Opakování – sortiment cukrovinek, nečokoládové cukrovinky Předmět: Technologie Výrobce potravin Ročník: 3. Autor: Ing. Anna Novotná Opakování – sortiment cukrovinek, nečokoládové cukrovinky Anotace: Výkladová část hodiny Technologie oboru Výrobce potravin - cukrovinkář. Prezentace pro podporu výkladu učitele na téma Opakování - Sortiment cukrovinek a nečokoládové cukrovinky. Klíčová slova: Sortiment cukrovinek, čokoláda, kakao, nečokoládové cukrovinky. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Anna Novotná Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Digitální učební pomůcka Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0086 Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Sada: 6 Číslo materiálu: VY_52_INOVACE_VP3_32
Opakování – sortiment cukrovinek, nečokoládové cukrovinky
Rozdělení sortimentu cukrovinek
Sortiment Čokoláda Čokoládové cukrovinky Nečokoládové cukrovinky Kakao Kakaové nápoje v prášku Polotovary pro další použití
Výroba nečokoládových cukrovinek Karamely – plastické cukrovinky z cukru, kondenzovaného mléka, škrobového sirupu, tuku a příp. mletých jádrovin, želatiny, kakaového prášku atd. Nečokoládové dražé – drobné oblé cukrovinky z různých druhů vložek a naneseného cukrového roztoku
Výroba nečokoládových cukrovinek Sójové cukrovinky – tvar tabulek nebo tyčinek za sójové krupice, cukru, škrobového sirupu Gumovité cukrovinky – ze sacharosy, škrobového sirupu, arabské gumy, želatiny a ovocných arómat
Výroba nečokoládových cukrovinek Želé cukrovinky – tuhý rosol z cukru, škrobového sirupu, rosolotvorných látek, příchutí, arómat a kyselin Lékořicové cukrovinky – obsahují výtažek z kořene lékořice
Výroba nečokoládových cukrovinek Fondánové cukrovinky – polotuhá konzistence s jemnou krystalovou strukturou Komprimáty – stlačené lisované cukrovinky z obarvené práškovité směsi
Výroba nečokoládových cukrovinek Žvýkačky – gumovité, tažné a žvýkavé výrobky ve tvaru polštářků, plátků Kandyty – tvrdé druhy cukrovinek z kandytové hmoty, dropsy, roksy, furé
Výroba nečokoládových cukrovinek Sezónní nečokoládové cukrovinky – výrobky určené k sezónním účelům (Velikonoce, Vánoce…)
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR. Použité zdroje SMÍŠEK JOSEF A KOLEKTIV PRACOVNÍKŮ ČOKOLÁDOVEN. Výroba cukrovinek a trvanlivého pečiva: Zaměření na výrobu cukrovinek Učební obor 06-94-2. Praha: Čokoládovny, o. p., Praha 4 - Modřany, str. 332, 1984. Foto archiv autora Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Anna Novotná Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.