Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Seminář k dotačnímu programu 133 710 Rozvoj materiálně technické základny mimoškolních aktivit dětí a mládeže Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Seminář k dotačnímu programu 133 710 Rozvoj materiálně technické základny mimoškolních aktivit dětí a mládeže Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy."— Transkript prezentace:

1 Seminář k dotačnímu programu Rozvoj materiálně technické základny mimoškolních aktivit dětí a mládeže Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7, Praha 1 • tel.:

2 Program úvodní slovo – Mgr. Michal Urban, ředitel odboru pro mládež
základní údaje za rok 2018 základní administrativní pokyny pro rok 2018 seznámení se zvláštním dokumentem metodického řízení Informace pro žadatele o poskytnutí dotace 2018 a s aktualizací Podmínek a pokynů pro projekty r (viz samostatná prezentace), zásadní témata návod na vyplnění formuláře Dokumentace akce (podklad pro vydání Registrace), prostor pro dotazy.

3 Základní údaje za rok 2018 priorita: podpora pořízení vhodného vybavení pro volnočasové aktivity dětí a mládeže (x nelze dotaci na projekty spočívající byť částečně ve stavebních pracích či úpravě venkovních ploch) promítnuto též v nově přijatých hodnotících kritériích (Příloha č. 10 Informace pro žadatele o poskytnutí dotace 2018 (viz další prezentace) a Příloha Metodiky hodnocení projektů 2018), důvod: vyčerpání většinové alokace v předchozích letech prioritně k realizaci stavebních projektů (vyžadujících dostatečný časový prostor k uskutečnění), ke (termín pro podávání žádostí) do informačního systému ISPROM vloženo 48 žádostí (27 NNO), podpora: 8 investičních akcí ( podmíněné schválením plánované dodatečné alokace prostředků programu), úspěšnost: 52 % z celkové požadované výše dotací projednávaných projektů (v případě 20 úspěšných projektů).

4 Dokumenty metodického řízení
Projekty podpořené v rámci výzvy r. 2018 Pokračující projekty (r. 2016, 2017) Informace pro žadatele 2018* Informace pro žadatele** Metodika hodnocení projektů v rámci programu * Dokumentace programu * zveřejněny v rámci výzvy pro r. 2018 ** zveřejněna oficiální verze pro r. 2018

5 Základní administrativní pokyny pro rok 2018
Registrace akce (podklady, předpokládaný průběh a termíny) Rozhodnutí o poskytnutí dotace (podklady, předpokládaný průběh a termíny) Uvolnění prostředků (podklady, předpokládaný průběh a termíny) Související témata

6 Registrace akce (podklady)
Účastník předkládá v listinné podobě: Žádost o schválení investičního záměru a vydání registrace akce podepsanou osobou oprávněnou za NNO (viz Příloha č. 3 k dokumentu „ Informace pro žadatele o poskytnutí dotace 2018“), Investiční záměr (IZ) – aktualizovaný IZ v podobě dvou originálních výtisků IZ na základě schválení poradou vedení (s vyplněním data aktualizace), vždy podepsané osobou oprávněnou za NNO (viz Příloha č. 1 k dokumentu „Informace pro žadatele o poskytnutí dotace 2018“), Dokumentace akce (projektu) – nutné vyplnit na webových stránkách MF ( , pokyny budou zaslány em) , vytištěná, podepsaná osobou oprávněnou za NNO a kontaktní osobou, Čestné prohlášení o úplnosti předložené dokumentace a o dofinancování investiční akce podepsané osobou oprávněnou za NNO (viz Příloha č. 9 k dokumentu „Informace pro žadatele o poskytnutí dotace 2018“). Tyto dokumenty je nutné po potvrzení dotace poradou vedení (příp. po uskutečnění plánovaného navýšení) dodatečně zaslat na odbor pro mládež.

7 Registrace akce (podklady)
Netřeba v listinné podobě (součást původních podkladů): Technický popis pořizovaného majetku a cenovou nabídku, Položkový rozpočet nebo odborný propočet nákladů, Fotodokumentaci, Aktuální stanovy NNO nebo zřizovací listinu, Řádně schválenou roční zprávu za rok výkaz o hospodaření (rozvahu a výsledovku), Zápis vrcholového orgánu, na kterém bylo schváleno hospodaření za předchozí rok.

8 Registrace akce (předpokládaný průběh a termíny)
nutné potvrzení obsahu projektu na základě rozhodnutí porady vedení a předložení příslušných aktualizovaných podkladů (a příp. dalších vyžádaných podkladů), nutné předložení Dokumentace akce (viz výše) v listinné podobě, příp. vyjasnění detailů (zajištění bezrozpornosti podkladů), orientační časová dotace k vydání po kompletaci podkladů: 1 - 1,5 týdne, (!) zásadní doporučení: spojení s vydáním Rozhodnutí o poskytnutí dotace vydání sloučeného dokumentu Registrace a Rozhodnutí o poskytnutí dotace (viz dále), orientační termín prvního možného ukončení fáze: , administraci fáze možné podle potřeb prodloužit.

