ANOTACE SEZNÁMIT ŽÁKY S ROZVOJEM VŠECH TŘÍ ČÁSTÍ SEBEDŮVĚRY -

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
pro společnost Chodura
Advertisements

Tři roky etické výchovy ve Veselí nad Moravou
Název školy: Střední průmyslová škola, Ostrava - Vítkovice, příspěvková organizace Autor: Mgr. Dana Vicherková Datum: Název: VY_32_INOVACE_
1 Týmová práce TYMP1/ C3 Komunikace (nejen) v týmu. Pavla Kotyzová UNIVERZITA TOMÁŠE BATI VE ZLÍNĚ, FAKULTA MULTIMEDIÁLNÍCH KOMUNIKACÍ, ÚSTAV MARKETINGOVÝCH.
Poslání, principy a metoda skautingu
PSYCHOLOGICKÁ PŘÍPRAVA - ÚVOD
Strom přátelství Ročník: 3. ročník Autor: Kateřina Holaňová
AKTIVNÍ STÁRNUTÍ A MEZIGENERAČNÍ SOLIDARITA, ČILI JAK VŠTE VEDE STUDENTY K RESPEKTU A CHÁPÁNÍ STARŠÍCH OBČANŮ Mgr. Lenka Hrušková, Ph.D. VŠTE v Českých.
Asertivita Je-li člověk nespokojen se svým stavem, může jej změnit dvěma způsoby: buď změní podmínky svého života, nebo změní svůj duševní postoj. První.
Myšlenkové základy skautingu
Zásady dobré komunikace
Muži jsou z Marsu, ženy z Venuše a děti jsou z nebe JOHN GRAY
KLIMA NAŠÍ ŠKOLY Pravidelné diagnostikování prostředí, ve kterém se vzdělávají naši žáci.
Empatie. Vcítění je složitý vnitřní proces skládající se z následujících složek:  Jsem připraven/a vžít se do situace svého protějšku. (Jak se ti v této.
Události narození Ježíše Krista Více očima Vyškov
Klíčové kompetence - u nás Jak jsme se s KK poprali –(1) (2) (3) Jaké problémy se objevily –(1) (2) Jak budeme s KK pracovat dál.
KONFLIKT ŘEŠENÍ KONFLIKTŮ.
Jitka Navrátilová, PhD..  Přímá práce v rodině – home visiting (nástroj podpory rodiny.  Profesionální, či poloprofesionální pomoc rodině.
Střední zdravotnická škola, Národní svobody Písek, příspěvková organizace Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Číslo DUM:VY_32_INOVACE_JIROCHOVA.
Zdravá škola.
Humanistické a existenciální teorie v SP
Psychologické aspekty hodnocení a zkoušení ve vzdělávání dospělých
Interviewing = Pohovor s klientem NKPD Lucia Madleňáková.
AUTOR: Mgr. Lenka Bečvaříková ANOTACE: Tento modul slouží jako výukový materiál pro žáky 2. ročníku oboru Předškolní a mimoškolní pedagogika KLÍČOVÁ SLOVA:
VY_32_INOVACE_PSYM25560ZAPBOU Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Rozvoj.
Působení psychologa jako člena týmu odborných pracovníků projektu AVC
Poruchy v komunikaci Tereza Svobodníková.
NENÁSILNÁ KOMUNIKACE NVC Nonviolent Communication
Komunikace s rodiči.
SEBEPOZNÁNÍ základ psychologické přípravy
Význam hodnotové orientace v OM Osnova Hodnoty obecně a hodnoty týkající se nás samých 4 kardinální ctnosti a nově diskutované hodnoty Hodnoty jako zdroj.
Riziko: Chybí ochranné prostředí, které nevyhovuje individuálním potřebám dítěte. klíčové: uzpůsobit prostředí patří mezi první úkoly + Náročnější prostředí.
KOMUNIKACE.
Od bestselleru k výzkumu
Aktivní naslouchání Nejdůležitější dovedností v procesu komunikace s partnerem je naslouchání.
