Kategorie odbytových středisek

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
stravovacích zařízení
Advertisements

CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_ZP_3.03 SOU Obořiště
Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Věra Tupá Název šablonyVY_32_INOVACE GAZ Název DUMuGAZ K Stupeň a typ vzděláváníStřední.
Soukromá hotelová škola Bukaschool s. r. o. Most Kmochova 1823, Most DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL.
Rozdělení odbytových středisek
Charakteristika rybího masa
Výstupní zařízení – tiskárny, rozdělení
Energetická hodnota potravin (EH)
Způsoby připojení k internetu
Další operace s vektory
Náležitosti nápojových lístků
Zařízení k uchování hotových pokrmů během výdeje
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Provozovny společného stravování
Výroba pěnových cukrovinek
Potřeby a pudy - aktivačně motivační vlastnosti
Formy rychlého stravování
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Rozdělení inventáře, MSI
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Obecná rovnice přímky - procvičování
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Vlastnosti kořenů kvadratické rovnice ( Viètovy vzorce)
Aritmetická posloupnost
Předběžná příprava drůbeže
Výroba instantních prášků 1
POŽÁRNÍ PREVENCE V GASTRONOMICKÝCH PROVOZOVNÁCH
Úprava výrobků před pečením 1
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Způsoby zápisu algoritmů
Kuchyňské stroje na mechanické zpracování surovin
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Obvod a obsah mnohoúhelníků
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Zařízení na přepravu teplých pokrmů a nápojů
Algoritmizace - opakování
Algoritmizace - opakování
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Prostorové a dispoziční řešení výrobního střediska
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Lineární rovnice řešené pomocí algebraických vzorců pro druhou mocninu
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Výroba nápojových prášků
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Soustavy dvou lineárních rovnic o dvou neznámých Metoda sčítací
Lineární nerovnice – příklady k procvičování
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Soustavy dvou lineárních nerovnic o jedné neznámé
Vnitřní paměti počítače
Parametrická rovnice přímky
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Paměti počítače, rozdělení
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Lineární rovnice Opakování na písemnou práci
Teorie Informace, signál
MATEMATIKA Mocniny s racionálním exponentem
Transkript prezentace:

Kategorie odbytových středisek Předmět: Hotelový a restaurační provoz Ročník: 1. čtyřletého maturitního oboru Gastronomie Autor: Mgr. Olga Hrabalová Kategorie odbytových středisek Anotace: Prezentace rozděluje odbytová střediska do kategorií a uvádí jejich stručnou charakteristiku. . Prezentace slouží k výkladu nového učiva. Klíčová slova: odbytová střediska, kategorie Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Olga Hrabalová Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.

Digitální učební pomůcka Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0086 Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Sada: 42 Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_HR1_20

Kategorie odbytových středisek

Restaurace Pohostinství zajišťuje především stravovací služby zabezpečuje stravování v menších provozovnách

Motorest restaurace budované při silnicích poskytují služby především motoristům v jejich blízkosti musí být parkoviště

Jídelna se samoobsluhou zajišťuje stravovací služby doplňkové občerstvení v místech s vysokou frekvencí návštěvníků

Bufet zabezpečuje rychlé občerstvení a doplňkové stravování jídla a nápoje jsou podávány formou samoobsluhy konzumace probíhá většinou ve stoje

Bistro je orientováno na rychlé občerstvení jídla a nápoje jsou podávána formou samoobsluhy používají se převážně  nevratné obaly

Denní bar je specializované středisko rychlého stravování a občerstvení s obsluhou stolové zařízení je kombinováno s barovým pultem podle zvýrazněného sortimentu nebo způsobu přípravy jídel patří do této kategorie:

Gril bar uspokojuje poptávku především po stravování a po službách se stravováním souvisejících jídla jsou většinou připravována na grilu přímo před hosty

Snack bar Lobby bar nabízí výrobky studené kuchyně a minutková jídla je součástí hotelu nabízí především různě připravené teplé a studené nápoje

Aperitiv bar nabízí především různě připravované nápoje a výrobky studené kuchyně nápoje se převážně připravují před hostem

Hostinec zajišťuje prodej nápojů a případně jednoduché občerstvení

Občerstvení, kiosek, pochůzkový prodej zřizuje se v místech s vysokou frekvencí návštěvníků zabezpečuje nabídku nápojů a jednoduchého občerstvení

Pivnice specializované odbytové středisko zaměřené na podávání piva a jídel vhodně doplňující jeho konzumaci

Kavárna nabízí teplé a studené nápoje cukrářské výrobky studené a teplé pokrmy

Vinárna specializuje se především na podávání vína a nápojů studených předkrmů a vhodných teplých pokrmů

Noční bar, varieté, dancing mají zábavní charakter slouží k delšímu pobytu hosta jsou nabízeny nápoje, pokrmy na objednávku a studené pokrmy

Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR. Použité zdroje Literatura: Cón, F. Zařízení provozoven v kostce. 1. vyd. Úvaly: Ratio, [1997]. 125 s. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Olga Hrabalová Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.