Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Ustavující jednání Řídícího výboru MAP II, Praha 1

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Ustavující jednání Řídícího výboru MAP II, Praha 1"— Transkript prezentace:

1 Ustavující jednání Řídícího výboru MAP II, Praha 1
Praha, ZŠ Vodičkova

2 Výstupy MAP I Specifika území v oblasti vzdělávání dětí a žáků do 15 let věku: Počet dětí, žáků cizinců 10 násobně převyšuje republikový průměr, v MŠ tvoří cizinci až 25-30% dětí; problémy v oblasti zapojení žáků ZŠ do volnočasových aktivit (odpoledních), ve spolupráci s rodiči MŠ; Praha 1 jako jediná MČ HMP nemá na svém území zřízen Dům dětí a mládeže či jiné Centrum volného času; Problematické navýšení kapacit MŠ i ZŠ, prostory k rozšíření pouze půdní vestavby (nelze kmenové učebny – hasiči, hygiena), většina investičních dotačních titulů není využitelná; V oblasti inkluze je potřeba podpořit zejména MŠ (nemají poradenské odborníky); spolupráci MŠ a ZŠ + ŠPZ; Více výkonově orientovaných rodičů a motivovaných dětí (lokalita, centrální úřady, banky…) Zjištěné problémy byly spíše v oblastech systémových – nárůst administrativy, financování, nedostatek odborníků apod.

3 MAP I - Pracovní skupiny - tematické
Předčtenářská gramotnost Čtenářská gramotnost Polytechnické vzdělávání Finanční gramotnost Matematická gramotnost Zvyšování kulturního povědomí Inkluzivní vzdělávání Volnočasové aktivity Vzdělávání dětí a žáků s OMJ Dobrovolnost Otevřenost Heterogenita (MŠ, ZŠ, formální, neformální, odborníci, VŠ) Pravidelnost (čas, den v týdnu) Pevná programová struktura (domácí + odborníci, příklady praxe) Pestrost (střídání míst konání) Výstupy – swot analýzy Evaluace (dotazníkové šetření )

4 Pracovní skupiny, workshopy

5 PS – dotazníkové šetření

6 Základní údaje o projektu MAP II CZ.02.3.68/0.0/0.0/17_047/0011008
OP Výzkum, vývoj, vzdělávání (MŠMT) Cíl: zvýšit kvalitu vzdělávání dětí a žáků do 15 let věku, prohloubení stávajícího partnerství MŠ, ZŠ a dalších aktérů, definování cílů a priorit vzdělávání, výstup = dokument MAP II Navazuje na MAP I (2 letý projekt) Podpořeno z MŠMT: tis. Kč, paušál tis. Kč MČ Praha 1: 5% Realizace (44 měsíců) Realizuje MČ Praha 1, odd. školství + externí odborníci MČ Praha 1 zřizuje 5 ZŠ, 7 MŠ (5 ŠJ, 1 ŠVP) Počet dětí: 720 Počet žáků: cca 3 000 Počet pedagogů: cca 310 úvazků (MŠ, ZŠ) Projektem MAP I prošlo na 60 odborníků (pedagogů + dalších) Do MAP II se přihlásilo 24 subjektů ( ost. zřizovatelů)

7 MAP II 1. února 2019 zahájen projekt MAP II – Praha 1
28. března 2019 Setkání realizátorů MAP II (24 MŠ, ZŠ, ZUŠ) účast cca 100 osob 1. února 2019 zahájen projekt MAP II – Praha 1

8 V jakých aktivitách chceme pokračovat
Řídící výbor (rozšířený o nové zástupce) Pracovní skupiny (4) PS pro financování (nová) Příklady: Akademie pro zvídavé rodiče, učitele i veřejnost (Rodičovská akademie) Rukověť pro rodiče dětí s OMJ (MŠ) a další … 


Stáhnout ppt "Ustavující jednání Řídícího výboru MAP II, Praha 1"

Podobné prezentace


Reklamy Google