Technologie přípravy pokrmů 2. ročník - kuchař

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Advertisements

Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Bc. Zdeňka Sîrbu Zpracováno:
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_ PaV_1.07
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Bc. Zdeňka Sîrbu Zpracováno:16.
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Bc. Zdeňka Sîrbu Zpracováno:
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Charakteristika, dělení, technologické úpravy a tipy na přípravu
Příprava drůbeže Osnova: Charakteristika drůbeže Dělení
Ptáci 3.ročník VY_32_ZAZNAM_Prv.I.3.D.04 Autor: Mgr. Anna Emingerová.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Autory materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou Mgr. Jiřina Moravcová a Bc. Drahomíra Stoklasová. Střední škola hotelnictví a služeb a.
Předmět: Potraviny a výživa Ročník: druhý
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Bc. Zdeňka Sîrbu Zpracováno:
Název školyStřední odborná škola Luhačovice Číslo projektuCZ.107/1.5.00/ AutorMgr. Alena Marková Název šablonyIII/2 – Inovace.
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Bc. Zdeňka Sîrbu Zpracováno:
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Technologie přípravy pokrmů 2. ročník - kuchař
„Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.“ Technologie Ludmila Doležalová, č ročník, tříletý.
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Bc. Zdeňka Sîrbu Zpracováno:
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Bc. Zdeňka Sîrbu Zpracováno:
Technologie přípravy pokrmů 1. ročník – číšník - sevírka
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Bc. Zdeňka Sîrbu Zpracováno:
Předmět: Potravina a výživa Ročník: první
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Bc. Zdeňka Sîrbu Zpracováno:
Charakteristika pokrmů ze zvěřiny. Rozdělení. . VY_32_INOVACE_TPP_558
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_TPP_505 Ročník: 2.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_NAV_281 Ročník: 2.
Předmět: Potravina a výživa Ročník: druhý
Charakteristika pokrmů
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_TPP_512 Ročník: 2.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_TPP_506 Ročník: 2.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_NAV_300 Ročník: 2.
Drůbež Rozdělení drůbeže:
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Škola budoucnosti s využitím IT Název materiálu: VY_7_INOVACE_TE 34 Název školy: Střední průmyslová.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Škola budoucnosti s využitím IT Název materiálu:
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Škola budoucnosti s využitím IT Název materiálu:
VHODNOST MASA NA MINUTKY A PŘÍLOHY Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník třetí ročník Klíčová slova: Hovězí, telecí,
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Škola budoucnosti s využitím IT Název materiálu: VY_7_INOVACE_TE 23 Název školy: Střední průmyslová.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Škola budoucnosti s využitím IT Název materiálu: VY_7_INOVACE_TE 18 Název školy: Střední průmyslová.
Příprava pokrmů ze skopového masa
Potraviny a výživa 2. ročník – kuchař, číšník, servírka
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Telecí maso - charakteristika
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
  Název školy: Střední škola dopravy, obchodu a služeb Klášterní nám. 127 Moravský Krumlov Bc. Luisa Milková Název projektu: Zlepšení podmínek výuky.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Potraviny a výživa 2. ročník – kuchař, číšník, servírka
Technologie 2. ročník – kuchař, číšník, servírka
Technologie přípravy pokrmů 2. ročník - kuchař
Technologie přípravy pokrmů 2. ročník - kuchař
Technologie přípravy pokrmů 2. ročník - kuchař
Zvěřina – charakteristika masa
Technologie přípravy pokrmů 2. ročník - kuchař
Příprava drůbeže vařením, dušením
Speciální technologie 3. ročník - kuchař
Skopové maso - charakteristika
Potraviny a výživa 2. ročník – kuchař, číšník, servírka
Potraviny a výživa 2. ročník – kuchař, číšník, servírka
Hovädzie mäso autor: Slivová Alena.
Technologie přípravy pokrmů 2. ročník – kuchař
Technologie přípravy pokrmů 2. ročník - kuchař
Technologie přípravy pokrmů 2. ročník - kuchař
Technologie přípravy pokrmů 2. ročník - kuchař
Kuchařská repetorium 3. ročník – kuchař
Technologie 2. ročník – kuchař, číšník, servírka
Předběžná příprava zvěřiny
Technologie přípravy pokrmů 2. ročník - kuchař
Potraviny a výživa 2. ročník – kuchař, číšník, servírka
Potraviny a výživa 2. ročník – kuchař, číšník, servírka
Transkript prezentace:

Technologie přípravy pokrmů 2. ročník - kuchař Ing. Martin Vacek Technologie přípravy pokrmů 2. ročník - kuchař 7. Zvěřina Úprava pernaté zvěřiny Zdroj: http://www.ssss.cz/files/ucebnice_3lete_obory/te/tehlavni.htm Technologie v kostce, Vodochodská 26.12.2018

Obsah Druhy pernaté zvěře Tepelné úpravy Receptury

Druhy lesní, polní vodní bažant, koroptev, tetřev, tetřívek, kvíčala, sluka, divoký holub vodní divoká husa a divoká kachna

Tepelná úprava Nejčastěji u nás upravujeme bažanta Dušení Pečení Na základech Pečení na slanině, s kořením, s cibulí Vcelku Prsa je možné využít na minutkové pokrmy

Receptury 17301 Bažant pečený na slanině 17302 Bažant pečený na česneku 17303 Bažant dušený na žampionech 17304 Bažant pečený na roštu

Videorecepty http://youtube.com/watch?v=-u8o5rWDySU http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/1987-pecena-divoka-kachna/

Otázky Jak dělíme pernatou zvěřinu? Jak upravujeme pernatou zvěřinu? Příklady receptur z pernaté zvěřiny?