Pakt zaměstnanosti Ústeckého kraje 10. 2. 2014. Obsah prezentace 1.Mezinárodní rámec paktů zaměstnanosti a důvody založení Paktu zaměstnanosti Ústeckého.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Moravskoslezský pakt zaměstnanosti Klíčový projekt Strategie MS kraje 21. května 2010.
Advertisements

Pakt zaměstnanosti Ústeckého kraje
1 Pakt zaměstnanosti Karlovarského kraje Karlovy Vary, 25. září 2015.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Rozvojové programy pro VVŠ 8. února Rozvojové programy VVŠ Rozvojové programy 2012 Požadavky vysokých škol v centralizovaných projektech → finanční.
1. setkání Řídícího výboru MAP rozvoje vzdělávání území SO ORP Nýřany Nýřany
OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Mgr. Barbora Hošková Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR 8.listopadu 2006.
Strukturální fondy na MŠMT Setkání českých technologických platforem
Strategické řízení školy s využitím sebehodnocení školy dle modelu CAF RNDr. Hana Žufanová.
Regionální politika Oldřich Hájek. Obsah přednášky: Další typologie nástrojů lokálního rozvoje a RP Podle charakteru a zaměření Podle charakteru a zaměření.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČESKÉ REPUBLIKY Odborný seminář pro potenciální žadatele o dotaci na projekt Krajský úřad Jihomoravskéhjo kraje Brno, 1.
Střednědobé plány krajů, sítě sociálních služeb a přechod financování sociálních služeb na kraje Konference Financování sociálních služeb pro města a obce.
Program podpory zaměstnanosti v Ústeckém kraji (Podpora) reg. č. CZ.1.04/2.1.01/E Ing. Radka Fantová projektová manažerka Mobil:
Kulatý stůl II. Nový Šaldorf-Sedlešovice MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů.
NSK A SEKTOROVÉ DOHODY JAKO NÁSTROJE PRO PROVÁZÁNÍ POTŘEB ZAMĚSTNAVATELŮ A VZDĚLAVATELŮ Ilona Šimarová, Svaz průmyslu.
Regionální management II prof. Ing. Magdalena Hrabánková, CSc., prof. h. c.
SEMINÁŘ K PROBLEMATICE EVROPSKÉHO SOCIÁLNÍHO FONDU Porovnání obsahu a zaměření OP RLZ a JPD Cíl 3 * Městská knihovna, Praha.
Strategická východiska rozvoje dopravních sítí Ing. Tomáš Čoček, Ph.D. 1. náměstek - státní tajemník Ministerstvo dopravy ČR.
Regionální politika EU v období Mgr. Oldřich Hájek.
Evropský sociální fond 1 Jiří Švarc Evropská Komise Generální ředitelství pro zaměstnanost, sociální věci a rovné příležitosti Oddělení pro Českou republiku,
VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST ZKUŠENOSTI S PODPOROU ESF VE VELKÉ BRITÁNII.
Krizové štáby. Zákon č. 240/2000 Sb., § 14 (1) Hejtman zajišťuje připravenost kraje na řešení krizových situací; ostatní orgány kraje se na této připravenosti.
Podnik ro Název projektu: Nové ICT rozvíjí matematické a odborné kompetence Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název školy: Střední odborná.
Pakt zaměstnanosti, aneb přístup v řešení problémů v Moravskoslezském kraji Zlín, Andrea Šimoníková Inovace výuky regionálního rozvoje, CZ.1.07/2.2.00/
Tematické setkání KAP Ústeckého kraje Metodická podpora KAP pro intervenci Rozvoj škol jako center CŽU (dalšího profesního vzdělávání) Jana Bydžovská,
Příprava Jihomoravského kraje na programové období 2014–2020 Brno,
MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů
Situace na trhu práce v JmK a veřejná služba
Inovace jako nedílná součást programů financovaných z ESIF
Dokument KAP MSK - obsah
Metodická podpora projektu P-KAP krajskému akčnímu plánování
Program meziregionální spolupráce INTERREG EUROPE
RPS/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství
Postup aktualizace Regionálního akčního plánu Zlínského kraje Ing
Dosavadní přínosy Kohezní politiky pro ČR
NEZAMĚSTNANOST Úřad práce.
VYHODNOCENÍ PŘEDCHOZÍCH VÝZEV
Absorpční kapacita Jihomoravského kraje
Program podpory mladých lidí na trhu práce v regionu Děčínska a Šluknovského výběžku - CESTA Marcel Dittrich.
Integrace VISION a VIS Mail do NS-VIS – VIS Mail fáze II projekt spolufinancovaný z ročního programu Fond pro vnější hranice (FVH)
Hlavní město praha a integrace cizinců
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Koordinační výbory Národního strategického referenčního rámce
Náměty pro činnost Národního fóra
Technické přípravné jednání ŘKV
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Olomouckém kraji pro roky
Společenská odpovědnost organizací Město Třebíč 21. září 2017
Evropská územní spolupráce
Příprava programového období 2014–2020
Aktualizace strategické vize Strategie rozvoje Jihomoravského kraje 2020 Brno, 5. prosince 2011.
Workshop 2, Možnosti spolupráce škol a firem 2018 – 2019,
AKTUALIZACE REGIONÁLNÍ INOVAČNÍ STRATEGIE ZLÍNSKÉHO KRAJE
EQF a Národní soustava kvalifikací v České republice
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
Situace na trhu práce v Olomouckém kraji
Podpora zaměstnanosti na místní úrovni: odpovědné zadávání
Situace na trhu práce v Olomouckém kraji
IRP 2017 (Internacionalizace) Výměnná laboratorní praktika FM TUL/HSZG
Teritoriální Pakt zaměstnanosti Ústeckého kraje
Institucionální program pro veřejné vysoké školy pro rok 2017
Centralizované rozvojové projekty 2017
STRATEGIE AGE MANAGEMENTU V ČESKÉ REPUBLICE CZ.1.04/5.1.01/
Mapování regionální potřebnosti seniorských služeb a podpory
Klíčové aktivity projektu
Projekt „Plánování sociálních služeb v Plzeňském kraji“
Úvodní informace o Fondu malých projektů
Martin VLASTNÍK, vedoucí oddělení politiky nerostných surovin
- ČESKY SEVER Sociální podnik a OPZ •.
(Zasedací místnost MAS Království – Jestřebí hory, o.p.s., Úpice)
Aktivity Olomouckého kraje v oblasti podpory podnikání v roce 2016
Transkript prezentace:

Pakt zaměstnanosti Ústeckého kraje

Obsah prezentace 1.Mezinárodní rámec paktů zaměstnanosti a důvody založení Paktu zaměstnanosti Ústeckého kraje 2.Memorandum o založení Paktu zaměstnanosti Ústeckého kraje 3. Zakládající členové, cíle a priority Paktu zaměstnanosti Ústeckého kraje 4. Průběh realizace a výsledky Paktu zaměstnanosti za 11 měsíců 5. Diskuze a otázky

TEPs in Austria Canadian CFDCs BBWA in Berlin Greek partnerships TEPs in Hungary Irish partnerships France: CBE, MIFE, EREF, PLIE Slovakian LSIPs SNP in Portugal Partnerships in Norway RPP in New Zealand TEPs in Catalonia WIBs in the USA TEPs in Italy LSP in UK RESOC & SEER in Flanders Finnish partnerships RGC in Sweden Pakty a partnerství ve světě

Proč pakt zaměstnanosti v ÚK ? Je nezbytně nutné vytvořit silné regionální partnerství k vytvoření silného tlaku na centrální orgány – resortní ministerstva k řešení problematiky zaměstnanosti a konkurenceschopnosti v Ústeckém kraji Je potřeba zefektivnit čerpání dislokovaných finančních prostředků do regionu Ústeckého kraje, zamezit duplicitám a preferovat jejich investování do rozvojových pólů Velké množství projektů, ale s nízkou mírou koordinace a bez společné strategie leckdy nepřináší komplexní výsledky Cca 66 tisíc nezaměstnaných, míra nezaměstnanosti cca 14 % tj. o 4-5% více než je republikový průměr. Trh práce – složitý mechanismus vyžadující spolupráci mnoha aktérů Pakty zaměstnanosti a partnerství – osvědčený nástroj v zemích OECD

