Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

EXOTICKÁ ZVÍŘÁTKA – skládání obrázků

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "EXOTICKÁ ZVÍŘÁTKA – skládání obrázků"— Transkript prezentace:

1 EXOTICKÁ ZVÍŘÁTKA – skládání obrázků
Vytváření souvislostí, postřeh, logické myšlení, poznání …

2

3

4

5 Použité odkazy Vlastní fotografie pořízené při prezentaci exotických zvířat z mini ZOO Dubeč.

6 Metodický pokyn Integrovaný blok: exotická zvířátka
Popis Poznat exotické zvíře a pokusit se ho složit podle počtu dílů. Očekávání a cíle Dítě bude umět správně zrakově rozlišit jednotlivé části. Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

7 Studijní materiály Povinné materiály, pomůcky a technické vybavení
zdroj: Dotyková obrazovka, připojená k PC Nepovinné materiály Didaktický kufřík - KUMUČ Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

8 Práce s interaktivním výukovým materiálem
Kliknutím na zobrazenou fotografii zvířátka se tato ztratí a zůstává pouze prázdný rámeček. Do rámečku děti kliknutím doplňují kousky skládanky. Obrázek se pokouší doplňovat zleva – doprava. Kliknutím na dílky se tyto do rámečku zařadí na správné místo Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

9 Prvky polytechnické výchovy
Projevovat zájem o nové věci, dotazovat se při neporozumění, zkoušet, experimentovat Nechat se získat pro záměrné učení Odlišit hru od systematické povinnosti Zacházet s předměty digitální technologie, využívat nejzákladnější funkce počítače (zapnout-vypnout, práce s myší, jednoduchou klávesnicí) Orientovat se v prostoru i v rovině Záměrně se soustředit a udržet pozornost Vyvinout volní úsilí, soustředit se na činnost a její dokončení Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

10 Cíle polytechnické výchovy
Vnímat vliv techniky na společnost a přírodu Směrovat děti k získávání základních pracovních dovedností a návyků Chápat postavení techniky a technických oborů v životě lidstva jako devízu Učit děti základním poznatkům o technice Vést děti ke kooperativnímu hodnocení a sebehodnocení Podpořit rozvoj myšlenkového potenciálu dětí Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.


Stáhnout ppt "EXOTICKÁ ZVÍŘÁTKA – skládání obrázků"

Podobné prezentace


Reklamy Google