Technologie přípravy pokrmů 2. ročník - kuchař Ing. Martin Vacek Technologie přípravy pokrmů 2. ročník - kuchař 7. Zvěřina Úprava pernaté zvěřiny Zdroj: http://www.ssss.cz/files/ucebnice_3lete_obory/te/tehlavni.htm Technologie v kostce, Vodochodská 26.12.2018
Obsah Druhy pernaté zvěře Tepelné úpravy Receptury
Druhy lesní, polní vodní bažant, koroptev, tetřev, tetřívek, kvíčala, sluka, divoký holub vodní divoká husa a divoká kachna
Tepelná úprava Nejčastěji u nás upravujeme bažanta Dušení Pečení Na základech Pečení na slanině, s kořením, s cibulí Vcelku Prsa je možné využít na minutkové pokrmy
Receptury 17301 Bažant pečený na slanině 17302 Bažant pečený na česneku 17303 Bažant dušený na žampionech 17304 Bažant pečený na roštu
Videorecepty http://youtube.com/watch?v=-u8o5rWDySU http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/1987-pecena-divoka-kachna/
Otázky Jak dělíme pernatou zvěřinu? Jak upravujeme pernatou zvěřinu? Příklady receptur z pernaté zvěřiny?