Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Zaměstnání členů rodiny

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Zaměstnání členů rodiny"— Transkript prezentace:

1 Zaměstnání členů rodiny

2 Zaměstnání členů rodiny: Shrnutí případu
Karen je nová zaměstnankyně na oddělení komunikací a marketingu. Pracuje se Scottem, vedoucím komunikací, a zbytkem týmu jen pár měsíců. Není tak zkušená jako většina ostatních členů týmu, ale pracuje tvrdě a je velmi kreativní. Od té doby, co se přidala k týmu, Scott Karen neformálně školil. Během jedné jejich poslední konverzace, Scott zjistil, že je Karen snacha vedoucího oddělení komunikací a marketingu.

3 Zaměstnání členů rodiny: Začátek diskuse
Jaké jsou, v této situaci, povinnosti: Scotta? Vedoucího oddělení komunikací? Ostatních zaměstnanců oddělení komunikací? Jaké jsou možné problémy a důsledky Karenina osobního vztahu? Byly by okolnosti jiné, kdyby: Byl tchán Karen vedoucím jiného oddělení? Byl vztah Karen byl vztahem neteř/strýc? Věděl tým komunikací o tomto vztahu před jejím přijímacím pohovorem? Karen nepodávala ve své práci odpovídající výkon?

4 Zaměstnání členů rodiny: Pokyny
Zaměstnanec by nikdy neměl zaměstnat, vést nebo mít vliv v rámci společnosti na člena rodiny nebo osobu s blízkým osobním vztahem bez předchozího schválení výslovně vydaného vedením Tyca. Předcházejte jakémukoliv vztahu nebo aktivitě, která by mohla ovlivnit váš nezávislý úsudek, nebo která by byla zdánlivě v rozporu se zájmy Tyca. Oslovte kontaktní osoby uvedené ve zdrojích Mluvení otevřeně v oddělení průvodce, pokud máte nějaké dotazy.

5 Zaměstnání členů rodiny: Ponaučení
Ve společnosti Tyco věříme, že zodpovědné hlášení problémů a komunikace jsou klíčem k předcházení střetu zájmů. Je důležité, aby každé rozhodnutí a každé jednání vycházelo z potřeb společnosti – ne z osobních zájmů nebo vztahů. Podstatné je, abychom předcházeli i jen náznakům střetu zájmů. Pokud byste někdy byli v pozici, kde byste mohli mít vliv na zaměstnání nebo povýšení příbuzného nebo blízkého přítele, musíte vztah zveřejnit pomocí vhodných zpravodajských kanálů a promluvit si s nadřízeným nebo s někým z personálního oddělení.

6 Vyslovení pochybnosti
Je důležité zachovávat naše základní hodnoty a dobrou pověst. Pokud jste svědky činnosti ze které nemáte dobrý pocit nebo vám připadá nevhodná, můžete svou pochybnost vznést několika různými způsoby. Jsou to: Nadřízení Zaměstnanci oddělení lidských zdrojů (HR) Právní oddělení Kancelář ombudsmana nebo LINKA Pochyb (ConcernLINE) Webové stránky Vital Tyco Concerns* ( *POZNÁMKA: Zaměstnanci ve Francii, Belgii, Německu a Španělsku by přes ConcernLINE (LINKAPochyb) nebo přes webové stránky Vital Tyco Concerns měli hlásit pouze pochybnosti související s finančními otázkami.


Stáhnout ppt "Zaměstnání členů rodiny"

Podobné prezentace


Reklamy Google