Legislativní ukotvení paktů zaměstnanosti v EU i ČR Evropský sociální fond Nařízení (ES) č.1081/2006 týkající se Evropského sociálního fondu Článek 3, odst.1 písm.(e) Evropský fond pro regionální rozvoj Nařízení (ES) č.1080/2006 o Evropském fondu pro regionální rozvoj Článek 4 Konvergence Evropské Iniciativy Společenství EQUAL Společná pomoc na podporu projektů v evropských regionech (JASPERS)

Dne bylo v budově krajského úřadu v Ústí nad Labem podepsáno Memorandum o ustanovení Paktu zaměstnanosti Ústeckého kraje. Zakládajícími členy paktu zaměstnanosti ÚK jsou: Ústecký kraj, Ič: Krajská hospodářská komora Ústeckého kraje Ič: Hospodářská a sociální rada Ústeckého kraje, Ič: Univerzita J.E.Purkyně v Ústí nad Labem, Ič: V současné době je administrováno přistoupení ÚP ČR k paktu zaměstnanosti ÚK, detaily budou projednány , za přítomnosti ministryně Michaely Marksové Tominové a generální ředitelky ÚP ČR Marie Bílkové.

Strategický cíl Paktu zaměstnanosti Ústeckého kraje Strategickým cílem Paktu zaměstnanosti Ústeckého kraje je zvýšit konkurenceschopnost a zaměstnanost Ústeckého kraje na průměrnou míru těchto ukazatelů ve srovnání s ostatními kraji České republiky do roku 2020 Pakt zaměstnanosti Ústeckého kraje obsahuje čtyři strategické priority, prostřednictvím kterých chce dosáhnout naplnění strategického cíle paktu. 1.Trh práce a zaměstnanost 2.Vzdělávání a konkurenceschopnost 3.Společenská odpovědnost firem, sociální oblast a rovné příležitosti 4.Podpora průmyslového regionu

Struktura řízení Paktu zaměstnanosti Ústeckého kraje

P RACOVNÍ SKUPINY P AKTU ZAMĚSTNANOSTI PS 1 - Trh práce a zaměstnanost, ved.PS Jaroslav Kunc ÚP ČR Ústí nad Labem PS 2 - Vzdělávání a konkurenceschopnost, ved.PS Pavlína Kalitová KHK Ústí nad Labem PS 3 - Společenská odpovědnost ved.PS Jan Eichler asociace neziskových organizací PS 4 - Průmyslové regiony ved.PS Luboš Knechtl HSR ÚK

Na co jsme se soutředili v minulém období Vytvořili jsme strukturu řízení paktu včetně nezbytné podkladové evidence ( statut orgánů, jednací řád, ustanovení pracovních skupin apod.) Velkou pozornost jsme věnovali naplňování Usnesení vlády 732 z a v poslední době také Usnesení vlády č.52 z – více samostatná prezentace Zpracovali jsme a opakovaně jsme na jednotlivých regionálních ministerstvech projednávali balíček projektových záměrů pro Ústecký kraj – výsledek samostatná prezentace Připomínkovali jsme a výrazně jsme se zapojili do koordinace přípravy procesu implementace nástroje „ Iniciativa pro mladé a Záruky pro mladé“ a dohodli společný koordinovaný přístup Paktu zaměstnanosti a ÚP v Ústí nad Labem spolu s našimi partnery z kraje Karlovarského – více samostatná prezentace Ing. Kunce – ved.PS 1 Velkou pozornost jsme též věnovali přípravě SAP Ústeckého kraje „ Handicap nám nevadí „

Průběžné výsledky A.Pakt zaměstnanosti Ústeckého kraje je ustanoven, má svá pravidla řízení a stává se významným regionálním partnerství. B.Základní projektový rámec pro CS ( UV 732) byl vypracován a předložen resortním ministerstvům C.Do dnešní doby bylo dosaženo navýšení alokace v programu VSPR 2 v Ústeckém kraji o ,- Kč D.Navýšení alokace „Praxe pro mladé „ do 30 let o ,- Kč E.Alokace 100 mil.do Ústeckého kraje na základě UV 52/2014 F.Navázána úzká spolupráce s paktem zaměstnanosti MSK G.Nastavená spolupráce s Krajem Karlovarským – Iniciativa pro mladé

Děkuji za pozornost Děkuji za pozornost Ing. Dagmar Prošková Výkonný manažer Paktu zaměstnanosti ÚK Ústecký kraj - Krajský úřad Velká Hradební 3118/ Ústí nad Labem GSM: