Úsek prevence Odbor speciálního vzdělávání, prevence a institucionální výchovy.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Rejstřík škol a školských zařízení Seminář pro ředitele škol zřizovaných LK.
Advertisements

Podpora plánování rozvoje sociálních služeb formou založení odborných partnerství CZ.1.04/3.1.03/
Konference Transformace a deinstitucionalizace sociálních služeb a Hradec Králové Národní centrum podpory transformace sociálních služeb.
Rozvojové programy pro VVŠ 8. února Rozvojové programy VVŠ Rozvojové programy 2012 Požadavky vysokých škol v centralizovaných projektech → finanční.
Odbor veřejné správy, dozoru a kontroly 1 Odbor veřejné správy, dozoru a kontroly Ministerstva vnitra Informace o metodické činnosti odboru.
Dotace na zpracování územních plánů pro rok 2015 Krajský úřad Jihomoravského kraje odbor územního plánování a stavebního řádu prosinec 2014.
Odbor veřejné správy, dozoru a kontroly 11 Porada Ministerstva vnitra se zástupci krajských úřadů, Kanceláře veřejného ochránce práv, Svazu.
Střednědobé plány krajů, sítě sociálních služeb a přechod financování sociálních služeb na kraje Konference Financování sociálních služeb pro města a obce.
1 Dotační řízení na realizaci aktivit v oblasti primární prevence rizikového chování RVPPK Praha Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
Dotační fond LK Soutěže MŠMT Program a podprogramy - školství  Program č. 4 resortu školství, mládeže a zaměstnanosti  4.1 Podpora volnočasových.
PROJEKTY ZAMĚŘENÉ NA VZDĚLÁVÁNÍ DOSPĚLÝCH Dříve realizované projekty PALMIF – 3 projekty (Fond aktivních opatření trhu práce) PALMIF – 3 projekty (Fond.
Podpora metodických a koordinačních jednání terénních sociálních pracovníků v Litvínově 05/2011 Kateřina Dosoudilová.
Programové období 2014 – 2020 a proces SEA Mgr. Zuzana Plešková Ministerstvo životního prostředí 14. února 2014.
Hodnocení kvality vzdělávání škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem Zvyšování kompetencí vedoucích pracovníků Liberec 20. srpna 2012 Hodnocení.
Projekt “Zajištění místní a typové dostupnosti sociálních služeb”. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České.
Podpora odborných partnerství v sociálních službách, existuje ano či ne?
1 Novela zákona o vysokých školách Zákon č. 137/2016 S., kterým se mění zákon č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a některé další zákony Ministerstvo školství,
Porada ředitelů krajských škol a školských zařízení Kořenov, 26. září 2013.
Publicita v projektech financovaných z ESF v rámci Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost Seminář pro žadatele.
Ekonomická část (oddělení nepřímých nákladů) Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 19. září 2012 Ing. Michaela Stříbrná.
Odbor dozoru a kontroly veřejné správy Hodnotící zpráva k výsledkům kontrol ÚSC (2010 – 2011) Ing. Marie Kostruhová.
Projekty Institucionálního plánu MENDELU v roce 2016 seminář pro řešitele projektů IP Brno,
Seminář na MZ Bezpečnost zdravotních služeb - současná priorita MZ MUDr. Markéta Hellerová Ministerstvo zdravotnictví.
Seminář pro žadatele k 3.,4. a 9. výzvě IROP Ing. Helena Mertová Výběrová a zadávací řízení
1 Dotační řízení na realizaci aktivit v oblasti primární prevence rizikového chování Krajské projekty Konference k oblasti primární prevence Praha
