Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Cirkus - doplň slovo v říkadle

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Cirkus - doplň slovo v říkadle"— Transkript prezentace:

1 Cirkus - doplň slovo v říkadle
Gramatická správnost řeči, vyjadřování a správná výslovnost

2 V cirkusu je ______ hraje na trombon. V cirkusu při muzice,
tancovala________. Doplň obrázky do říkadla. Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

3 Cirkusový ________ jmenuje se Vašek. Lvi, když se to naučí,
proskakují _________. Doplň obrázky do říkadla. Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

4 Pan krotitel Vydra, krotí, krotí _______. Klaunovi na malíček,
dupnul bílý ________. Doplň obrázky do říkadla. Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

5 Použité odkazy Vlastní tvorba

6 Metodický pokyn Integrovaný blok:
Popis Dítě má za úkol doplňovat slova, která se rýmují v říkadle - utvořit jednoduchý rým vybrat obrázek ke slovu Očekávání a cíle Úkolem je rozvíjet řečové a jazykové dovednosti produktivní (výslovnost, mluvní projev a vyjadřování) Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

7 Studijní materiály Povinné materiály, pomůcky a technické vybavení
zdroj: Dotyková obrazovka, připojená k PC Nepovinné materiály Didaktický kufřík - KUMUČ Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

8 Práce s interaktivním výukovým materiálem
Děti mají za úkol doplňovat obrázky zvířátek do říkadla Kliknutím na správný obrázek, se tento obrázek zařadí do rýmu, nesprávný se zprůhlední. Obrázky vybírat podle instrukcí Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

9 Prvky polytechnické výchovy
dítě si zkouší vytvořit jednoduchý rým rozvíjí si jazykový cit pro vhodné slovo, rozvoj řeči a jazyka poznávání zvířátek, vyprávění o cirkuse reprodukce říkadla, rozvoj mechanické paměti nápodoba zvířátek, pohybová hra "Na cirkusová zvířátka" Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

10 Cíle polytechnické výchovy
Vnímat vliv techniky na společnost a přírodu Směrovat děti k získávání základních pracovních dovedností a návyků Chápat postavení techniky a technických oborů v životě lidstva jako devízu Učit děti základním poznatkům o technice Vést děti ke kooperativnímu hodnocení a sebehodnocení Podpořit rozvoj myšlenkového potenciálu dětí Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.


Stáhnout ppt "Cirkus - doplň slovo v říkadle"

Podobné prezentace


Reklamy Google