Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

ANOTACE Objasnit žákům pojem krátkodobý a dlouhodobý cíl, seznámit je s vytyčováním svých cílů a s využitím pozitivních vzorů. Výukový materiál.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "ANOTACE Objasnit žákům pojem krátkodobý a dlouhodobý cíl, seznámit je s vytyčováním svých cílů a s využitím pozitivních vzorů. Výukový materiál."— Transkript prezentace:

1

2 ANOTACE Objasnit žákům pojem krátkodobý a dlouhodobý cíl, seznámit je s vytyčováním svých cílů a s využitím pozitivních vzorů. Výukový materiál.

3 CÍLE A PLÁNY Co souvisí s vytyčováním cílů, pojem krátkodobý a dlouhodobý cíl, využití pozitivních vzorů, úspěch. Výukový materiál.

4 Co je to vlastně cíl?  CÍL ???? = konec, ke kterému směřuje naše úsilí  PŘÍLEŽITOST JE TADY A TEĎ ! Jaký mají tato slova význam? Která slova jsou nejdůležitější? = neodkládat stanovování cílů „ až jednou“

5 Co souvisí s vytyčováním cílů?  PROČ? Je třeba vědět, proč daného cíle chci dosáhnout. = SMYSL  JAK? Musím promyslet způsob, jakým cíl můžu dosáhnout.= PLÁNOVÁNÍ  PŘEKÁŽKY? Budou či nebudou překážky? Mám či nemám je překonávat? = NESNÁZE  MÁM NA TO? Zvolil jsem si pro mne vhodný a dosažitelný cíl? = MÁM NA TO ?

6 Krátkodobý a dlouhodobý cíl - tabulka KrátkodobýPROČJAKKDY, DO KDY 1. 2. 3. Dlouhodobý 1. 2. 3.

7 Sedm kroků vytyčování cílů 1. Formulujte váš cíl a proč jej chcete dosáhnout. 2. Vytvořte seznam bodů za pomoci kterých dosáhnete svého cíle. 3. Zvažte možné překážky a způsoby, jak je odstranit. 4. Vytvořte časovou přímku. 5. Vytvořte podpůrný systém – kdo vás může podpořit. 6. Znovu si projděte své plány a pokud to nejde jinak, tak je přepracujte. 7. !!! OSLAVTE SVŮJ ÚSPĚCH !!!

8 Důležitá role pozitivních vzorů  Co nebo kdo je vlastně pozitivní vzor? = člověk, kterého obdivujeme a kterému se chceme podobat  Proč? Jaké má vlastnosti? =čestný, starostlivý, zručný, kreativní, cítím se s ním dobře…..  Kdo pro tebe může být vzorem? Rodiče, kamarádi, známé osobnosti, učitel…

9 Odpověz na otázky 1. Kdo je pro tebe pozitivním vzorem? 2. Co na tom člověku obdivuješ? 3. Vyjmenuj některé jeho pozitivní vlastnosti. 4. Jaké cíle si tento člověk podle tebe vytyčil? 5. Jak tě tento člověk ovlivňuje?

10 Úspěch „ Snažte se o to, abyste nebyli člověkem úspěchu, ale spíše člověkem hodnot.“ Albert Einstein, fyzik  Jak jsi tento citát pochopil?  Co je to tedy vlastně úspěch? = získat moc, slávu, peníze, vyznamenání x získat skutečný úspěch – dosáhnou vytyčeného cíle?

11 Odpověz na otázky 1. Jak spolu souvisí úspěch a štěstí? 2. Jaké hodnoty úspěšní lidé vyznávají? 3. Jak důležité pro tebe je, aby si ostatní mysleli, že jsi úspěšný? 4. Jak pomáhá lidem k dosažení úspěchu a štěstí to, že vědí, proč chtějí něčeho dosáhnout?

12 Překonávání problémů a začínání znovu „Z propasti na vrchol“ ANEB „jednou jsi dole a jednou nahoře“ jak se zpívá v jedné české písničce PŘEKÁŽKA JEDNÁNÍ EMOCE

13 Jak správně překonat překážku?  ANO CÍL překonávání překážek ano úspěch ne ponaučení změna cílů začít znovu  NE CÍL okamžitě přemýšlet o problémech (nejde, neumím, nezvládnu) = ŠPATNĚ ! = ČLOVĚK, KTERÝ SI NEVĚŘÍ

14 CITACE o KREJČÍ, Milada, et al. Výchova ke zdravému životnímu stylu. Praha : Fraus, 2011. 192 s. o PHDR. JANA STARÁ. PŘIPRAVENI PRO ŽIVOT: CÍLE A PLÁNY. 1.vydání. Praha: Nadační fond LIONS QUEST ČR, 2006.


Stáhnout ppt "ANOTACE Objasnit žákům pojem krátkodobý a dlouhodobý cíl, seznámit je s vytyčováním svých cílů a s využitím pozitivních vzorů. Výukový materiál."

Podobné prezentace


Reklamy Google