Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Charakteristika a dělení drůbeže

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Charakteristika a dělení drůbeže"— Transkript prezentace:

1 Charakteristika a dělení drůbeže
Předmět: Technologie Ročník: 2. ročník učebního oboru Kuchař-číšník Autor: Mgr. Olga Hrabalová Charakteristika a dělení drůbeže Anotace: Prezentace seznamuje žáky s charakteristikou a dělením drůbežího masa. Prezentace slouží k výkladu nového učiva. Klíčová slova: drůbež hrabavá, drůbež vodní, stravitelnost Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Olga Hrabalová Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.

2 Digitální učební pomůcka
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Sada: 41 Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_TE2_16

3 Charakteristika a dělení drůbeže

4 Obrázek č. 1

5 Charakteristika drůbežího masa
je lehce stravitelné obsahuje plnohodnotné bílkoviny s výjimkou hus, kachen a starších slepic obsahuje málo tuku u všech druhů je vysoký obsah tuku v kůži

6 Charakteristika drůbežího masa
u hrabavé drůbeže rozlišujeme dva druhy masa – bílé prsní, tmavé ze stehen a křídel vodní drůbež a holoubátka mají tmavé maso bílé maso je méně tučné, má více bílkovin než maso tmavé

7 Dělení drůbeže hrabavá – kuřata, slepice, kohouti, perličky, krůty, krocani, holuby vodní – kachny, husy

8 Obrázek č. 2 kuře

9 Obrázek č. 3 Kachna

10 Obrázek č. 4 Husa

11 Obrázek č. 5 Krůta

12 Obrázek č. 6 Perlička

13 Obrázek č. 7 Holub

14 Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Použité zdroje Literatura: METZ, R., GRÜNER, H., KESSLER, T. Restaurace a host: základní odborné vědomosti: restaurace, hotel, kuchyně. Praha: Europa – Sobotáles, s. ISBN Obrázky: č. 1 [online].[cit ] dostupné na č. 2 – 7 METZ, R., GRÜNER, H., KESSLER, T. Restaurace a host: základní odborné vědomosti: restaurace, hotel, kuchyně. Praha: Europa – Sobotáles, s. ISBN s. 362 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Olga Hrabalová Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.


Stáhnout ppt "Charakteristika a dělení drůbeže"

Podobné prezentace


Reklamy Google