Pozitivní ekologické dopady projektu

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Obecné požadavky na výstavbu
Advertisements

Ekonomické nástroje v kontextu Rio+20
Škroupovo náměstí – podzemní garáže na místě parku?
Regulační plán Regulační plán v řešené ploše stanoví -podrobné podmínky pro využití pozemků, -pro umístění a prostorové uspořádání staveb, -pro ochranu.
FRVŠ 1400/2010/F1/a Zkušebnictví a řízení jakosti staveb Proces 8 Užívání stavby.
Písemka č.2  jméno, kruh, varianta 3, 4  Odpověď – 1 a b, 2 b 3 a c b  6 x 50 sekund opisování 
Písemka č. II.  jméno, kruh, varianta 1, 2  Odpověď – 1 a b, 2 b, 3 c a b  6 x 50 sekund opisování 
Písemka č. II  jméno, kruh, varianta 3, 4  Odpověď – 1 a b, 2 b 3 a b c  6 x 50 sekund opisování 
Odstraňování staveb, terénních úprav a zařízení
Vliv dopravy na životní prostředí z hlediska tvorby hluku a vibrací
§ Nařízení vlády č. 350/2002 Sb.. kterým se stanoví imisní limity a podmínky a způsob sledování, posuzování, hodnocení a řízení kvality ovzduší.
Písemka č.III  jméno, kruh, varianta 1, 2  Odpověď – 1 a b 2 b 3 c a b  6 x 50 sekund opisování 
Nástroje územního plánování
Struktura stavebního zákona č. 183/2006 Sb. ČÁST PRVNÍ ÚVODNÍ USTANOVENÍ Předmět úpravy, Základní pojmy ČÁST DRUHÁ VÝKON VEŘEJNÉ SPRÁVY HLAVA I ÚVODNÍ.
KONCEPT ÚZEMNÍHO PLÁNU ODOLENA VODA pro veřejné projednání –
Tento produkt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Právo na informace o životním prostředí.
EIA – význam procesu s ohledem na navazující řízení Dana Kučová EIA – význam procesu při realizaci záměrů s ohledem na navazující řízení Zpracovala.
Krajská hygienická stanice Moravskoslezského kraje se sídlem v Ostravě
Michal Musil 10. listopadu 2011
ZADÁNÍ ÚZEMNÍHO PLÁNU Zákon č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu, ve znění pozdějších předpisů Vyhláška č. 500/2006 Sb., o územně analytických.
Můžou nás vybagrovat? Lukáš Matějka Arnika – Centrum pro podporu občanů StreetRadio, Praha října 2011.
Nový zákon o ochraně ovzduší. Schválen Poslaneckou sněmovnou ČR dne 10. února 2012 Projednán Senátem ČR dne 15. března 2012 a vrácen Poslanecké sněmovně.
REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM PRO NUTS2 JIHOVÝCHOD POSOUZENÍ VLIVŮ KONCEPCE NA ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ (SEA) Ing. Petr Mynář INVESTprojekt NNC, s.r.o. Brno, 4.
Tento produkt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky EIA Cesta k environmentálnímu stavitelství (průběh)
pro integrovaný projekt
PŽP Ekologická újma, organizace ochrany ŽP, zákon o ŽP + opakování obecné části.
Půda – složka životního prostředí
ENVIRONMENTÁLNÍ INFORMATIKA A REPORTING VIII. Informace pro podporu rozhodování.
Energetický audit ve velkém průmyslovém podniku z pohledu zadavatele Ing. Petr Matuszek Seminář AEM Brno
KONFERENCE PROTIPOVODŇOVÁ OCHRANA – PREZENTACE VÝSLEDKŮ PILOTNÍHO PROJEKTU „ATLAS LABE NA ÚZEMÍ KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE“ Projekt je spolufinancován Evropskou.
Politika územního rozvoje ČR 2008 Hodnocení vlivů na evropsky významné lokality a ptačí oblasti Ondřej Volf, 2008.
ROZBOR UDRŽITELNÉHO ROZVOJE ÚZEMÍ ENVIRONMENTÁLNÍ PILÍŘ Ostrava Ing. Jiří Krist.
