Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Vnitřní paměti počítače

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Vnitřní paměti počítače"— Transkript prezentace:

1 Vnitřní paměti počítače
Předmět: Práce s počítačem Ročník: 1. ročník čtyřletého maturitního oboru Autor: Vít Michalec Vnitřní paměti počítače Anotace: Materiál seznamuje a stručně popisuje vnitřní paměti počítače. Klíčová slova: operační paměť, paměť ROM Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Vít Michalec Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.

2 Digitální učební pomůcka
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ – Výuka nového tisíciletí Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Sada: 29 Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_PRPAG1_09

3 Vnitřní paměti počítače

4 Operační paměť polovodičová paměť typu RWM, umístěna na základní desce
po startu počítače je do ní zaveden operační systém a dále programy, se kterými uživatel pracuje je energeticky závislá, velmi rychlá, úzce spolupracuje s procesorem. Vypnutím počítače ( přerušením napájení elektrickým napětím) se její obsah smaže. Velikost operační paměti – 2GB, 4GB a více.

5 Vnitřní paměť ROM polovodičová paměť umístěná na základní desce
jsou v ní uloženy informace o konfiguraci počítače, o jeho nastavení a parametrech jednotlivých částí počítače většina dat je uložena už výrobcem počítače vypnutím počítače se obsah paměti nemaže, protože je trvale napájena baterií.

6 Ukázky vnitřních pamětí
Obr.1 Operační paměť Paměť typu FLASH Obr.2

7 Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Použité zdroje [1] Zůna, P., Informatika a výpočetní technika, 184 stran, Grada 1993 [2] WIKIPEDIE Otevřená encyklopedie Obr.1:Topory, , /cit /Soubor:RAM_n.jpg. Dostupné z WWW: Obr.2: Audrius Meskauskas Audriusa 11:54, 22 January 2006 /cit / Dostupné z WWW: Soubor:Phoenix_bios.jpg Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Vít Michalec Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.


Stáhnout ppt "Vnitřní paměti počítače"

Podobné prezentace


Reklamy Google