PSYCHICKÁ PŘÍPRAVA VE SPORTU
OBLASTNÍ CHARITA MOST NÍZKOPRAHOVÉ ZAŘÍZENÍ PRO DĚTI A MLÁDEŽ ZASTÁVKA DUCHCOV.
ANOTACE Objasnit žákům pojem krátkodobý a dlouhodobý cíl, seznámit je s vytyčováním svých cílů a s využitím pozitivních vzorů. Výukový materiál.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Bc. Naďa Prejzová Název DUM: VY_32_Inovace_4.2.2 Spolužáci, kamarádi Název sady: Člověk a jeho svět 3. ročník.
Osobní bezpečí. Sebepojetí Sebepojetí - znamená porozumět sám sobě, svému JÁ, svým náladám, chování Sebepojetí – zahrnuje sebepoznávání, sebehodnocení.
ČESKÝ JAZYK A LITERATURA Umělecký styl On-line diskuse k virtuální hospitaci – Gymnázium J. K. Tyla, Hradec Králové Vyučující: Mgr. Lenka Krejsová.
Sebevědomí Zdravé sebevědomí je základem zdravého a plnohodnotného života Zdravé sebevědomí je základem zdravého a plnohodnotného života Sebevědomí staví.
Asertivita ve sportu doc.PaedDr. Marie Blahutková, Ph.D.
Národní týden manželství „Manželství je víc než kus papíru“ únor, 2015.
VÝUKOVÝ MATERIÁL ZPRACOVANÝ V RÁMCI PROJEKTU MODERNÍ ŠKOLA Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.400/ ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
ASERTIVNÍ PRÁVA - MANIPULAČNÍ POVĚRY Ten, kdo se chce asertivně projevit, to má udělat slušně, ale důrazně. Má odolávat manipulacím, zbavit se úzkosti.
Hudba: Floyd Cramer – Unchained melody Nepřítel zabírá v naší hlavě víc místa, než přítel v našem srdci.
Osobní bezpečí Název školy: ZŠ Salvátor Název školy: ZŠ Salvátor Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název výstupu:
Pravidla chování, právo a morálka
ANOTACE OBJASNIT ŽÁKŮM POJEM SEBEDŮVĚRA, POPSAT
Člověk a zdraví Vysvětlení pojmu ASERTIVITA
Empatie Z řeckých slov en + pathos (v + cítění) je schopnost vcítit se do pocitů a myšlenek druhého.
ANOTACE Seznámit žáky s vývojovými fázemi člověka. Vysvětlit změny ve vývojových fázích předškolního dítěte, se změnami při přechodu dítěte do školy. Výukový.
VY_32_INOVACE_17_12_Asertivita
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633
Komunikace Opakování (prezentace, asertivita, přesvědčování, manipulace, řeč těla, zpětná vazba, naslouchání, motivace)
Asertivita.
Nejdůležitější dovedností s partnerem je naslouchání.
ZÁKLADY SOCIÁLNÍ KOMUNIKACE
ANOTACE Objasnit žákům co je šikana,
Temperament, charakter, motivace
Komunikační a prezentační dovednosti / C2
Občanská výchova 6.ročník PhDr. Martina tesaříková
Charakteristika.
Fenomenální ženě! Zjistila jsem, že cokoliv se stane, jakkoliv zlé se to zdá - život jde dál a zítra to bude lepší.
VY_32_Inovace_4.2.2 Spolužáci, kamarádi
HYGIENA sebeobsluha.
Fenomenální ženě! Zjistila jsem, že cokoliv se stane, jakkoliv zlé se to zdá - život jde dál a zítra to bude lepší.
ŠIKANA Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_05_šikana.
KLIMA NAŠÍ ŠKOLY 2018/19 Pravidelné diagnostikování prostředí, ve kterém se vzdělávají naši žáci.
Transkript prezentace:

ANOTACE SEZNÁMIT ŽÁKY S ROZVOJEM VŠECH TŘÍ ČÁSTÍ SEBEDŮVĚRY - S ROZVOJEM DOVEDNOSTÍ – SDÍLENÍ ÚSPĚCHU S BUDOVÁNÍM RESPEKTU K SOBĚ I K DRUHÝM S ROZVOJEM ZODPOVĚDNÉHO CHOVÁNÍ. VÝUKOVÝ MATERIÁL

ROZVÍJÍM SVOJI SEBEDŮVRU ROZVOJ DOVEDNOSTÍ – SDÍLENÍ ÚSPĚCHU RESPEKT K SOBĚ I K DRUHÝM ROZVOJ ZODPOVĚDNÉHO CHOVÁNÍ

1. ROZVÍJÍM SVÉ DOVEDNOSTI (SCHOPNOSTI) SDÍLENÍ ÚSPĚCHU Jak kladné dovednosti a zkušenosti pomáhají budovat naši sebedůvěru? Naše sebedůvěra se bude zvyšovat, když rozpoznáme naše schopnosti, talent a pozitivní vlastnosti a budeme je rozvíjet. Co je to úspěch a jak přispívá k rozvoji naší sebedůvěry? Úspěch = něco, co jsme udělali a co nám přineslo pocit hrdosti na sebe samé. Kdy zažíváš úspěch a jaké pocity v tobě vyvolává?

ŽIVOTNÍ ÚSEČKA ÚSPĚCHU Každý si do sešitu vytvořte svoji životní úsečku úspěchu ( vzpomeňte si na svých 5 osobních úspěchů – výkonů, připište k nim přibližné datum a stručně je popište) Narození 1 2 3 4 5 přítomnost

2.ROZVÍJÍM RESPEKT V SEBE A V DRUHÉ UMÍM NASLOUCHAT? „Pokud někomu opravdu pozorně nasloucháš, nenasloucháš pouze slovům, ale i pocitům sdělení, nasloucháš celku, nejen jeho částem.“ Jiddu Krishnamurti, filozof Jaký je rozdíl mezi nasloucháním a nenasloucháním??? Jaké jsou neverbální projevy nenaslouchání??? ( dívám se stranou, zívám, dělám jinou činnost…) Jaké jsou verbální projevy nenaslouchání??? přerušuji vyprávění syndrom „ já taky“ „okamžitá rada“ bez diskuse

UMĚNÍ POZORNĚ NASLOUCHAT „Dělej více než poslouchej, porozuměj“ John H. Rhodes Věnuj pozornost mluvčímu JAK? udržuj oční kontakt, buď mluvčímu přístupný Přijmi názor mluvčího JAK? vžij se do role mluvčího, snaž se ho pochopit, buď trpělivý Věnuj čas otázkám a vyjádření svého názoru JAK? bez přerušování mluvčího povzbuď , přesvědč se, že všemu dobře rozumíš, můžeš vyjádřit i svůj názor

3. ROZVÍJÍM ZODPOVĚDNÉ CHOVÁNÍ BÝT ZODPOVĚDNÝ = ??? spolehlivý, důvěryhodný, iniciativní ZODPOVĚDNÉ CHOVÁNÍ = ??? být spolehlivý dodržovat sliby plnit zadané úkoly brát ohled na druhé být dochvilný umět se rozhodnout pomáhat projevit respekt…

JAKÝ JE? ČLOVĚK ZODPOVĚDNÝ ČLOVĚK NEZODPOVĚDNÝ Upřímný Dokončí, co začal Zodpovědný Spolehlivý Přemýšlí, než něco udělá Jedná v souladu se zákony Přijme důsledky svých chyb Nedodržuje sliby Nemluví pravdu Neposlouchá rodiče Nedodržuje pravidla a zákony Nevrací půjčené věci Zapomene, co měl udělat Jedná bez ohledu na následky

POKUS SE ODPOVĚDĚT NA ZADANÉ OTÁZKY Proč si někteří lidé neuvědomují úspěchy ve svém životě? Proč někdy nepochválíme za dosažené úspěchy ty druhé kolem sebe? Co se ti nelíbilo, když ti spolužák „ nenaslouchal“? Pokud budeš lepším posluchačem, co se v tvém životě patrně změní? Jak můžeš projevit respekt vůči rodičům, kamarádům, učitelům, známým? 6. Jak pomáhá zvyšovat tvoji sebedůvěru, když jste uznáváni a oceněni vrstevníky, rodiči, učiteli…?

CITACE www.office.microsoft.com PHDR. JANA STARÁ. PŘIPRAVENI PRO ŽIVOT: BUDOVÁNÍ SEBEDŮVĚRY. 1.vydání. Praha: Nadační fond LIONS QUEST ČR, 2006.