Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
P ROGRAM M ICROSOFT O UTLOOK Předmět: Práce s počítačem Ročník: 3. ročník učebního oboru Autor: Mgr. Marie Mazurová Anotace: Seznámení s programem Microsoft.
Advertisements

Výstupní zařízení – tiskárny, rozdělení
Energetická hodnota potravin (EH)
Další operace s vektory
Náležitosti nápojových lístků
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Netradiční aranžérské materiály
Výroba pěnových cukrovinek
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Rovnice ve slovních úlohách IV.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Sójové a kokosové cukrovinky 1
Podstatná jména pomnožná, hromadná a látková
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Tvorba jednoduché tabulky - rozvrh
Výroba plundrového těsta
Obecná rovnice přímky - procvičování
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Vlastnosti kořenů kvadratické rovnice ( Viètovy vzorce)
Aritmetická posloupnost
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Výroba instantních prášků 1
POŽÁRNÍ PREVENCE V GASTRONOMICKÝCH PROVOZOVNÁCH
Technické prostředky v požární ochraně
Úprava výrobků před pečením 1
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Způsoby zápisu algoritmů
Kuchyňské stroje na mechanické zpracování surovin
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Obvod a obsah mnohoúhelníků
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Lineární rovnice a nerovnice III.
Lékořicové cukrovinky 2
Zařízení na přepravu teplých pokrmů a nápojů
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Prostorové a dispoziční řešení výrobního střediska
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Lineární rovnice řešené pomocí algebraických vzorců pro druhou mocninu
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Výroba nápojových prášků
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Představivost a fantazie
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Lineární nerovnice – příklady k procvičování
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Technické prostředky v požární ochraně
Soustavy dvou lineárních nerovnic o jedné neznámé
Vnitřní paměti počítače
Parametrická rovnice přímky
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Paměti počítače, rozdělení
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Výroba dezertních hmot 2
Lineární rovnice Opakování na písemnou práci
Teorie Informace, signál
MATEMATIKA Mocniny s racionálním exponentem
Transkript prezentace:

Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR. Předmět: Technologie Výrobce potravin Ročník: 3. Autor: Ing. Anna Novotná Výroba komprimátů 2 Anotace: Výkladová část hodiny Technologie oboru Výrobce potravin - cukrovinkář. Prezentace pro podporu výkladu učitele na téma Výroba komprimátů Klíčová slova: Pojivá směs, komprimátová směs, lisování, balení Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Anna Novotná Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.

Digitální učební pomůcka Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0086 Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Sada: 6 Číslo materiálu: VY_52_INOVACE_VP3_12

Výroba komprimátů Technologie výroby

Technologie výroby komprimátů Příprava pojivé směsi pro komprimáty Výroba komprimátové směsi Lisování komprimátů Balení

Příprava pojivé směsi Do duplikátorového kotle se odměří voda, mletá arabská guma, škrobový sirup Směs se vaří 2 hodiny při 100 °C Výsledná sušina směsi 68 % Směs se vychladí a přečerpá do nádoby s tukem Míchá se 8 – 10 min Směs se přečerpá se do homogenizátoru

Výroba komprimátové směsi Pojivá směs se smísí cukrem v homogenizátoru Míchá se 10 min. Přidá se roztok barvy Směs se ochutí Míchá se opět 10 min. Dále se zpracovává v granulátoru protlačováním přes síta Suší se v proudové sušárně při 50 – 60 °C Směs se skladuje 1-3 dny (ovocné s.) 2 – 6 dnů (mentolové s.)

Lisování komprimátů Suchá, homogenní, stejnoměrně vybarvená směs se okyselí k. citrónovou nebo vinnou Může se navlhčit Granulát se proseje a sype do násypek lisovacích strojů Tlak razníků se reguluje podle druhu výrobku Vylisované tablety se dopravují k balicím strojům

Balení komprimátů Výrobky o hmotnosti 6,3 g, 8 g, 19,5 g a 30 g se balí do papíru a etikety Výrobky o hmotnosti 50 – 100 g se balí do sáčků Zabalené výrobky se vkládají do kartonů nebo lepenkových krabic

Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR. Použité zdroje SMÍŠEK JOSEF A KOLEKTIV PRACOVNÍKŮ ČOKOLÁDOVEN. Výroba cukrovinek a trvanlivého pečiva: Zaměření na výrobu cukrovinek Učební obor 06-94-2. Praha: Čokoládovny, o. p., Praha 4 - Modřany, str. 332, 1984. Foto archiv autora Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Anna Novotná Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.