5.11.20081 Integrovaný plán rozvoje města a jeho možné využití pro Tábor Ing. Karel Hotový – vedoucí odboru investic a strukturálních fondů tel.381486320.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
SEMINÁŘ „Jak získat dotaci z IPRM na rekonstrukci bytového domu?“ od 15:00 hodin Hlavní sál Klubu Starý pivovar Prusinovského 114, Kroměříž.
Advertisements

SEMINÁŘ PRO ŽADATELE Integrovaný plán rozvoje města Český Těšín „Revitalizace významně postižené městské části SVIBICE“ DOBRÝ DEN!
Regenerace sídliště Rochlice
Ing. Karel Havlíček – ředitel odboru příspěvkových programů
INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA STRAKONICE (= IPRM)
PRVNÍ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 18. KVĚTNA 2004 PRVNÍ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 18. KVĚTNA.
INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA STRAKONICE (= IPRM)
Integrovaný operační program – Administrace projektové žádosti a nejčastější chyby v projektových žádostech Ing. Lucie Vopěnková.
1 Způsob žádání o dotaci v rámci OP Lidské zdroje a zaměstnanost Prezentující Mgr. Petr Zavadil.
Veřejné projednání Vstupní informace  Objednatel IPRM zóny: Město Náchod  Zpracovatel IPRM zóny: Centrum evropského projektování a.s., Hradec.
1 IPRM Náchoda – problémová zóna u nemocnice Seminář k 2. výzvě Města Náchoda pro podporovanou aktivitu 5.2b Regenerace bytových domů ( rámci realizace.
GRANTOVÝ SYSTÉM MČ Praha 21 ZMĚNY ŽÁDOST VYÚČTOVÁNÍ ÚJEZD NAD LESY 7. LEDNA 2012.
Investiční projekty. Vymezení žadatele-příjemce podpory Podnikatelské subjekty Podnikatelské subjekty  právnické osoby se sídlem nebo působností ve schváleném.
Zpracování záměru projektu a jeho příloh Ing. Hana Kuželková, NVF, o.p.s.
RPS/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro Místní rozvoj ČR Odbor Rámce podpory Společenství.
Praktický postup přípravy projektů Internetizace knihoven na krajích Michal Šperling Euredis, a. s. Dne:
1 Povinné přílohy přikládané k žádosti 1.Čestné prohlášení o bezdlužnosti 1.Čestné prohlášení o bezdlužnosti 2. Rozpočet akce 2. Rozpočet akce 3. Podklady.
Povinné přílohy žádosti pro 5. výzvu k předkládání projektů v JPD 2 Ing. Johana Chalupová Magistrát hl. m. Prahy Odbor zahraničních vztahů a fondů EU.
IPRM Náchoda – problémová zóna u nemocnice Jednání Pracovní skupiny
Způsoby podávání projektů na úrovni krajů Příprava financování projektů internetizace knihoven ze strukturálních fondů Havlíčkův Brod, 18. –
CRR ČR pobočka Olomouc 1 pobočka CRR ČR pro NUTS II Střední Morava se sídlem v Olomouci Centrum pro regionální.
Tyto projekty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem státním rozpočtem České republiky 1 „Vzdělávejte se!“ Ing. Blanka Švorcová vedoucí Odboru.
Program Iniciativy Společenství INTERREG IIIA Česká republika – Svobodný stát Bavorsko 2004 – 2006 ŽÁDOST O PODPORU Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
Ostrava Pilotní projekty v IOP „Integrovaný přístup k řešení romské problematiky v sociálně vyloučených lokalitách“
Návrh způsobu řešení projektu a přípravy projektové dokumentace 1. Pracovní seminář – Financování internetizace knihoven Havlíčkův Brod.
Povinné přílohy žádosti pro 4. výzvu k předkládání projektů v JPD 2 Mgr. Jakub Benda Magistrát hl. m. Prahy Odbor zahraničních vztahů a fondů EU Oddělení.
1 INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA Děčín – Staré Město Připravte se na výzvu!
Stav příprav na SROP v krajích Příprava financování projektů internetizace knihoven ze strukturálních fondů Ústí nad Orlicí, 20. – Zdeněk Semorád.
