Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Domaluj druhou polovinu

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Domaluj druhou polovinu"— Transkript prezentace:

1 Domaluj druhou polovinu
Rozlišování obrazných znaků a symbolů, grafické vyjadřování

2

3

4

5 Použité odkazy Vlastní ilustrace

6 Metodický pokyn Integrovaný blok: grafomotorika
Popis Materiál je určen pro rozvoj jemné motoriky Očekávání a cíle Podpora a rozvoj grafomotoriky Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

7 Studijní materiály Povinné materiály, pomůcky a technické vybavení
zdroj: Dotyková obrazovka, připojená k PC Nepovinné materiály Didaktický kufřík - KUMUČ Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

8 Práce s interaktivním výukovým materiálem
Na snímcích jsou naznačeny poloviny stromů (různé druhy). Děti mají za úkol dokreslit druhou polovinu pomocí interaktivního pera. Zároveň s dětmi procházíme atlas stromů a snažíme se dohledat, jaký strom děti malují. Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

9 Práce s didaktickým kufříkem KUMUČ
Práce s výukovými kartičkami, děti dohledávají plody a listy vyhledaných stromů. Možné využití i magnetické tabulky, na kterou děti kreslí celé stromy Vytrhávání listů z papíru a následné lepení na papírový strom Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

10 Prvky polytechnické výchovy
Zacházet s běžnými předměty denní potřeby, hračkami, pomůckami, nástroji a materiály Upřednostňovat užívání pravé či levé ruky při kreslení či v jiných činnostech, kde se preference ruky uplatňuje Tužku držet správně, tj. dvěma prsty, třetí podložený, s uvolněným zápěstím Vést stopu tužky při kresbě, apod. Experimentovat s výtvarně netradičními materiály Využívat tvůrčí a výtvarné techniky k výzdobě prostředí Zacházet s předměty digitální technologie, využívat nejzákladnější funkce počítače (zapnout-vypnout, práce s myší, jednoduchou klávesnicí) Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

11 Cíle polytechnické výchovy
Vnímat vliv techniky na společnost a přírodu Směrovat děti k získávání základních pracovních dovedností a návyků Chápat postavení techniky a technických oborů v životě lidstva jako devízu Učit děti základním poznatkům o technice Vést děti ke kooperativnímu hodnocení a sebehodnocení Podpořit rozvoj myšlenkového potenciálu dětí Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.


Stáhnout ppt "Domaluj druhou polovinu"

Podobné prezentace


Reklamy Google