Šikanován/Obtěžován vedoucím

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Co s trhem SBS aneb trh SBS je trh jako každý jiný
Advertisements

„NAŠE CESTA K VLASTNÍMU HODNOCENÍ“ Základní umělecká škola J.B.Foerstera JIČÍN.
Zpráva o činnosti SK RVŠ Prezentace pro 4. schůzi P RVŠ Ján Říha.
Generická preskripce a substituce Pozitivní listy
Reforma systému péče o ohrožené děti a služby pro rodinu
ŠIKANA Co je šikana, její druhy Občanská výchova Milan Šimek.
BOJUJ SE ŠIKANOU! Tento materiál vznikl za finanční podpory EU prostřednictvím programu Daphne. Za obsah je zodpovědný příjemce podpory The BB Group a.
Zvládání stresu ve společnosti KEK INA IDEC SA Piraeus, Řecko
Povaha zprávy národního preventivního mechanismu Ochrana ohrožených dětí a jejich rodin Mgr. et Mgr. Ladislav Tomeček.
Registrační číslo projektu: VY_32_INOVACE_MAM_KC_3_11
Zvládání rizik vyplývajících z pracovního stresu ve společnosti EDUCACONSULT M&J Consulting Pardubice, Česká republika
(Ne)vzdělanost v soukromém podnikání
Zlepšování jakosti.
ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ Hodnocení
Profesionální sebeprezentace
Případová studie: UNIC-Services Ltd. Firma UNIC-Services  Založena roku 1993 IT pracovníkem, jménem Saara Remes-Ulkunniemi  Firma nabízí vzdělávací.
AGENTURNÍ ZAMĚSTNÁVÁNÍ
PROGRAM PROTI ŠIKANOVÁNÍ Vypracovala Mgr
Závěrečná konference k projektu „Prevence násilí na pracovištích v oblasti zdravotnictví a sociální péče“ Shrnutí výstupů projektu a jejich udržitelnost.
Klíčová otázka č. 4 Jak uskutečňovat komplexní sociální, zdravotní a další služby lidem bez domova? Potřeby lidí bez domova v procesu participace Eliška.
Veřejná diskuse o standardu kvality profese učitele Váš hlas je důležitý, Váš hlas má vliv. Mgr. Vladimír Srb, MŠMT manažer pracovní skupiny.
Průběh projektu SLIC 2012 Co jsme se dozvěděli? Posouzení psychosociálních rizik Kampaň Evropské inspekce SLIC 2012 PhDr. Ludmila Kožená SZÚ.
Efektivní systém oznamovacích mechanismů Hlídáme veřejný zájem, hájíme efektivní a odpovědnou správu země. Mgr. et Mgr. Radka Pavlišová vedoucí Právní.
Máme spolupracovníky, kteří plní naše vize a odpovídají potřebám společnosti ?
Vlastní hodnocení školy ► evaluace = lat. valere – přeneseno do angličtiny= self-evaluation ► Scrivena, 1991 = „proces určování podstaty, hodnoty a ceny.
Výukový materiál vytvořený v rámci projektu „EU peníze školám“ Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o. Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění.
Mentoring a Magistrát HR Know - How & Fórum personalistů Ing. Libor Peprný
Jak na rovné příležitosti? V 5 krocích. 1. Vyjasnění postoje Tlak na rovnost žen a mužů, zejména na rovnost žen a mužů při práci, roste. Je to dáno zvláště.
Systém hodnocení zaměstnanců Trenkwalder KAPPA people a.s.
Vykonavatelé vlastnického práva státu
Profesní etika JUDr. Maxim Tomoszek.
Odpovědnost Accountability Problémy demokratického vládnutí.
Výsledky dotazníků jsou shrnuty za I. a II. stupeň společně, tj. 138 dotazníků. Dotazník vyplněný od rodičů odevzdalo 92 žáků, neodevzdalo 46 žáků. 1.Odevzdalo.
Ekokodex.
Nový pracovní řád pro naše zaměstnance
5. FISKÁLNÍ POLITIKA. Historie vývoje podílu vládních výdajů na HDP (%) Zdroj: Tanzi-Schuknecht (2000) Francie 17,027,629,034,646,149,855,0.
Sociální patologie SCPT SCPA
Výukový materiál Zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám Název projektu: Zlepšujeme a vzděláváme Název programu: Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Ochrana práv spotřebitelů v energetických odvětvích JUDr. Petr Scholz, Ph.D. ředitel sekce legislativně správní Praha, květen 2013.
PEČOVATELSKÉ CENTUM PRAHA 7 Domov Svojšice Realizace systému profesního vzdělávání v Domově Svojšice.
Nerovné odměňování žen a mužů – příčiny a současná situace v ČR Mgr. Veronika Šprincová.
KYBERŠIKANA Mgr. Martina Miloica ZŠ Heyrovského 33, Olomouc.
„Podpora zaměstnanosti Litoměřicka“ CZ.1.04/3.3.05/ Projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a.
Legislativa v oblasti RP (žen a mužů) Mgr. Veronika Šprincová.
Praktické zkušenosti z Českého systému kvality služeb Specializované pracoviště ČSKS Výroční konference k 20 letům výročí A.T.I.C. ČR Ostrava, 7. března.
Management řízení organizací. složky řízení plánování plánování organizování organizování vedení lidí a motivace vedení lidí a motivace kontrola kontrola.
HIV Související Stigma and rozlišování: a patients perspective Jane Bruton and Janey Sewell.
České školství v mezinárodním srovnání České školství v mezinárodním srovnání Stručné seznámení s vybranými ukazateli publikace OECD Education.
Systemický přístup Mgr. Věra Pucová. Základní charakteristika přístup orientovaný na změnu opak diagnostického přístupu typický přístup pro sociální práci.
ZOBRAZIT TENTO SNÍMEK:
Pravidla chování, právo a morálka
Ing. Lenka Bombera Piskačová
Marketingový plán podniku
Interní předpisy hotelu
Zaměstnání členů rodiny
Petra Martináková , ČJ+AJ se zaměřením na vzdělávání
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Analýza motivačního a stimulačního systému ve vybraném podniku.
Charakteristika veřejné obchodní společnosti
ZPRÁVA O VÝVOJI Rob Bakx
Systém managementu 4.
ANOTACE Objasnit žákům co je šikana,
Znění k Zákon má k tomuto datu 54 novel
PODPORA SOCIÁLNĚ-PRÁVNÍ OCHRANY DĚTÍ NA KRAJSKÉM ÚŘADĚ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE II Metodické setkání na téma „Standardy kvality sociálně-právní ochrany na.
Mobilní ústředna pro Liberecký kraj
kvalitní zákaznický servis
VY_32_INOVACE_Sikorová_
BEZPEČNOST A OCHRANA ZDRAVÍ PŘI PRÁCI
Setkání těžařů Seč, Hotel Jezerka,
Vedení týmu. Vedení týmu Teambuilding budování týmu vzdělávání a stmelování týmu prostřednictvím zážitků snaží se odpoutat pracovníky od pracovního.
Transkript prezentace:

