Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

 jméno, kruh, varianta 3, 4  Odpověď – 1 a b  6 x 50 sekund

Podobné prezentace


Prezentace na téma: " jméno, kruh, varianta 3, 4  Odpověď – 1 a b  6 x 50 sekund"— Transkript prezentace:

1  jméno, kruh, varianta 3, 4  Odpověď – 1 a b  6 x 50 sekund
Písemka č.III  jméno, kruh, varianta 3, 4  Odpověď – 1 a b 2 b 3 c a b  6 x 50 sekund opisování 

2 1.otázka varianta 3 varianta 4
Environmentální posuzování EIA slouží k : ... zjištění možných důsledků realizace a provozu zamýšleného projektu pro ŽP, posouzení ekonomické efektivity realizace navržené ekologické stavby, posouzení stability krajiny v rámci systému ÚSES. Ekologické problémy světa, které řešíme v rámci teorie TUR ... jsou lokálního charakteru - lze je vyřešit izolovaně v rámci každého státu, jsou globálního charakteru, musí být řešeny v kontextu ekologickém, sociálním i ekonomickém.

3 2.otázka varianta 3 varianta 4
Zákon č.123/1998 Sb. „O právu na informace o ŽP“ nám zaručuje právo být inf. o :… připravovaných činnostech, které by mohly vést ke změně stavu ŽP, trestných činech a přestupcích v oblasti ŽP, které jsou součástí vyšetřování stavu ŽP, příčinách a důsledcích tohoto stavu. Montrealský protokol OSN z roku 1987 pojednává o :… ochraně ozónové vrstvy Země, úbytku orné půdy na Zemi - jeho závěrem je Charta o půdě, trvale udržitelném rozvoji.

4 3.otázka varianta 3 varianta 4
Vyhláška MŽP, ve které jsou uvedeny běžné typy odpadů, zařazeny do skupin s vyznačením, zda se jedná o odpady nebezpečné se jmenuje : ... seznam odpadů katalog odpadů přehled odpadů Energetický odpad ... je odpad vznikající v elektrárnách – struska, popílek, může působit negativně na psychiku i fyzickou funkci orgánů, je odpadní energie (hluk, světlo, teplo, elmag záření...).

5 4.otázka varianta 3 varianta 4
Podmínkami efektivní kompostace jsou : ... teplo (zajistit 50÷60 ºC), anaerobní podmínky (zabránit přístupu vzduchu - O2) vlhkost (udržet optimální vlhkost). Předpokladem efektivní materiálové recyklace odpadu je… dostatečné množství spalitelného odpadu, malé množství plastového odpadu – neumíme jej recyklovat, důkladná separace odpadu.

6 5.otázka varianta 3 varianta 4
Pro snížení neg. účinku hluku z pozemní dopravy navrhujeme : budovat protihlukové zábrany (valy, bariéry, stěny…), použití odhlučněného povrchu (vozovky, kolejnice), umisťovat frekv. komunikace mimo citlivé zóny (obytné, nemocnice, školy…). Při působení hluku na lidský organizmus je nebezpečné zejména :… krátkodobé působení zvuku o intenzitě přibližně 50÷90 dB, dlouhodobé působení zdroje hluku, zejména v noci, současné vnímání (interference) více zdrojů hluku o celkové intenzitě 50 dB.

7 6.otázka varianta 3 varianta 4
Úkoly Agendy 21 i celého TUR... jsou popsány protokolem z Kjóta a jsou neměnné, se vyvíjejí spolu s možnostmi a potřebami civilizace, vycházejí z využití lidských zdrojů a institucí, uplatnění ekonomických a ekologických opatření. Hlavním principem TUR je : … zvýšení efektivity a využití potenciálu člověka i přírody, drastické snížení počtu lidí a jejich spotřeby na Zemi, zákaz/omezení hospodářského růstu, které brání přežití člověka na zemi.

8 Konec …hurááá!!!

9


Stáhnout ppt " jméno, kruh, varianta 3, 4  Odpověď – 1 a b  6 x 50 sekund"

Podobné prezentace


Reklamy Google