Projekt Spolupráce Zlínska a Stredného Ponitria Přeshraniční spolupráce Otrokovice
Krajská konference primární prevence rizikového chování 2. ročník Liberec, 31. března 2016.
Název kapitoly Název podkapitoly Text Schvalovací proces + hodnoticí kritéria Jakub Krátký Praha, 5. května 2016.
Úsek prevence Odbor speciálního vzdělávání, prevence a institucionální výchovy.
Financování služeb sociální prevence z ESF Brno, 20. března 2012.
KRAJSKÝ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ PLZEŇSKÉHO KRAJE Aktuální informace.
V. Schvalovací proces + hodnoticí kritéria
Hodnocení kvality vzdělávání škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem EDUCA 2011 MY JOBS Porada ředitelů Liberec
Postup aktualizace Regionálního akčního plánu Zlínského kraje Ing
Bezpečnost pacientů v EU a ČR
Bilaterální spolupráce mezi ČR a donorskými zeměmi
Název projektu: Drogové závislosti - násilníci a oběti Bc
Rozpočet přímých NIV na rok 2013
Odbor školství mládeže a sportu Oddělení školské ekonomiky
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Olomouckém kraji pro roky
Program – – → 1. blok – dotazy posluchačů k prezentaci z minulého semináře, poskytování informací o dítěti, informovaný souhlas.
Společenská odpovědnost organizací Město Třebíč 21. září 2017
Oblast: Dobré životní podmínky zvířat
Dlouhodobý záměr vzdělávací a vědecké, výzkumné, vývojové a inovační, umělecké a další tvůrčí činnosti pro oblast vysokých škol na období Petr.
Schvalovací proces + hodnoticí kritéria
Seminář s krajskými úřady
Informace o změnách metodiky dotačního řízení Konference primární prevence rizikového chování Praha, Matouš Korbel.
Schvalovací proces + hodnoticí kritéria
Závaznost ÚPD pro orgány státní správy lesa
Financování členských a pobočných spolků FAČR pro rok 2018
Financování členských a pobočných spolků FAČR pro rok 2018
MAP II. MAP Praha 12 pokračuje
Seminář k dotačnímu programu Rozvoj materiálně technické základny mimoškolních aktivit dětí a mládeže Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
PPP!!! VŠ - PARTNERSTVÍ PROJEKTOVÉHO PROSTŘEDÍ VYSOKÝCH ŠKOL
Aktuálně o stavu příprav na účinnost GDPR
Hodnocení korupčních rizik (CIA) Oddělení boje s korupcí Praha, 2018
Konference ke čtenářské gramotnosti Spolupracující partneři
Program na podporu lesních ekosystémů
Hodnotící zpráva k výsledkům kontrol výkonu přenesené a samostatné působnosti svěřené orgánům obcí, krajů a hlavního města Prahy za léta 2014–2016.
Rozpočtové hospodaření obcí v roce 2018
Standardy činností sociální práce ve veřejné správě příspěvek Hradec Králové Praha Systémová podpora sociální práce v obcích reg. č. CZ /0.0/0.0/15_017/ ,
PROCES STANDARDIZACE SOCIÁLNÍ PRÁCE V LOVOSICÍCH
ÚVODEM… PORADA ŘEDITELŮ ŠKOL A ŠKOLSKÝCH ZAŘÍZENÍ ZŘIZOVANÝCH LIBERECKÝM KRAJEM 12. prosince 2018 I Liberec.
2. setkání platformy: .d Tvorba Školské inkluzivní koncepce Libereckého kraje Manažer aktivit projektu: Bc. Jakub Lang
Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi
Základní Listina Projekt: „Aktualizace procesu komunitního plánování sociálních služeb v ORP Šternberk“, reg. číslo CZ /0.0/0.0/16_063/
Klíčové aktivity projektu
ROZPOČET PŘÍMÝCH NEINVESTIČNÍCH VÝDAJŮ NA ROK 2019
FINANČNÍ ZDROJE VEŘEJNÉ OSVĚTLENÍ 9. ledna 2019, Praha.
Ustavující jednání Řídícího výboru MAP II, Praha 1
Transkript prezentace:

Úsek prevence Odbor speciálního vzdělávání, prevence a institucionální výchovy

Úsek prevence Odbor speciálního vzdělávání, prevence a institucionální výchovy Shrnutí úspěchů uplynulého období 1) Metodické doporučení 2) Web 3) Dotační řízení pro rok 2012

Úsek prevence Odbor speciálního vzdělávání, prevence a institucionální výchovy je zveřejněno programy/metodicke-doporuceni-k-primarni- prevenci-rizikoveho-chovanihttp:// programy/metodicke-doporuceni-k-primarni- prevenci-rizikoveho-chovani

Úsek prevence Odbor speciálního vzdělávání, prevence a institucionální výchovy považujeme za důležité sdělit následující – 1) jedná se o metodické doporučení, tudíž nejde o dokument závazné legislativní povahy; 2) materiál byl zpracován předními odborníky v daných oblastech, vychází ze současné úrovně poznání, ověřené a osvědčené praxe, reprezentuje názory autorů na danou problematiku (současně ale nevylučuje, že v praxi existují jiné pohledy na věc a jiné přístupy řešení, které se také osvědčují);

Úsek prevence Odbor speciálního vzdělávání, prevence a institucionální výchovy považujeme za důležité sdělit následující – 3) je třeba s materiálem pracovat vždy s ohledem na specifika daného prostředí a zejména specifika konkrétní situace, která vyžaduje individuální přístup – nelze jej brát jako mechanický návod, jediný správný a ani jako konečný výčet postupů v případech výskytu rizikového chování; 4) materiál předpokládá, že s ním budou pracovat kvalifikování pedagogičtí pracovníci, proto má spíše podpůrný charakter – nejedná se o jednoznačný a jedinečný návod; - následně se jimi budou zabývat pracovníci úseku prevence.

Úsek prevence Odbor speciálního vzdělávání, prevence a institucionální výchovy považujeme za důležité sdělit následující – 5) materiál si klade za cíl být pružným, tudíž se předpokládá průběžné doplňování dalších témat z oblasti rizikového chování, stejně tak je otevřený vašim připomínkám a námětům, které můžete směřovat na adresu - následně se jimi budou zabývat pracovníci úseku prevence.

Úsek prevence Odbor speciálního vzdělávání, prevence a institucionální výchovy Obsah metodického doporučení Metodicke_doporuceni-uvodni_cast.doc Priloha_1-Navykove_latky.doc Priloha_2-Rizikove_chováni_v_doprave.doc Priloha_3-poruchy_prijmu_potravy.doc Priloha_4-Alkohol.doc Priloha_5-Syndrom_CAN.doc Priloha_6-Skolni_sikanováni.doc Priloha_7-Kybersikana.doc Priloha_8-Homofobie.doc Priloha_9- Extremismus_rasismus_xenoffobie_antisemitismus.doc Priloha_10-Vandalismus.doc Priloha_11-Zaskolactvi.doc Priloha_12-Kradeze.doc Priloha_13-Tabak.doc

Úsek prevence Odbor speciálního vzdělávání, prevence a institucionální výchovy Od 1. ledna 2012 běží ostrá verze webu Mnozí krajánci již aktualizují a vkládají data o – 1) Organizacích (kontakty apod.) 2) Dobré praxi (osvědčené projekty) 3) Plánovaných akcích (konference, semináře apod.) 4) Dotačních řízeních (možnosti financování PPRCH)

Úsek prevence Odbor speciálního vzdělávání, prevence a institucionální výchovy 1) Ukončeno a schváleno 1) Celkem bylo doručeno 388 žádostí a pouze 6 (což činí 1.5%) z nich bylo vyřazeno z formálních důvodů. Vloni bylo doručeno 416 žádostí a formálně bylo vyřazeno 114 projektů – chybovost na straně žadatelů tedy činila 27%).

Úsek prevence Odbor speciálního vzdělávání, prevence a institucionální výchovy Porada vedení dne schválila žádosti k podpoře na rok byly poslední prostředky z MŠMT zaslány žadatelům

Úsek prevence Odbor speciálního vzdělávání, prevence a institucionální výchovy 1) snížený celkový objem finančních prostředků na dotace pro rok 2012, 2) vyšší objem financí požadovaných od subjektů než v minulých letech, 3) vyšší počet posuzovaných projektů z důvodu minimálních formálních nedostatků projektů 4) a zejména vyšší kvalita předkládaných projektů.

Úsek prevence Odbor speciálního vzdělávání, prevence a institucionální výchovy 21. února 9-16 místnost E-106 MŠMT Karmelitská setkání s KŠKP hotel Fortuna City Praha setkání s metodiky prevence ze škol a poraden s KŠKP, druhý den porada s KŠKP (termín jsme volili s ohledem na termíny jarních prázdnin) červen a září semináře žadatelů o dotace po krajích bude upřesněno hotel Fortuna City Praha setkání s metodiky prevence ze škol a poraden s KŠKP, druhý den porada s KŠKP hotel Fortuna City dotační komise pro rok 2013

Úsek prevence Odbor speciálního vzdělávání, Prevence a institucionální výchovy