9 Rozhodnutí o poskytnutí dotace (podklady)
Účastník předkládá v listinné podobě: Žádost o vydání Rozhodnutí podepsanou osobou oprávněnou za NNO (viz Příloha č. 4 k dokumentu „Informace pro žadatele o poskytnutí dotace 2018“), Kopii potvrzené (tj. oboustranně podepsané) objednávky/ kopii návrhu smlouvy jednostranně podepsaného druhou smluvní stranou/ kopii oboustranně podepsané smlouvy. Účastníci nejsou s ohledem na aktuální výši jednotlivých předmětů dotace povinni zadávat veřejnou zakázku v zadávacím řízení podle zákona č. 134/2016 Sb., o zadávání veřejných zakázek (ZoZVZ) (podrobnosti viz bod IV. Informace pro žadatele o poskytnutí dotace 2018). (Metodika zadávání veřejných zakázek malého rozsahu pro program již není součástí dokumentů metodického řízení.)

10 Rozhodnutí o poskytnutí dotace (podklady)
Účastník předkládá v případě pokračujícího projektu, kde již bylo vydáno Rozhodnutí o poskytnutí dotace v minulém rozpočtovém roce v listinné podobě: Žádost o uvolnění prostředků vč. čísla bankovního účtu příjemce podepsanou osobou oprávněnou za NNO (viz. Příloha č. 5 k dokumentu „Informace pro žadatele*“), Kopii oboustranně podepsaných smluvních závazků pokrývajících uvolňovanou výši dotace. *pro pokračující projekty zůstávají v platnosti původní dokumenty metodického řízení, tj. Informace pro žadatele a Dokumentace programu Na základě žádosti o uvolnění prostředků budou po vydání Rozhodnutí o poskytnutí dotace (změna) uvolněny prostředky daného rozpočtového roku. V případě povinnosti zadávat veřejnou zakázku podle zákona č. 134/2016 Sb., o zadávání veřejných zakázek (ZoZVZ), dále účastník u pokračujícího projektu v listinné podobě předloží příp. nové podklady z dalších zadávacích řízení: kopii zprávy o hodnocení nabídek, příp. kopii protokolu o otevírání obálek, oznámení o výběru.

11 Rozhodnutí o poskytnutí dotace (průběh a termíny)
Rozhodnutí o poskytnutí dotace je podkladem pro uvolnění všech dotačních prostředků daného rozpočtového roku ! Bez jeho vydání nelze prostředky dotace uvolnit. obecně lze žádat nejdříve po uzavření prvního smluvního závazku, (!) zásadní doporučení: spojení s vydáním Rozhodnutí o poskytnutí dotace  vydání sloučeného dokumentu Registrace a Rozhodnutí o poskytnutí dotace na žádost (postačí formou u) nebo je-li to účelné lze spojit s vydáním Registrace akce - bude vydán sloučený dokument zahrnující obě fáze, podkladem vydání: všechny podklady jako u oddělených dokumentů, orientační časová dotace k vydání po kompletaci podkladů: 1 – 1,5 týdne, trvání administrační fáze dle potřeb žadatelů.

12 Uvolnění prostředků (podklady)
Účastník předkládá v listinné podobě Žádost o uvolnění finančních prostředků ze státního rozpočtu vč. čísla bankovního účtu příjemce podepsanou osobou oprávněnou za NNO (viz. Příloha č. 5 k dokumentu „Informace pro žadatele o poskytnutí dotace 2018“), Kopii oboustranně podepsaných smluvních závazků pokrývajících vyplácenou výši dotace: Oboustranně podepsaná smlouva nebo Potvrzená (tj. oboustranně podepsaná) objednávka, příp. řádná/é faktura/y na zálohy* *nemusí být oboustranně podepsána/y

13 Uvolnění prostředků (průběh a termíny)
lze žádat kdykoliv, zejm. dle potřeb žadatele (uvolnění VŽDY však až po vydání Rozhodnutí), s ohledem na povahu předmětů dotace v rámci výzvy pro r bude v rámci žádosti docházet k uvolňování částky dotace zejména na jeden konkrétní smluvní závazek, orientační časová dotace k vydání po kompletaci podkladů: 1 – 1,5 týdne, trvání administrační fáze dle potřeb žadatelů.

14 Související témata Dokumentace akce
nutné opětovně aktualizovat (vyplnit na webových stránkách MF ) a zaslat v případě žádosti o změnu Registrace akce/ změnu Rozhodnutí o poskytnutí dotace (s podpisem osoby oprávněné za NNO a kontaktní osoby)

15 Veškeré řádné podklady pro vydání Rozhodnutí o poskytnutí dotace a uvolnění finančních prostředků musí být odboru pro mládež předány v případě projektů podpořených v rámci výzvy pro rok do , v případě pokračujících (stavebních) projektů předchozích let do ! Po uplynutí uvedených termínů nebude při nepředání řádných podkladů s ohledem na vývoj administrace ke konci roku a vnitřní lhůty MŠMT pro předání podkladů garantováno uvolnění prostředků ! Budou-li Vám proto již dostupné příslušné podklady, prosíme Vás o jejich zaslání na odbor pro mládež. V rámci administrace programu je možné případné nejasnosti vzájemnou komunikací odstranit.

16 Děkuji za pozornost. Mgr. Matěj Zýka
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7, Praha 1 • tel.:


Stáhnout ppt "Seminář k dotačnímu programu 133 710 Rozvoj materiálně technické základny mimoškolních aktivit dětí a mládeže Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy."

Podobné prezentace


Reklamy Google