Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Skupenství Fyzika.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Skupenství Fyzika."— Transkript prezentace:

1 Skupenství Fyzika

2

3

4 Použité odkazy Vlastní obrázky
Obrázky se souhlasem autora p. Barvířová, p.Pultarová, p. Telenská

5 Metodický pokyn Integrovaný blok: příroda
Popis Seznámení s přírodními jevy (sníh, mráz) Očekávání a cíle Dítě porozumí, odkud se bere sníh a jak vzniká v přírodě mráz. Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

6 Studijní materiály Povinné materiály, pomůcky a technické vybavení
zdroj: Dotyková obrazovka, připojená k PC Nepovinné materiály Didaktický kufřík - KUMUČ Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

7 Práce s interaktivním výukovým materiálem
Na snímku č. 2 se děti snaží rozpoznat, které přírodní vlivy způsobují vznik sněhových vloček. Ze tří nabízených možností po pravé straně snímku vybírají dvě správné. Na snímku č. 3 totéž řeší pro vznik ledu. Díky animačním efektům se při kliknutí na vybraný obrázek nabízí dětem zpětná vazba Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

8 Práce s didaktickým kufříkem KUMUČ
Reálné pokusy v zimním období Štítky s obrázky k označení nádob (led, sníh, voda) Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

9 Prvky polytechnické výchovy
Třídění podle daných znaků skupenství Umět popsat rozdíly a shodné znaky Povědomí o proměnlivosti a rozmanitosti světa Chápe proměny v přírodě Popíše skutečnou situaci dle výsledku pokusu Rozlišuje změny v přírodě v zimním období Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

10 Cíle polytechnické výchovy
Vnímat vliv techniky na společnost a přírodu Směrovat děti k získávání základních pracovních dovedností a návyků Chápat postavení techniky a technických oborů v životě lidstva jako devízu Učit děti základním poznatkům o technice Vést děti ke kooperativnímu hodnocení a sebehodnocení Podpořit rozvoj myšlenkového potenciálu dětí Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.


Stáhnout ppt "Skupenství Fyzika."

Podobné prezentace


Reklamy Google