1 Materiály pro účastníky pilotních kurzů konaných v rámci realizace projektu SOVA SYSTEMS Č.R., spol. s r.o. Brno „Vyšší úroveň dalšího vzdělávání v klíčových.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ing. Hana Procházková (Úřad práce Pardubice)
Advertisements

Logistika v silniční dopravě
Logistické náklady Ivan Gros
Konference „Inovace a technologický transfer – výzva a příležitost pro Ústecký kraj“ 20. května května 2014, Ústí nad Labem
Vazby OP Doprava a IROP pro období Vysoká škola mezinárodních a veřejných vztahů Praha Ing. Květoslava Kořínková, CSc. Seminář IDS Žďár nad Sáz.
O společnosti Aviatická Praha 6 Tel.: 224  Poskytujeme celosvětové přepravní a spediční.
Vyhlášení výsledků soutěže VOLNÁ CESTA září 2012 od 13 hodin Velké kolegium Ministerstva dopravy ČR Mediální partneři :
MOŽNOSTI FINANCOVÁNÍ PROJEKTOVÝCH ZÁMĚRŮ V NOVÉM PROGRAMOVACÍM OBDOBÍ EU
Společný regionální operační program Priorita 1 Regionální podpora podnikání Opatření 1.1 Podpora podnikání ve vybraných regionech Priorita 2 Regionální.
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
Masná 18, Praha 1 Prezentace oboru Provoz a ekonomika dopravy zaměření Silniční doprava z pohledu studentů.
Priorita č. 3 Aktivní zapojení výzkumné a vývojové základny do rozvoje podnikání.
D I G I T Á L N Í V Ý Z V Y ING. JAN ŠTĚPNIČKA PRAHA - 6. PROSINCE 2013 TRENDY VÝSTAVBY BEZDRÁTOVÝCH TELEKOMUNIKAČNÍCH SÍTÍ ARBOR, spol. s r.o.
Držitel certifikátu kvality ISO 9001 a ISO
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
Tento projekt je spolufinancovaný z Evropského fondu regionálního rozvoje. Akce se koná v rámci Programu cezhraničnej spolupráce SR-ČR pod názvem.
Z pohledu studentů.  Obory jsou koncipované pro vzdělávání odborníků pro dopravní praxi  Znalosti evropského dopravního systému  Znalosti dopravního.
1 OPERAČNÍ PROGRAM ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ pro období MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ
Pojetí marketingu v neziskových organizacích. Marketing neziskových organizací Chartered Institut of Marketing: „Marketing je součástí procesu řízení,
Systém vzdělávání v komunitní péči a zajištění kvality poskytované zdravotní péče Michaela Hofštetrová Knotková.
Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková, MŠMT Pardubice, 2.dubna 2004 Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková,
Příprava RIS LK – OS 1 Připomínkování a rozpracování první priority odbornou skupinou č.1.
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
MORAVSKÁ VYSOKÁ ŠKOLA OLOMOUC VÁŠ PARTNER PRO BYZNYS INOVACE.
ESF – JPD 3 Grantové schéma 4.1
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu IP „Podpora procesu transformace pobytových.
1 Operační program Výzkum a vývoj pro inovace Programovací období
Opava Modulární systém studijních programů na vysokých školách v Moravskoslezském kraji a jeho realizace OP RLZ Opatření 3.2 Registrační číslo.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu „Podpora vzdělávání a supervize v sociální.
ÚVODNÍ KONFERENCE K PROBLEMATICE INTEGROVANÉHO VZDĚLÁVÁNÍ OSOB SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM Olomouc 27. dubna 2006.
1 Spolupráce při realizaci projektů inovací na ESF MU Mgr. David Póč, Oddělení pro strategii a rozvoj.
Naplňování krajských priorit za přispění evropských zdrojů z Regionálního operačního programu Moravskoslezsko Prezentuje: Jaroslav Palas
