POZORNOST, SOUSTŘEDĚNOST, PAMĚŤ

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Jak se peče chleba Lenka Hůnová. Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. 2.
Advertisements

Jak se peče chleba IV. Lenka Hůnová. Výrobky z mouky Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Jak se peče chleba III. Lenka Hůnová. Co potřebuji k pečení Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
PŘEDMATEMATICKÁ OBLAST 3 Použité odkazy Obrázky: vlastní zdroje.
PRAVIDLA V MŠ – HRA NA AUTA Ivana Šůsová. Seřaď podle rychlosti Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním.
KALAMAJKA MIK, MIK, MIK POZORNOST, SOUSTŘEDĚNOST, PAMĚŤ.
Včera, dnes a zítra VYTVÁŘENÍ ELEMENTÁRNÍHO POVĚDOMÍ O ŠIRŠÍM PŘÍRODNÍM, KULTURNÍM PROSTŘEDÍ, O JEHO ROZMANITOSTI, VÝVOJI, NEUSTÁLÝCH PROMĚNÁCH.
Pozornost, soustředěnost, paměť
O Koblížkovi JAZYK A ŘEČ.
Poznávací schopnosti, vnímání
Jak vznikají křížaly Jana Šonková.
Co nepatří do dárku Vnímání.
Olympijské DISCIPLÍNY VE VODNÍCH SPORTECH
Pravidla ve školce – správné chování v MŠ
Jemná motorika, koordinace ruky a oka
Jazyk a řeč – sociální informovanost
Najdi obrázky, které nepatří do skupiny
Najdi obrázky, které nepatří do skupiny
POŘADÍ V OBLÉKÁNÍ sebeobsluha.
Rýmy Jazykový cit.
Medvídek se ptá: „Kdepak bydlí….. ?“
Logopedie R - Ř JAZYK A ŘEČ.
POZORNOST, SOUSTŘEDĚNOST, PAMĚŤ - VZTAH K ŽIVOTNÍMU PROSTŘEDÍ
Vstávej semínko, holala.....
Rybolov – poznej svou značku
Vnímání, pozornost, soustředěnost, paměť
Prostorová orientace,vnímání, počet
MY DAY Jazyk a řeč.
Přiřaď vitamíny Zdraví.
Dopravní prostředky.
Děti a sport Jazyk a řeč.
SOUHVĚZDÍ POZNÁVACÍ SCHOPNOSTI.
POZORNOST, SOUSTŘEDĚNOST, PAMĚŤ
Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/
Co se přírodě nelíbí.
paměť, Rozvoj slovní zásoby
LYŽOVÁNÍ Jazyk a řeč.
POZORNOST, SOUSTŘEDĚNOST, PAMĚŤ
Medvídek se ptá: „Které písmenko kamarád ztratil ?“
Skupenství Fyzika.
BRAMBORA Příroda kolem nás.
Vůle, vytrvalost, city a jejich projevy
Domaluj druhou polovinu
HLEDEJ VÝROBKY K RŮZNÝM PROFESÍM.
Vytleskej podle slabik
Stavíme hrady Vnímání.
FARMA DOMÁCÍ ZVÍŘATA.
HYGIENA sebeobsluha.
Co nepatří do stáje VnímánÍ.
POZORNOST, SOUSTŘEDĚNOST, PAMĚŤ - VZTAH K ŽIVOTNÍMU PROSTŘEDÍ
Bylinková zahrádka IV. – Počítání
Strom, kdopak tu žije příroda.
Barevné pastelky Pavlína Berková.
Bc. Miloslava Vavříková
EXOTICKÁ ZVÍŘÁTKA – skládání obrázků
Dobroty z vajec podoblast.
Človíček a jeho tělo zdraví.
Zvuky zvířat Sluchové vnímání.
Jak uhlík přišel na svět
Pozornost, soustředění, paměť
Elektřina pomáhá, ale pozor!!!
JITEX – Jak vznikne tričko?
Sázíme brambory do řádku
Co vznikne z vlny? Michaela Soukupová.
Strom pro zvířata Vnímání, jazyk a řeč.
Tělo - kostra Lidské tělo.
Motýlí křídla vnímání.
STOLOVÁNÍ sebeobsluha.
ZEMĚ, VODA, VZDUCH Příroda.
Srovnej botičky do botníku
Transkript prezentace:

POZORNOST, SOUSTŘEDĚNOST, PAMĚŤ PEKAŘ PEČE HOUSKY POZORNOST, SOUSTŘEDĚNOST, PAMĚŤ

Z ČEHO PEČE PEKAŘ? VEJCE MÁSLO TĚSTO CUKR A SŮL DROŽDÍ MLÉKO MOUKA

UŽDIBUJE KOUSKY Z TĚSTA – A CO UPEKL? JMENUJ 1. PÍSMENKO SLOV CH V VEKA CHLEBA R H B BAGETA ROHLÍK HOUSKA JMENUJ 1. PÍSMENKO SLOV

PEKAŘ PEČE I SLADKÉ DOBROTY - POZNÁŠ JE? KOLÁČEK KOBLIHA ŠÁTEČEK VÁNOČKA MOHOU NĚKTERÁ SLOVA PŘEDSTAVOVAT I NĚCO JINÉHO? Projekt CZ.1.07/1.3.00/48.0075 je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

VYJMENUJ NÁČINÍ K PEČENÍ. PROČ BY SI LIDÉ MĚLI POMÁHAT? VÁL M M MÍSA V OŠATKA O O V VAŘEČKA S STĚRKA V VÁLEČEK METLA M V V S N NŮŽ N M VYJMENUJ NÁČINÍ K PEČENÍ. PROČ BY SI LIDÉ MĚLI POMÁHAT? Projekt CZ.1.07/1.3.00/48.0075 je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

