Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Potraviny a výživa 2. ročník – kuchař, číšník, servírka

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Potraviny a výživa 2. ročník – kuchař, číšník, servírka"— Transkript prezentace:

1 Potraviny a výživa 2. ročník – kuchař, číšník, servírka
Ing. Martin Vacek Potraviny a výživa 2. ročník – kuchař, číšník, servírka 1. Maso, masné výrobky Zvěřina Spotřeba, dělení, tržní druhy zdroj:

2 Obsah Spotřeba zvěřiny Dělení zvěřiny Tržní druhy

3 Spotřeba zvěřiny Spotřeba činila v roce 2013 0,9 kg
Od roku 2009 stálá spotřeba Zvěřina do gastra jen po kontrole SVS

4 Zvěřina

5 Dělení vysoká (spárkatá) - srnec, srnka, jelen, laň, daněk
nízká - zajíc, divoký králík černá - divoký vepř (kňour, bachyně, selata)

6 Dělení pernatá lesní - tetřev, tetřívek, sluka lesní, jeřábek, kvíčala, divoký holub polní - bažant, koroptev, křepelka, hrdlička zahradní vodní - divoká husa, divoká kachna, čírka vodní, lyska červená - kamzík, muflon, medvěd

7 Dělení vysoké Hřbet Zadní běh – kýta Přední běh – plec Krk Hrudí
Kližky

8 Dělení - nízká Kýta Hřbet Plec Hrudí Krk

9 Dělení - divočák Hřbet Kýta Plec Hlava 5. Krk 6. Hrudí 7. Kolínka

10 Tržní druhy Na trh se dostává zvěřina jatečně zpracovaná
Bez kosti a rozbouraná na části Hřbet, svíčková, kýta, plec, kýta, maso na guláš Pernatá – bažant – prsa, stehna, vcelku stažen - divoká kachna - prsa

11 Otázky Jaká je spotřeba zvěřiny? Jak dělíme zvěřinu?
Jaké části masa jsou u zvěřiny vysoké? Jaké části masa jsou u zvěřiny nízké? Jaké části masa jsou u zvěřiny černé?


Stáhnout ppt "Potraviny a výživa 2. ročník – kuchař, číšník, servírka"

Podobné prezentace


Reklamy Google