VYHODNOCENÍ VYVÁŽENOSTI PILÍŘŮ ROZBORU UDRŽITELNÉHO ROZVOJE ÚZEMÍ Ostrava Ing. Jiří Hon.
Ochrana kulturních památek Stát chrání kulturní památky jako nedílnou součást kulturního dědictví lidu, svědectví jeho dějin, významného činitele životního.
Integrovaná prevence 26. dubna Osnova přednášky úvodní poznámky cíl integrovaného rozhodování principy základní pojmy právní úprava integrované.
STAVEBNÍ DOZOR Stavební úřady vykonávají soustavný dozor nad zajišťováním ochrany veřejných zájmů, ochrany práv a oprávněných zájmů právnických a fyzických.
MUDr. Helena Šebáková RNDr. Pavel Jiříček , Na Bělidle 7, Moravská Ostrava,
Právo životního prostředí II. Úvodní přednáška
RNDr. Jiří Kocián, RNDr. Josef Glos AGERIS s. r. o. Jeřábkova 5, Brno
1 Účast veřejnosti v procesech dle složkových předpisů práva životního prostředí Jitka Bělohradová.
STAVEBNÍ ZÁKON Účinnost k Předpisy Zákon č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu (stavební zákon), ve znění zákona č. 68/2007.
Administrativní nástroje, integrovaná prevence, sankční nástroje 11. března 2009.
Ochrana životního prostředí v rámci stavebního práva.
Organizační zabezpečení práva životního prostředí JUDr. Jana Dudová, Ph.D.
Praha 8. září 2015 NOVELA STAVEBNÍHO ZÁKONA Žofínské fórum.
PLÁN ODPADOVÉHO HOSPODÁŘSTVÍ KARLOVARSKÉHO KRAJE 2016 – 2025 Vyhodnocení koncepce z hlediska vlivů na životní prostředí a veřejné zdraví Mgr. Alena Kubešová,
Modelování šíření hluku Kateřina Růžičková. České hygienické morny Nařízení vlády o ochraně zdraví před nepříznivými účinky hluku a vibrací č. 148/2006.
Nástroje dotační politiky pro zemědělce hospodařící udržitelným způsobem Ing. Pavel Sekáč náměstek ministra zemědělství Sekce pro společnou zemědělskou.
STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE STATUTÁRNÍHO MĚSTA JIHLAVY DO ROKU 2020 VYHODNOCENÍ VLIVŮ NA ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ A SOUSTAVU NATURA 2000.
zelená linka: Zkušenosti SFŽP s posuzováním nákladovosti projektů Operačního programu ŽP.
Kanalizace – kdy bude??? Povolovací, přípravný a realizační proces kanalizace Martin Exner, starosta obce Nová Ves Nová Ves
PROVÁDĚCÍ PŘEDPISY transparentní novela zákona Vlastimil Fidler 1.
Národní plány povodí Aktuální stav přípravy a souhrn programu opatření.
Strana 1 INTEGROVANÉ VERSUS SLOŽKOVÉ POVOLOVÁNÍ Adéla Švachulová Ministerstvo životního prostředí Oddělení IPPC Integrated and Planned Enforcement of Environmental.
Vodohospodářské aktuality
Kompresní stanice Jirkov
náměstek Ministerstva životního prostředí
Česká inspekce životního prostředí
Možnosti využití expertní pomoci JASPERS
Odbor životního prostředí MHMP
Nový zákon o ochraně ovzduší
INTEGROVANÉ POVOLOVÁNÍ SMĚRNICE IPPC: NEJLEPŠÍ POSTUPY
AOPK ČR – Regionální pracoviště Správa CHKO Slavkovský les
 jméno, kruh, varianta 3, 4  Odpověď – 1 a b  6 x 50 sekund
STAVEBNÍ DOZOR Stavební úřady vykonávají soustavný dozor nad zajišťováním ochrany veřejných zájmů, ochrany práv a oprávněných zájmů právnických a fyzických.
Program Prevence před povodněmi I. až IV. etapa
Registr spaloven odpadů
Znečištěné místa na Slovácku
Stavební legislativa – možnosti zefektivnění přípravy staveb
EKOLOGICKÉ REKULTIVACE
Transkript prezentace:

Pozitivní ekologické dopady projektu Jan Pretel Český hydrometeorologický ústav Konference „Modernizace trati Praha – Kladno s připojením na Letiště Václava Havla“ Národní technická knihovna, Praha, 6.6.2019

Proces EIA Posouzení vlivů provedení záměru na životní prostředí podle § 10 zákona č. 100/2001 Sb., o posuzování vlivů na životní prostředí (EIA) Dokumentace - 7.2.2012 Posudek – 28.8.2012 Veřejné projednání – 30.10.2012 Stanovisko MŽP – 16.1.2013 Stanovisko obsahuje opatření, která jsou investor, resp. stavební firmy povinny plnit ve všech fázích od přípravy záměru do jeho provozu příprava (75) výstavba (36) provoz (5) 2

Závěry posouzení vlivů na ŽP (1) Posuzovaný záměr byl procesem EIA posouzen ze všech podstatných hledisek Technické řešení záměru je na dostatečné výši a odpovídá požadavkům legislativních předpisů a technických norem Řešení pracují s návrhy nejlepších dostupných technologií Z hlediska velikosti a významnosti vlivů na jednotlivé složky ŽP je vliv hluku ze železniční trati na nejbližší objekty obytné zástavby nejvýznamnější Trať bude plně elektrifikována - vlivy na znečištění ovzduší lze považovat za minimální, resp. za nulové Záměr nebude mít vliv na odvodnění oblasti, navrhované mosty jsou dimenzovány na průtok Q100, vliv na odtokové poměry malý a málo významný 3

Závěry posouzení vlivů na ŽP (2) Realizace záměru není spojena se změnou místní topografie a nemá vliv na stabilitu a erozi půdy Záměr si vyžádá trvalé vynětí ze zemědělského půdního fondu v rozsahu 289 559 m2 V území se nenachází žádné zvláště chráněné území ve smyslu zákona č. 114/1992 Sb., o ochraně přírody a krajiny Vlivy na ostatní složky životního prostředí jsou malé a málo významné Dotčení mimolesních porostů dřevin podél trati a zásah do větrolamů (u Pavlova) Navrhované parametry přemostění přítoku Zákolanského potoka (ve stanovisku je uložena řada podmínek pro eliminaci a kompenzaci těchto vlivů) 4

Vliv hlukových emisí Nová konstrukce železničního spodku, svršku a mostů spolu s instalací PHS a realizací IPO sníží hlukové emise pod zákonné limity; ke snížení přispěje i provoz v elektrické trakci Jako součást protihlukových opatření doporučeno snížení rychlosti průjezdu vlaků na 40 km/h (nemocnice Kladno) Významné snížení počtu dosud exponovaných osob hlukem, a to jak v noční tak denní době (nebude použita korekce na starou hlukovou zátěž) Při respektování doporučení a realizaci navrhovaných opatření lze záměr označit z hlediska velikosti vlivu za středně velký, z hlediska významnosti vlivu za středně významný, ale obecně z hlediska vlivů na veřejné zdraví za akceptovatelný Pro dokumentaci ke stavebnímu povolení zpracovat podrobnou akustickou studii, včetně návrhu protihlukových opatření s doložením jejich účinnosti Konkrétní návrh protihlukových opatření s průkazem, že hluk nepřekročí v chráněném venkovním prostoru staveb v denní době LAeq,16h = 55 dB a v noční době LAeq,8h = 50 dB 5

Hlavní dočasné dopady na ŽP (období výstavby) recyklační linky (bodové) skládky sypkých materiálů během výstavby a vlastní zemní práce (plošné) provoz nákladní techniky při zemních pracích a při návozu stavebního materiálu (liniové) vznik odpadů v etapě výstavby splaškové odpadní vody v areálech stavebních firem ochrana čistoty vod u ploch zařízení stavenišť u rekonstruovaných mostů přes vodní toky 6

Závěr Stanoviska MŽP Opatření pro fázi provozu záměru Po zahájení zkušebního provozu provést kontrolní měření hlukové zátěže a vibrací u nejbližších objektů obytné zástavby Při překračování plnění aktuálních legislativních požadavků (bez použití korekce na starou hlukovou zátěž) záměr neprovozovat Ke kolaudačnímu řízení předložit specifikaci druhů a množství odpadů z výstavby a doklady o způsobu jejich využití, resp. odstranění V rámci údržby tělesa trati sledovat případný vznik ohnisek šíření neofytních invazních druhů rostlin a včas zajišťovat jejich tlumení Souhlasné stanovisko se záměrem s tím, že „…podmínky tohoto stanoviska musí být respektovány v následujících stupních projektové přípravy a realizace záměru, zkušebního a trvalého provozu a zahrnuty jako podmínky návazných správních řízení, aby bylo možné záměr realizovat…“ 7