Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/34.1026 Autor:Bc. Zdeňka Sîrbu Zpracováno:18.10.2012.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/34.1026 Autor:Bc. Zdeňka Sîrbu Zpracováno:18.10.2012."— Transkript prezentace:

1 Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/34.1026 Autor:Bc. Zdeňka Sîrbu Zpracováno:18.10.2012 Ročník (obor):KČ 3. 65-51-H/01 Kuchař - číšník Tematická oblast:Příprava minutkových pokrmů z drůbeže Předmět:Technologie Anotace:Výukový materiál slouží k upevnění učiva minutkových pokrmů z drůbeže Šablona číslo materiálu: III/2-22 -13

2 Minutkové pokrmy z drůbeže www.commons wikipedia. org

3 Charakteristika Drůbež poskytuje kvalitní maso, které v mnohém převyšuje maso jatečných zvířat. Rozdělujeme: hrabavou a vodní barva – růžová po tepelné úpravě bílá vlákna- jemná tuk – sádlo minimální množství stravitelnost – lehce stravitelné, zejména mladé, vhodné pro dietní stravování, malé děti a staré lidi. na přípravu min. pokrmů používáme drůbež hrabavou

4 Vhodná masa Kuřata:kuřecí čtvrtky předem ovařené kuřecí prsa: plátky,medailonky,steak stehenní řízky: krájené na nudličky, kostky krůtí prsa:plátky, steak játra www.commons wikipedia. org

5 Předběžná příprava Maso drůbeže předběžně upravujeme krájíme, naklepáváme (dnes je trend nechávat prsa kuřecí vcelku) blanšírujeme, kořeníme, nakládáme, plníme, špikujeme, obalujeme do slaniny Maso krájíme na plátky 150g (plátky,steaky,medailonky,řízky) nudličky, kostky 150g-200g (soté, minutkové perkelty) plníme: šunkou,sýrem, zeleninou,směsí

6 Tepelné úpravy pečení na pánvi, roštu, rožni (ne dlouho strací rychle vodu a vysušuje se) smažení vaření zapékání papilota konvektomaty (pára, kombinace, pečení)

7 Použité zdroje www. commons wikimedia.org. Technologie příprava pokrmů II. Nakladatelství Merkur, 1984,1994 ISBN 80- 7032-302-7 Technologie příprava pokrmů 2. Nakladatelství Fortuna, 1999,2006 ISBN 978- 80-7168-952-2 Receptury teplých pokrmů Nakladatelství Merkur, 1991,1705 ISBN 80-7032- 588-7


Stáhnout ppt "Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/34.1026 Autor:Bc. Zdeňka Sîrbu Zpracováno:18.10.2012."

Podobné prezentace


Reklamy Google