Šikanován/Obtěžován vedoucím

Šikanován/Obtěžován vedoucím: Shrnutí případu John byl v Tycu asi před šesti měsíci povýšen na oblastního vedoucího (OV). Z velké části je schopen dosahovat svých prodejních cílů, ale jeho region jako celek se potýkal s problémy. Johnův vedoucí Ren je pod velkým tlakem splnit čtvrtletní prodejní cíle. Má konferenční hovory a týmové porady, aby si prošel čísla. Během těchto porad Ren ponižuje oblastní vedoucí, kteří hlásí snížení tržeb. Je jízlivý a sarkastický a přerušuje je, když se snaží mluvit. Setkání také končí prohlášením: “Jako obvykle byla tato schůzka vtip. Všichni máte štěstí, že ještě máte práci”. Zatím byla Johnova čísla byla dobrá, takže byl schopen vyhnout se přímým útokům Rena.

Šikanován/Obtěžován vedoucím: Počátky diskuse Co byste dělali, kdybyste byli: Jedním ze zaměstnanců s poklesem tržeb? Johnem? Jaké jsou povinnosti: Zaměstnanců se zvýšením tržeb? Johna? Jaké jsou možné problémy a následky spojené s těmito kroky? Byly by okolnosti jiné, kdyby: Vedoucí vybral i zaměstnance, kteří prodejní cíle splňují? Vedoucí při jednání nepoužíval urážlivého jazyka, ale ohrožoval jejich práci, pokud nesplní své prodejní cíle? Vedoucí mluvil s každým zaměstnancem soukromě o tom, že by jejich práce byla ohrožena, pokud nesplní prodejních cílů?

Šikanován/Obtěžován vedoucím Tyco považuje za šikanovaní opakované hrubé a zastrašující chování, které narušuje schopnost zaměstnance dělat svou práci, ať proti jednotlivci nebo skupině jednotlivců. Politika Tyca Pracoviště bez obtěžování zakazuje jakékoliv formy obtěžování, včetně šikany. Všichni zaměstnanci Tyco International jsou zodpovědní za udržování profesionálního pracovního prostředí bez obtěžování, ve kterém se každý chová ohleduplně k ostatním,se kterými jednáme ve jménu Tyco. Agenty, nezávislé dodavatele, poradce, hosty, zákazníky, prodejce, a jiné ne-zaměstnance je rovněž zakázáno zapojit do šikany. Zaměstnanci mohou slušně odmítnout spolupracovat s kterýmkoliv ne-zaměstnancem, který jedná násilnicky. Tyco nebude tolerovat jakoukoliv odplatu proti zaměstnanci, který v dobré víře ohlásí šikanu.

Šikanován/Obtěžován vedoucím: Ponaučení Tyco nebude tolerovat obtěžování nebo šikanu v jakékoliv formě. Dokonce i pod obchodním tlakem se vždy musíme k sobě chovat s úctou a v souladu s našimi hodnotami. Tyco je odhodláno si udržet pozitivní pracovní prostředí. Každý zaměstnanec, u kterého bude zjištěno, že se zapojil do šikany, bude vystaven příslušným disciplinárním opatřením, včetně ukončení pracovního poměru. Pamatujte, že šikana je v Tyco nepřijatelná a zapojení do takových praktik nebo činů může mít negativní dopad na vaši profesní budoucnost.

Vznesení obavy Je důležité pomoci zachovat naše životní hodnoty a naše dobré jméno. Pokud uvidíte jednání, které vám bude nepříjemné, nebo pokud máte pocit, že je nevhodné, existuje mnoho cest, které můžete použít ke vznesení obav. Ty jsou: Nadřízení Zástupci personálního oddělení Právní oddělení Kancelář veřejného ochránce práv nebo ConcernLINE Webová stránka Vital Tyco Concerns* (www.vitaltycoconcerns.com) *Poznámka: Zaměstnanci ve Francii, Belgii, Německu a Španělsku by měli, když hlásí problémy přes ConcernLINE nebo webovou stránku Vital Tyco Concerns, oznamovat jen věci týkající se financí.