Konference INOVACE JE ZÁKLAD VAŠÍ EXISTENCE Brno,
MORAVSKÁ VYSOKÁ ŠKOLA OLOMOUC VÁŠ PARTNER PRO BYZNYS INOVACE.
Jaroslav Bazala Brno, 16. září 2015 Proč je důležité plánování a logistický audit ve výrobní firmě?
Materiály pro účastníky pilotních kurzů konaných v rámci realizace projektu SOVA SYSTEMS Č.R., spol. s r.o. Brno „Vyšší úroveň dalšího vzdělávání v klíčových.
Anotace Materiál je určen pro 2. ročník studijního oboru PROVOZ A EKONOMIKA DOPRAVY, předmětu LOGISTIKA A OBSLUŽNÉ SYSTÉMY. Inovuje výuku použitím multimediálních.
Projekt „Podpora plánování rozvoje sociálních služeb v JMK III.“ a jeho výstupy Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Jihomoravském kraji na období.
Materiály pro účastníky pilotních kurzů konaných v rámci realizace projektu SOVA SYSTEMS Č.R., spol. s r.o. Brno „Vyšší úroveň dalšího vzdělávání v klíčových.
Zájmové sdružení právnických osob OK4Inovace Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje
Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Dopravní politika ČR.
DISTRIBUČNÍ LOGISTIKA  Z hlediska výrobního podniku představuje spojovací článek mezi výrobou a zákazníkem,  Zahrnuje veškeré skladové a dopravní pohyby.
Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Kateřina Čočková, regionální projektová manažerka.
Výzva č. 32 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.1 Vyšší odborné vzdělávání Mgr. Martina Jedličková.
Ing. Petr Klímaanalýza umístění skladu1 Analýza umístění skladů.
Přednáška Akce: Přednášející: Ing. Zdeněk Čežík | Konzultant managementu a podnikových procesů | TFM Výzvy Facility managera.
Strategie rozvoje Jihomoravského kraje 2020 Rozvoj CR Brno, 4. listopadu 2015.
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
LOGISTIKA LOGISTIKA LOGISTIKA - vychází (z logis, ubytování) znamená původně přechodné ubytování a zásobování vojska - nauka, která se zabývá fyzickými.
Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Kvalita dopravy v logistických procesech Předmět: Teorie dopravy Ing. František Lachnit,
Anotace Materiál je určen pro 2. ročník studijního oboru PROVOZ A EKONOMIKA DOPRAVY, předmětu LOGISTIKA A OBSLUŽNÉ SYSTÉMY. Inovuje výuku použitím multimediálních.
Materiály pro účastníky pilotních kurzů konaných v rámci realizace projektu SOVA SYSTEMS Č.R., spol. s r.o. Brno „Vyšší úroveň dalšího vzdělávání v klíčových.
ITI METROPOLITNÍ OBLASTI (MO) Dr. Ing. Marie Zezůlková Kancelář strategie města.
Chytrý Jihomoravský kraj ?
> Speciální projekt <
Regionální operační program NUTS II Jihozápad
Integrovaný plán rozvoje území Zlín pro období
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
NÁZEV PROJEKTU: Podpora počátečního vzdělávání zdravotnických oborů, jejich propagace ve vzdělávacím centru pro komunitní práci a rozvoj klíčových kompetencí žáků 
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Střední škola služeb a cestovního ruchu, Varnsdorf
Vysoká škola technická a ekonomická Ústav technicko-technologický
Organizace a řízení logistiky
Projekt - K620 Řízení a modelování silniční dopravy
Distribuční politika klíčová slova
MARKETINGOVÝ PLÁN PRO ROK 2009
Nabídka VY_32_INOVACE_40_800
Železniční nákladní doprava v 21. století
Ing. Jiří Kalenský Odbor drážní a vodní dopravy
„Koncept“ – Koncepce dalšího vzdělávání
Transkript prezentace:

1 Materiály pro účastníky pilotních kurzů konaných v rámci realizace projektu SOVA SYSTEMS Č.R., spol. s r.o. Brno „Vyšší úroveň dalšího vzdělávání v klíčových oborech podnikání“, registrační číslo: CZ.1.07/3.2.04/ , hrazeného z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost prostřednictvím Krajského úřadu Jihomoravského kraje Program 1 Vzdělávání pro integrální logistiku MODUL 4.2 City logistika PQL poradenství pro kvalitu a logistiku s.r.o. SOVA SYSTEMS Č.R., spol. s r.o. LOGISTIKA (4. modul) 7 stran

2 OBSAH: ● Kontejnerové terminály ● Logistická centra ● Projekty PPP

3 CITY LOGISTICS / Městská logistika Jaroslav Bazala PQL s.r.o. 2010

4 Kontejnerové terminály a logistická centra

5 Specifikace funkcí VLCMošnov Vybudování VLC Mošnov umožní poskytování soustředěných komplexních logistických služeb, jejichž obsahem je zejména: (i)organizování dopravy zboží do z cílových destinací (ii)obstarávání překládky zboží mezi silniční a železniční dopravou se zvláštním zaměřením na zajištění koncových přeprav (iii) manipulace a skladování kontejnerů (iv) manipulace a skladování velkého objemu zásilek ve standardizovaných logistických jednotkách (především zboží na euro-paletách) (v)manipulace a skladování významného množství zásilek ve specifických obalech Kontejnerové terminály a logistická centra

6 (vi)třídění a sdružování zásilek a jejich kompletace včetně odpovídající průvodní dokumentace (např. cross docking) (vii)kompletní celní služby (viii) odborné poradenství v dopravních a přepravních činnostech a v logistických službách s vyšší přidanou hodnotou (ix)technický servis (např. čištění obalů, opravy kontejnerů apod.) (x)informační služby z oblasti logistických služeb na území ČR s vazbou na evropskou síť VLC; expertní a projekční služby pro provádění logistických auditů, uplatnění nových logistických technologií a zavádění logistického outsourcingu Kontejnerové terminály a logistická centra

7 Při hodnocení potenciálu využití funkcí VLC Mošnov byla zvažována minimálně následující tři východiska: 1. Potenciál současného stavu nenaplněné poptávky po logistických službách 2. Potenciál skryté poptávky, která bude iniciována novou nabídkou logistických služeb VLC 3. Makroekonomické pobídky v rámci ekonomiky ČR v souvislosti s podporou logistiky nákladní dopravy v působnosti EU. Marketingový průzkum pro studii proveditelnosti Kontejnerové terminály a logistická centra

8 Vybrané výsledky marketingového průzkumu Jádrová oblast (do 50 km od Mošnova ≈ Moravskoslezský kraj) Marketingový průzkum 63 společností s celkovým obratem 75 miliard Kč Výchozí množina Firmy nad 100  ≈ 200 obrat 350 miliard Kč Firmy nad 20  ≈ 1000 obrat 590 miliard Kč Průmysl a obchod Kontejnerové terminály a logistická centra

9 Vybrané výsledky marketingového průzkumu Celovozové zásilky (IN+OUT) ……..……114 tis. z toho kontejnery………………………… 26 tis. % Kontejnerové terminály a logistická centra

10 Vybrané výsledky marketingového průzkumu Výchozí potenciál v počtu kontejnerů v roce tis. 80 tis. Cílový potenciál v počtu kontejnerů v roce tis. 160 tis Výchozí potenciál v počtu kamionů v roce tis. 105 tis. Cílový potenciál v počtu kamionů v roce tis. 190 tis Výkon CCG v počtu kontejnerů tis. Výkon CCG v počtu kamionů tis. LAEHAE Kontejnerové terminály a logistická centra

11 Vybrané výsledky marketingového průzkumu LAE / HAE – low / high aggregate estimation HAE LAE technická způsobilost časová způsobilost současný stav 23% 75% 55% …… při srovnatelných cenách kamionové a kombinované dopravy Mezinárodní vědecká konference při příležitosti 30. výročí založení fakulty ZVYŠOVÁNÍ KONKURENCESCHOPNOSTI aneb Nové výzvy pro rozvoj regionů, států a mezinárodních trhů 4. – 6. září 2007, Ostrava

12 Jedna z definic city - logistiky Logistika – nauka o plánování a řízení toků materiálů, osob, energií a informací v libovolných systémech (LOGISTICS - pojem odvozen z řeckého slova LOGOS opozitum ke slovu CHAOS) City – velkoměsto City Logistics – nauka o plánování, řízení a optimalizaci logistických a dopravních aktivit soukromých subjektů v urbanistickém prostředí tak, aby byly minimalizovány negativní vlivy na životní prostředí, minimalizován výskyt kongescí, minimalizována spotřeba energií při maximalizaci přepravních výkonů – to vše v rámci tržně orientovaného hospodářství. (E. Taniguchi, Japonsko, 2001) Kontejnerové terminály a logistická centra

13