Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

PEČOVATELSKÉ CENTUM PRAHA 7 Domov Svojšice Realizace systému profesního vzdělávání v Domově Svojšice.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "PEČOVATELSKÉ CENTUM PRAHA 7 Domov Svojšice Realizace systému profesního vzdělávání v Domově Svojšice."— Transkript prezentace:

1 PEČOVATELSKÉ CENTUM PRAHA 7 Domov Svojšice Realizace systému profesního vzdělávání v Domově Svojšice

2 Cíl prioritní osy 1 OPPA Specifickým cílem této prioritní osy je plošné vzdělávání skupiny 41 vedoucích pracovníků a pracovníků v sociálních službách. Pracovníci budou proškolení v celkem dvaadvaceti kurzech, které byly vybrány na základě výsledků dotazníkového šetření

3 POPIS PROJEKTU Podstatou projektu, který je realizován za finanční podpory OPPA je vytvoření komplexního systému dalšího profesního vzdělávání zaměstnanců v Domově Svojšice Realizace projektu tak umožní zvýšení profesní mobility a adaptability těchto zaměstnanců, v důsledku čehož se posílí jejich pozice na trhu práce.

4 CÍLOVÁ SKUPINA PROJEKTU Cílovou skupinu projektu tvoří 41 osob (z celkového počtu 72 zaměstnanců zařízení). Cílovou skupinou projektu jsou vlastní interní zaměstnanci Domova Svojšice, kteří splňují definici vedoucích pracovníků a pracovníků v sociálních službách podle zákona č. 108/2006 Sb. Cílová skupina se skládá: - 7 vedoucích pracovníků - 34 pracovníků v sociálních službách Cílová skupina je pro potřeby projektu tvořena dvěma podskupinami: -A) Vedoucí pracovníci (VP) -B) Pracovníci v sociálních sužbách (PSS) Jedná se o ženy a jednoho muže různých věkových kategorií, s různým počtem let praxe (2-30 let) a rozdílným typem dosaženého vzdělání.

5 KLÍČOVÉ AKTIVITY Vzdělávání vedoucích pracovníků: budování a vedení týmu, týmová spolupráce, efektivní komunikace v sociální práci, manažer v sociálních službách, time management, kvalita sociálních služeb, syndrom vyhoření, psychohygiena, tvorba plánů jako nástroj pro plánování sociální sužby, zvládnutí zátěže a stresu, problematika práce s emocemi, výživa klientů v sociálních službách Vzdělávání pracovníků v sociálních službách: problematika smrti a úmrtí, komunikace s klientem v duševní krizi, práce s agresivním klientem, základy sebeobrany pro pracovníky v sociálních službách, pánování v sociálních službách pro pobytovou službu, syndrom vyhoření, psychohygiena, problematika práce s emocemi, úvod do psychologie, psychologie osobnosti.

6 DOBA REALIZACE PROJEKTU Datum zahájení projektu: 1.1.2014 Datum ukončení projektu: 31.5.2015

7 Hlavní prioritou organizace je uspokojování potřeb klienta v požadovaných mezích standardů sociálních služeb, individuální přístup ke klientům a dopomoc při jejich osamostatňování. Pracovníci Domova se snaží, aby byl život těchto lidí s handicapem co nejvíce přiblížen životu zdravých lidí. Smyslem jejich práce je, aby jejich klienti žili plnohodnotný život s ohledem na své možnosti, aby zařízení považovali za svůj domov. Který je jako i u všech zdravých lidí základnou pro další aktivity Z důvodu neustálého zlepšování kvality služeb poskytované klientům těchto zařízení je nezbytné, aby příslušní pracovníci pravidelně absolvovali odborná školení, ve kterých získají nejnovější poznatky v oblastech sociálních služeb a byli schopni splnit požadované standardy kvality poskytovaných sociálních služeb. Díky nabytým znalostem rovněž zaměstnanci posílí svou pozici na trhu práce.


Stáhnout ppt "PEČOVATELSKÉ CENTUM PRAHA 7 Domov Svojšice Realizace systému profesního vzdělávání v Domově Svojšice."

Podobné prezentace


Reklamy Google