Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Obvod a obsah mnohoúhelníků

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Obvod a obsah mnohoúhelníků"— Transkript prezentace:

1 Obvod a obsah mnohoúhelníků
Předmět: MATEMATIKA Ročník: 2. ročník učebních oborů Autor: Mgr. Dagmar Válková Obvod a obsah mnohoúhelníků Anotace: Prezentace obsahuje řešené příklady k probranému učivu obvod a obsah mnohoúhelníků. Je určena k procvičení učiva , k upevnění dosažených znalostí. Může sloužit jak k přímé výuce, tak i k samostudiu. Klíčová slova: Obvod a obsah mnohoúhelníků, čtverec, obdélník, rovnostranný trojúhelník, pravoúhlý lichoběžník. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Dagmar Válková Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.

2 Digitální učební pomůcka
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: IV/2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji matematické gramotnosti žáků středních škol Sada: 1 Číslo materiálu: VY_42_INOVACE_MKD2_30

3 Obvod a obsah mnohoúhelníků

4 1. Vypočtěte obvod, obsah čtverce, je-li délka jeho úhlopříčky 8 cm.

5 2. Obsah čtverce je 27 cm². Určete jeho obvod. Obvod čtverce je 20,8 cm.

6 3. V obdélníku je dáno u = 13 cm, a = 12 cm
3. V obdélníku je dáno u = 13 cm, a = 12 cm. Určete obvod, obsah obdélníku a stranu b.

7 4. Je dán obdélník o rozměrech a = 3 dm, b = 25 cm
4. Je dán obdélník o rozměrech a = 3 dm, b = 25 cm. Jak velkou stranu má čtverec, jehož obsah je 56 % obsahu obdélníku? Strana čtverce je 20,5 cm.

8 5. Určete obsah a obvod rovnostranného trojúhelníku, je-li délka strany 62 cm.

9 6. Traktor oseje za hodinu 1,5 ha pole
6. Traktor oseje za hodinu 1,5 ha pole. Za kolik hodin oseje pole tvaru pravoúhlého lichoběžníku se základnami 635 m a 554 m a delším ramenem 207 m? Traktor oseje pole za 7,55 hodiny.

10 Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Použité zdroje 1. Hudcová, M., Kubičíková, L. Sbírka úloh z matematiky pro dvouleté a tříleté obory SOU a SOŠ. 3. vydání. Prometheus, s. ISBN [online]. [cit ]. Dostupné z: Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Dagmar Válková Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.


Stáhnout ppt "Obvod a obsah mnohoúhelníků"

Podobné prezentace


Reklamy Google