Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Základní Listina Projekt: „Aktualizace procesu komunitního plánování sociálních služeb v ORP Šternberk“, reg. číslo CZ.03.2.63/0.0/0.0/16_063/0006558.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Základní Listina Projekt: „Aktualizace procesu komunitního plánování sociálních služeb v ORP Šternberk“, reg. číslo CZ.03.2.63/0.0/0.0/16_063/0006558."— Transkript prezentace:

1 Základní Listina Projekt: „Aktualizace procesu komunitního plánování sociálních služeb v ORP Šternberk“, reg. číslo CZ /0.0/0.0/16_063/ Tento projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Zaměstnanost a státního rozpočtu ČR.

2 Základní listina KPSS Slouží k vymezení pravidel, kterými se proces KPSS řídí. Je to veřejný dokument, ke kterému se závazně hlásí všichni účastníci KPSS.

3 Vymezení KPSS Co je to KPSS Oblast KP - sociální služby Působnost KPSS
Účastníci KPSS

4 Cíle KPSS Vytvořit jednotný kvalitní systém sociálních služeb, který bude dostupný, bude odpovídat potřebám občanů a bude pružně reagovat na změny jejich potřeb. Umožnit občanům podílet se na rozvoji sociálních služeb. Zajistit efektivní ekonomické plánování sociálních služeb a vytvořit rovné podmínky pro všechny poskytovatele těchto služeb s cílem co nejlépe využívat dostupné zdroje. Vytvářet a předkládat ke schválení Plán rozvoje sociálních služeb v ORP Šternberk.

5 Principy KPSS Posílení principů otevřené občanské společnosti
Bez dohody není KPSS Vše je veřejné Bez uživatelů není KPSS KPSS je živý a cyklický proces KPSS je proces orientovaný na kvalitu a efektivitu

6 Organizační struktura KPSS
Řídící orgán: Řídící skupina - úzce spolupracuje s rovinou odbornou, zastoupenou Pracovními skupinami Nejvyššími orgány procesů KPSS jsou Veřejná setkání účastníků KPSS, Rada města Šternberk a Zastupitelstvo města Šternberk.

7 Organizační struktura
Odpovědné osoby: Centrum pro komunitní práci východní Morava (zpracovatel komunitního plánování), odpovědná osoba, která projekt řídí a je pověřená jednat za zpracovatele: Mgr. Gabriela Fellingerová, ředitelka místního zastoupení. Město Šternberk (partner projektu), odpovědná osoba: Ing. Jitka Zajacová, vedoucí Odboru sociálních věcí.

8 Provádění změn a doplňování ZL
Návrh změn, včetně zdůvodnění, může podat kterýkoli účastník KPSS na adresu Města Šternberk, Horní náměstí 16, Šternberk, nebo na Základní listina může být doplňována i dalšími dokumenty, kterými mohou být jednací řády a metodiky. Změny a doplnění musejí být projednány a schváleny Řídící skupinou procesu KPSS a musejí být zveřejněny v písemné formě.

9 Děkuji za pozornost. Projekt: „Aktualizace procesu komunitního plánování sociálních služeb v ORP Šternberk“, reg. číslo CZ /0.0/0.0/16_063/ Tento projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Zaměstnanost a státního rozpočtu ČR.


Stáhnout ppt "Základní Listina Projekt: „Aktualizace procesu komunitního plánování sociálních služeb v ORP Šternberk“, reg. číslo CZ.03.2.63/0.0/0.0/16_063/0006558."

Podobné prezentace


Reklamy Google