Projekt CZ.1.07/1.3.00/48.0075 je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

Projekt CZ.1.07/1.3.00/48.0075 je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Projekt CZ.1.07/1.3.00/48.0075 je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. 7

Z ČEHO PEČE PEKAŘ? CO VZNIKNE ZE SUROVIN, Z KTERÝCH PEČE? VYJMENUJ, CO UPEKL PEKAŘ. SLANÉ I SLADKÉ PEČIVO. CO PEKAŘ POTŘEBUJE KE SVÉ PRÁCI – VÁL, NŮŽ, PEC, PEKÁČ, VÁLEČEK VYSVĚTLI VÝZNAM SLOVA UŽDIBUJE. NĚKTERÁ SLOVA ZNĚJÍ STEJNĚ, ALE ZNAMENAJÍ NĚCO JINÉHO – ŠÁTEČEK, KOBLIHA, LIST, OKO PROČ BY SI LIDÉ MĚLI POMÁHAT? CO UMÍME NOVÉHO Projekt CZ.1.07/1.3.00/48.0075 je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

Použité odkazy Vlastní obrázky Vlastní nahrávka písně

Metodický pokyn Integrovaný blok: DÍTĚ A JEHO PSYCHIKA DÍTĚ A JEHO SVĚT Popis Znát většinu slov a výrazů používaných v prostředí dítěte Soustředěně poslouchat Rozumět běžným okolnostem a dějům, jevům a situacím, s nimiž se dítě setkává Očekávání a cíle Porozumět slyšenému – slova a výrazy z oblasti mlynářské práce Záměrně se soustředit a udržet pozornost Mít povědomí o širším společenském, věcném, přírodním, kulturním i technickém prostředí i jeho dění Projekt CZ.1.07/1.3.00/48.0075 je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

Studijní materiály Povinné materiály, pomůcky a technické vybavení zdroj: www.dumy.cz Dotyková obrazovka, připojená k PC Nepovinné materiály Didaktický kufřík - KUMUČ Projekt CZ.1.07/1.3.00/48.0075 je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

Práce s interaktivním výukovým materiálem Strana č. 1 - zní předehra k písni Pekař Strana č. 2 – zní 1. část písně – seznamujeme se se surovinami k pečení – animace – postupné klikání na suroviny – jako poslední klik na mouku – objeví se těsto Strana č. 3 – zní 2. část písně – vysvětlíme výraz užďibuje, pak jaké slané pečivo peče, vytleskáme slova a určujeme první slabiku, co jsme určili správně – animace - klikneme na obrázek který se přesune k pekařovi, objeví se správný znak písmene na začátku slova Strana č. 4 – zní 3. část písně – jmenujeme sladké dobroty – hledáme slova různého významu (homonyma) Strana č. 5 – zní 4. část písně – seznámení se pomůckami pekaře – náčiní, animace - klikem na spodní okraj každé věci se náčiní rozhoupe a zároveň najede písmeno, které je na začátku slova – pro kontrolu zčervená i písmenko v napsaném slově, na závěr povídání o lidských vztazích - význam pomoci Strana č. 6. - opakování celé písně se zpěvem dětí – k lepšímu zapamatování děj na obrázcích Strana č. 7 - opakování celé písně pouze s hudebním doprovodem– k lepšímu zapamatování děj na obrázcích Strana č. 8 – na závěr – shrnutí poznatků Projekt CZ.1.07/1.3.00/48.0075 je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

Práce s didaktickým kufříkem KUMUČ Hra s obrázky – různě řadily, povídali jsme si u nich, připevňovali na tabuli Tvořivé činnosti – vybarvování, stříhání, modelování Rytmické hry s říkadly o pekařích – rytmický zápis tužkou pomocí svislých čárek Grafomotorický cvik – ležaté osmičky = pleteme housky Projekt CZ.1.07/1.3.00/48.0075 je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

Prvky polytechnické výchovy Pomocí písně vysvětlit pojmy, správně určovat a pojmenovávat věci a jevy ve svém okolí Naučit se lidovou píseň Pekař - rozlišit některé jednoduché obrazné symboly, piktogramy a značky, umět je používat (např. číst piktogramy, pochopit obrázkové čtení), vyjadřovat se zpěvem, hrou na jednoduché rytmické či hudební nástroje, hudebně pohybovou činností Vyjádřit myšlenku, popsat situaci, událost – příprava těsta Vyčlenit hlásku na počátku slova Informace o řemeslu vyhledat v encyklopediích Záměrně se soustředit a udržet pozornost Zacházet s předměty digitální technologie, využívat nejzákladnější funkce počítače (zapnout-vypnout, práce s myší, jednoduchou klávesnicí) Mít poznatky z nejrůznějších oblastí života a poznání v rozsahu podle toho, s čím se v praxi setkává, co kolem sebe vidí, co prožívá, co mu bylo zprostředkováno či vysvětleno o lidech a jejich životě, o kultuře Projekt CZ.1.07/1.3.00/48.0075 je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

Cíle polytechnické výchovy Vnímat vliv techniky na společnost a přírodu Směrovat děti k získávání základních pracovních dovedností a návyků Chápat postavení techniky a technických oborů v životě lidstva jako devízu Učit děti základním poznatkům o technice Vést děti ke kooperativnímu hodnocení a sebehodnocení Podpořit rozvoj myšlenkového potenciálu dětí Projekt CZ.1.07/1.3.00/48.0075 je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.