Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR."— Transkript prezentace:

1 Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Předmět: MATEMATIKA Ročník: 3. ročník čtyřletého maturitního oboru Autor: Mgr. Dagmar Válková Velikost úhlu vektorů Anotace: Prezentace je určena k procvičování učiva velikost úhlů vektorů formou řešených příkladů U jednotlivých příkladů žáci nejdříve získají zadání příkladu, pak následuje samostatná práce, poté společná kontrola. Materiál je určen jak pro výuku, tak pro samostudium. Klíčová slova: Skalární součin, velikost úhlu vektorů. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Dagmar Válková Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.

2 Digitální učební pomůcka
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: IV/2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji matematické gramotnosti žáků středních škol Sada: 2 Číslo materiálu: VY_42_INOVACE_MG3_04

3 Velikost úhlu vektorů

4 Jsou dány vektory a = (4;-1), b = (-1;3).
Vypočtěte jejich skalární součin a velikost každého vektoru.

5 b/ Určete velikost úhlu vektorů a = (4;-1), b = (-1;3).

6 c) Pro a = (4;-1), b = (-1;3) vypočtěte skalární součin vektorů u a v.

7 d/ Určete velikost úhlu vektorů u = (16;-4) a v = (6;-7).

8 Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Použité zdroje 1. HUDCOVÁ, M., KUBIČÍKOVÁ, L. Sbírka úloh z matematiky pro SOŠ, SOU a nástavbové studium. 2. vydání. Praha: Prometheus, s. ISBN KOLOUCHOVÁ, J., ŘEPOVÁ, J., ŠOBR, V. Matematika pro SOŠ a studijní obory SOU. 5. část. 1. vydání. Praha: SPN, s. 3. [online]. [cit ]. Dostupné z: 4. [online]. [cit ]. Dostupné z: Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Dagmar Válková Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.


Stáhnout ppt "Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR."

Podobné prezentace


Reklamy Google