Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Představivost a fantazie

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Představivost a fantazie"— Transkript prezentace:

1 Představivost a fantazie
Předmět: Společenská výchova Ročník: 1. ročník čtyřletého maturitního oboru Gastronomie Autor: Mgr. Vladislava Řihošková Představivost a fantazie Anotace: Výkladová prezentace seznamující studenty se vznikem představ a fantazií Klíčová slova: představivost, představy, minulé zkušenosti, paměť Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Vladislava Řihošková Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.

2 Digitální učební pomůcka
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Sada: 40 Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_PSY1_19

3 Představy a představivost
Představivost je proces, při kterém vznikají v naší mysli představy, na základě minulé zkušenosti. Je to názorný obraz předmětů a jevů, které v daném okamžiku nevnímáme, ale máme je uloženy v paměti na základě minulé zkušenosti.

4 Typy představivosti Zrakový – lidé s touto představivostí si snadno zapamatují a vybavují tváře, předměty, psaný text. Tuto představivost mají malíři, umělci, režiséři, choreografové. Žáci se snadněji naučí psaný text. Sluchový - lidé s touto představivostí si snadno zapamatují a vybavují melodie, mluvený text, vtipy, reklamní spoty. Tuto představivost mají skladatelé hudby, novináři, historikové. Žáci si snadněji zapamatují mluvený text ve vyučovací hodině.

5 Pohybový – lidé s touto představivostí si snadno zapamatují a vybavují taneční pohyby, gymnastické sestavy, pracovní pohyby. Tuto představivost mají choreografové, tanečníci, krasobruslaři a gymnasté.

6 Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Použité zdroje STEFANOVIČ, Jozef. Psychologie. Praha: SPN, 1980, ISBN Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Vladislava Řihošková Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.


Stáhnout ppt "Představivost a fantazie"

Podobné prezentace


Reklamy Google