Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Vstávej semínko, holala.....

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Vstávej semínko, holala....."— Transkript prezentace:

1 Vstávej semínko, holala.....
vnímání

2 Označ obrázek. který nepotřebuje semeno hrachu k růstu.

3 Seřaď obrázky podle růstu /velikosti rostliny/,  semeno - plod.

4 Najdi jídlo. které je uvařené z hrášku.
DDddddddddDDDDdddd

5 Použité odkazy Vlastní zdroje

6 Metodický pokyn Integrovaný blok: Příroda
Popis Děti se prakticky seznamují s přírodními materiály Očekávání a cíl Děti se seznámí s posloupností růstu semena hrachu Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

7 Studijní materiály Povinné materiály, pomůcky a technické vybavení
zdroj: Dotyková obrazovka, připojená k PC Nepovinné materiály Didaktický kufřík - KUMUČ Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

8 Práce s interaktivním výukovým materiálem
Na obr. 2 děti pojmenují předměty, které potřebujeme s pěstování semen. Označí obrázek, ve kterém semeno neroste (písek). Obrázek zmizí. Na obr. 3 děti seřadí obrázky podle růstu semena. Na obr. 4 děti kliknutím určí talíř, které jídlo je uvařené z hrachu. Ostatní zmizí. Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

9 Prvky polytechnické výchovy
Ovládat koordinaci ruky a oka, zvládnout jemnou motoriku Rozlišit hmatem vlastnosti předmětu (např. strukturu povrchu), určit tvar Těšit se z hezkých a příjemných zážitků, přírodních a kulturních krás i setkávání se s uměním Vědět, že se stále něco děje, že všechno kolem plyne, vyvíjí se a proměňuje přirozeně se tomuto dění přizpůsobovat Zacházet s předměty digitální technologie, využívat nejzákladnější funkce počítače (zapnout-vypnout, práce s myší, jednoduchou klávesnicí) Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

10 Cíle polytechnické výchovy
Vnímat vliv techniky na společnost a přírodu Směrovat děti k získávání základních pracovních dovedností a návyků Chápat postavení techniky a technických oborů v životě lidstva jako devízu Učit děti základním poznatkům o technice Vést děti ke kooperativnímu hodnocení a sebehodnocení Podpořit rozvoj myšlenkového potenciálu dětí Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.


Stáhnout ppt "Vstávej semínko, holala....."

Podobné prezentace


Reklamy Google