Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Úvodní informace o Fondu malých projektů

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Úvodní informace o Fondu malých projektů"— Transkript prezentace:

1 Úvodní informace o Fondu malých projektů
Seminář pro žadatele , Ostrava

2 Osnova semináře Úvodní informace o Fondu malých projektů.
Představení 2. a 3. výzvy FMP. Příprava malých projektů, VŘ, Publicita. Kontrola a hodnocení předložených žádostí o NFP Realizace a vyúčtování malého projektu. Nejčastější chyby. Diskuze, dotazy.

3 Region Bílé Karpaty Region Bílé Karpaty (RBK) je sdružením právnických osob podle Občanského zákoníku, založeným zakladatelskou smlouvou dne Orgány sdružení jsou Valné shromáždění RBK a Správní rada RBK. Statutárním orgánem je předseda sdružení. Tuto funkci od vykonává Ing. Jan Kučera, MSc., místostarosta Rožnova pod Radhoštěm, statutární zástupce Sdružení Mikroregion Rožnovsko. RBK je dlouholetý Správce fondu mikroprojektů/malých projektů (Phare CBC , INTERREG III-A , OPPS SR-ČR , INTERREG V-A SR-ČR ).

4 Region Bílé Karpaty 2014+ RBK - správce Fondu malých projektů z programu přeshraniční spolupráce INTERREG V-A 2014 – 2020 Slovenská republika – Česká republika. Všestranný rozvoj příhraničních regionů se zaměřením na přeshraniční spolupráci (kraje Zlínský, Jihomoravský, Moravskoslezský) s partnerskými organizacemi ze Slovenské republiky působícími na vymezeném území (kraje Žilinský, Trenčínský a Trnavský). Mezi další činnosti RBK patří kooperace a koordinace aktivit pro vytváření podmínek harmonického rozvoje příhraničních regionů a oblastí v sociální, hospodářské, kulturní a společenské sféře. Cílem sdružení je podpora vzájemné spolupráce subjektů na obou stranách hranice, poskytování informací o dotačních možnostech starostům či představitelům dalších institucí a organizování společných projektů, jež budou přínosem pro celý region.

5 Program přeshraniční spolupráce INTERREG V-A SR-ČR 2014 – 2020.
Fond malých projektů 2014 – 2020 Program přeshraniční spolupráce INTERREG V-A SR-ČR 2014 – 2020. Strategický záměr projektu Fond malých projektů (FMP): - přispět k zvýšení atraktivnosti přeshraničního regionu pro obyvatele a návštěvníky prostřednictvím inteligentního využívání vnitřního potenciálu území. Podrobné informace k FMP: Příručka pro žadatele a konečné uživatele, verze 1.2 (platná od ), včetně příloh, dokumentace k aktuální výzvě, ŽoNFP, aj. Správce FMP na české straně - Region Bílé Karpaty - vedoucí partner. Správce FMP na slovenské straně - Žilinský samosprávný kraj - hlavní přeshraniční partner.

6 Základní informace FMP 2014 - 2020
Podpora malých projektů na regionální úrovni. Evidentní přeshraniční dopad. Zapojení přeshraničního partnera. Objem vyčleněných prostředků z ERDF EUR (10% z celkové alokace programu). Objem prostředků v ČR i SR přibližně stejný (ČR EUR, v SR EUR). Celková vyčleněná částka podpory z ERDF pro malé projekty v ČR činí ,66 EUR.

7 Fond malých projektů Cílem podpory FMP je jednak vytváření přeshraniční integrace a posílení dlouhodobých forem spolupráce, stejně tak jako vytváření a posilování kontaktů, trvalá přeshraniční spolupráce obyvatel, regionů a regionálních struktur. Naplnění těchto cílů umožňuje Fond svým přístupem k financování menších akcí, které jsou založeny na bázi regionálních potřeb a mají evidentní přeshraniční dopad. Fond bude tedy podporovat zejména neinvestiční projekty menšího rozsahu v oblasti přeshraničních aktivit. Zkušenosti ukázaly, že Fond malých projektů je účinným mechanismem k podpoře akcí malého rozsahu a umožňuje využívání prostředků na podporu rozpočtově malých, ale z hlediska významu velmi přínosných projektů pro navazování a rozšiřování kontaktů mezi partnery z obou částí hranice.

8 Fond malých projektů 2014 – 2020 územní vymezení
česká strana Moravskoslezský, Zlínský a Jihomoravský kraj slovenská strana Žilinský, Trenčínský a Trnavský samosprávný kraj Realizace MP musí mít dopad výhradně do těchto krajů, minimálně do jednoho

9 Zaměření projektu FMP v rámci programu INTERREG V-A SK-CZ
Prioritní osa 2 Prioritní osa 3 Kvalitní životní prostředí Rozvoj místních iniciativ Investiční priorita 3. Zachování, ochrana, podpora a rozvoj přírodního a kulturního dědictví (6c) 5. Podpora právní a administrativní spolupráce a spolupráce mezi občany a institucemi (11b) Specifický cíl 2.1 Zvýšení atraktivnosti kulturního a přírodního dědictví pro obyvatele a návštěvníky příhraničního regionu. 3.1 Zvýšení kvalitní úrovně přeshraniční spolupráce místních a regionálních subjektů. 40 % finančních prostředků z FMP. 60 % z finančních prostředků z FMP. Ukazatel výsledků Nárůst počtu návštěvníků v příhraničním regionu. Investiční cíl. Úroveň kvality přeshraniční spolupráce místních a regionálních hráčů. Neinvestiční cíl.

10 Děkuji vám za pozornost!
Ing. Jana Smutná ředitelka RBK Region Bílé Karpaty nám. T. G. Masaryka 2433, Zlín tel.: 573 776 058 mob.: 739 


Stáhnout ppt "Úvodní informace o Fondu malých projektů"

Podobné prezentace


Reklamy Google