukoliv finanční podporu nesmí být k datu podání žádosti dlužníkem města a musí mít dle této směrnice v pořádku vyúčtování za minulý rok, pokud mu byla finanční podpora v minulém roce přiznána. Termíny pro podávání žádostí o jednotlivé druhy finanční podpory se stanovují takto: a)      granty na jednorázové akce, bod 1: do 31. 12. předchozího roku na akce konané v roce následujícím, b)      granty na jednorázové akce, bod 1: do 15. 5. běžného roku na akce konané ve druhém pololetí běžného roku, c)      granty na jednorázové akce, bod 3: do 30. 9. předchozího roku na akce konané v roce následujícím, a to po předchozím vyzvání ze strany města Chebu, d)      příspěvky na celoroční činnost, bod 1: do 31. 12. předchozího roku na činnost konanou v roce následujícím, e)      příspěvky na celoroční činnost, bod 2: do 30. 9. předchozího roku na činnost konanou v roce následujícím, a to po předchozím vyzvání ze strany města Chebu, Ludvík Eger, FEK ZČU v Plzni

Ludvík Eger, FEK ZČU v Plzni Vyučtování (1) Vyúčtování jednotlivých druhů finančních podpor poskytovaných v rámci SPA se předkládají na předepsaných formulářích. (2) Příjemce vyúčtování je odvětvový odbor MěÚ (tajemník odborné komise). (3) Termíny pro předkládání vyúčtování jednotlivých druhů finančních podpor se stanovují takto: a) v případě grantů na jednorázové akce do 3 měsíců od data konání akce, b) v případě příspěvků na celoroční činnost a dotací na jednorázové akce do 31. ledna následujícího roku. Následují podrobné pokyny! Město Cheb si vyhrazuje právo provést u příjemce finanční podpory veřejnosprávní finanční kontrolu podle zákona číslo 320/2001 Sb. ve znění pozdějších změn a doplňků. Ludvík Eger, FEK ZČU v Plzni

Ludvík Eger, FEK ZČU v Plzni Informace: http://www.mestocheb.cz/vismo/dokumenty2.asp?u=5091&id_org=5091&id=273592&p1=0&p2=&p3= Ludvík Eger, FEK ZČU v Plzni

Ludvík Eger, FEK ZČU v Plzni Děkuji za pozornost Ludvík Eger, FEK ZČU v Plzni