GP Bydlete na venkově 2008 Celkový objem finančních prostředků: 1,2 mil. Kč Předmět podpory: projektová dokumentace pro stavební řízení - 1. rekonstrukce.
Opatření 2.2. Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech.
Aktuální stav příprav na realizaci SROP – Opatření 2.2 Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán Společného regionálního operačního programu 20. května.
Strategie příprav obcí, mikroregionů a dalších subjektů na zpracování projektů Mgr. Michal Jarolímek Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích.
IPRM Náchoda – problémová zóna u nemocnice Seminář k 1. výzvě Města Náchoda pro podporovanou aktivitu 5.2b Regenerace bytových domů
 ELEKTRONICKÁ ŽÁDOST ELZA Speciální verze pro 2. kolo výzvy → ke stažení na webových stránkách Plzeňského kraje.
PORADA ŘEDITELŮ 8. – Luhačovice Ing. Bc. Miroslav Trávníček.
1 Národní rozvojový program mobility pro všechny 7. dubna 2016 Oddělení investic MŠMT Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7,
Školení žadatelů 10. výzva MAS Leden 2014 Jiřina Bischoffiová.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM (IROP) - možnost získání FINANČNÍ PODPORY pro pořízení územně plánovacích dokumentů - alokace 46 mil. EUR 1.
Zlepšení prostředí v problémových sídlištích Benefit 7+ Centrum pro regionální rozvoj ČR Tábor
Ministerstvo pro místní rozvoj Odbor politiky bydlení ---- Podpora výstavby technické infrastruktury.
Ministerstvo pro místní rozvoj Odbor politiky bydlení.
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 lll INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Podpora oprav domovních olověných rozvodů.
Vyhodnocení realizace IPRM v IOP PRAHA.
Výzvy v rámci IROP Centrum pro regionální rozvoj České republiky Ing. Markéta Kupcová,
Program rozvoje venkova Administrace Žádosti o dotaci 1. kolo příjmu žádostí
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Nové podmínky administrace projektů Ing. Zdeněk Bogoč.
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE MĚST v IOP INTEGROVANÝ PLÁN.
IPRM Kladno-Kročehlavy Aktuální stav realizace IPRM
Integrovaný plán rozvoje města Hodonín Seminář pro žadatele
FN JESSICA v IOP Nástroj finančního inženýrství JESSICA Zvolená implementační struktura Řídící orgán IOP Holdingový fond – SFRB - instituce.
Strukturální fondy – nové možnosti, nové zkušenosti… Ing. Radim Konečný
Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Pracovní workshop pro příjemce 1. výzva 2. GG oblast.
Praha Praha VÝROČNÍ KONFERENCE K PODPOŘE SNIŽOVÁNÍ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI BYTOVÝCH DOMŮ V ČR PLÁNOVANÉ POUŽITÍ FINANČNÍHO NÁSTROJE.
Vyúčtování projektů nestátních neziskových organizací za rok 2016
Krajský úřad Ústeckého kraje 9. února 2009
Místní akční plán vzdělávání MAP rozvoje vzdělávání na území Prahy 8
Management projektu Fakulta sportovních studií MU Brno 2013 Ing
Pracovní workshop pro příjemce 2. výzva 2. GG oblast podpory 1. 1, 1
Interní postupy MAS Brdy
INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM Prioritní oblast 5– Národní podpora územního rozvoje Oblast intervence 5.2 Zlepšení prostředí v problémových sídlištích.
odbor politiky bydlení
Integrovaný plán rozvoje města Opava pro Integrovaný operační program
Dotace obcím na zpracování územních plánů pro rok 2017
Integrovaný plán rozvoje města a jeho možné využití pro Tábor
ZASTUPITELSTVO MĚSTA (15)
Implementace KAP v Jihočeském kraji I
Nejčastější chyby při kontrole žádosti o dotaci 9
Podpora vybraných druhů sociálních služeb ve Středočeském kraji II
Výzva č. 3 MAS Nad Prahou – IROP – Místa setkávání a řešení krizí
Transkript prezentace:

Integrovaný plán rozvoje města a jeho možné využití pro Tábor Ing. Karel Hotový – vedoucí odboru investic a strukturálních fondů tel mail: Mgr. Tereza Musilová – projektová manažerka tel , mail: Martina Daňková – projektová manažerka tel , mail:

O co se jedná? Integrovaný operační program – jeden z tematických OP ze strukturálních fondů EU Oblast intervence – 5.2 Zlepšení prostředí v problémových sídlištích Možnost získání prostředků na revitalizaci obytných domů a prostoru mezi nimi Možné další využití v této lokalitě (domy s pečovatelskou službou Lidická, Kvapilova, CEPOS, Zubatka, hřiště MŠ Sokolovská a Petrohradská, vybavení ZŠ Zborovská – tzv. projekty „pod čarou“ )

O jakou lokalitu se jedná?

Splnění podmínek EU – nutný předpoklad úspěchu, aneb co to znamená „problémové sídliště“? Nutné splnění nejméně 2 z následujících povinných podmínek a)Vysoká míra chudoby – NE b) Vysoká míra dlouhodobé nezaměstnanosti – NE c)Neuspokojivý demografický vývoj – ANO d)Nízká úroveň vzdělání – NE e)Vysoká úroveň kriminality – NE g)Nízká míra hospodářské aktivity – ANO h)Velký počet přistěhovalců atp. – NE + 1 nepovinná i)Nízká úroveň hodnoty nemovitostí - ANO

Jaký musí být postup? Po splnění podmínek musí uchazeč zpracovat IPRM pro danou zónu s indikativním přehledem uvažovaných projektů do MMR posoudí zda je přijatelný Pokud ano, podpis dohody o realizaci Realizace formou výzev

Jak to bude časově? Odevzdání IPRM do (schvaluje ZM, podklady od subjektů do ) Formální kontrola MMR do Posouzení přijatelnosti MMR do Zasedání výběrové komise Rozhodnutí ministra Podpis dohody o realizaci (po podpisu bude následovat 1. výzva v dubnu 2009) Realizace – do poloviny roku 2015 (včetně vyúčtování)

Jak to bude finančně? Na 1 město velikosti Tábora je cca 7 mil. EURO 40% částky musí jít na revitalizaci obytných domů 60% prostory mezi domy – Pražské sídliště Pro 1 subjekt: a) buď EURO (DE MINIMIS) b) nebo 36% uznatelných nákladů do roku 2011, potom 30% (výjimka v jednání u EU)

Způsob uplatnění požadavku na dotaci Město vypíše výzvu (po ) a stanoví podmínky účasti v ní Zájemce ve stanoveném termínu požádá Město zhodnotí, postoupí CRR k rozhodnutí CRR (MMR) rozhodne o dotaci Subjekt předfinancuje celou akci, po kontrole dostane proplacenou dotaci (možnost etapizace u velkých projektů) POZOR – pro akce s dotací platí zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách !!!

Jaké budou podmínky žádosti? Zatím podrobně nestanoveny, ale nepochybně bude třeba: Doklad o subjektivitě žadatele a o vlastnictví domu (LV) Doklad solventnosti Doložení bezdlužnosti (městu, FÚ, pojištění atp.) Projekt popř. to co ho nahrazuje (u zateplení + audit) Stavební povolení popř. to co ho nahrazuje Položkový rozpočet akce Výběrové řízení dle zákona č. 137/2006 Sb. Prohlášení, že nejde o souběh různých dotací Naše snaha – vše co nejjednodušší, dokladů co nejméně

Do od každého potencionálního žadatele nutně potřebujeme Vyplněný projektový list, kde bude popsáno o co půjde, kolik to bude stát a kdy se bude akce realizovat Bez uvedeného podkladu nelze o dotaci žádat Formulář naleznete na K jeho vyplnění není třeba mít již zpracovaný projekt či audit, složka Tábor, RSSHELP s.r.o, složka Tábor, RSSHELP s.r.o

Řídící výbor dle rozhodnutí RM Ing. Hana Randová – starostka města Ing. Karel Hotový – manažer projektu Mgr. Zuzana Pečmanová – místostarostka Jiří Bartáček - místostarosta Mgr. Tereza Musilová – manažerka projektu Ing. Dana Daňková – vedoucí odboru financí JUDr. Dana Švecová – vedoucí odboru SMM Ing. Alice Švehlová – vedoucí odboru sociálních věcí Ing.arch. Martin Kraus – atelier A_D E T A I L Pavel Šimák – předseda stavebního bytového družstva Mgr. Zdeněk Mlčkovský – ředitel 5. Základní školy PaedDr. Lenka Spálenková – ředitelka mateřské školy

K O N T A K T Y Všechny termíny, tiskopisy a pokyny Více údajů Odborné rady ve věci projektů a jejich realizace p. Pavel Šimák – předseda SBD tel , mail: Výklad norem, podání žádostí, vyúčtování atp. K.Hotový, T. Musilová, M. Daňková

D O T A Z Y ?