Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/34.0386 „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/34.0386 „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola."— Transkript prezentace:

1 Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/34.0386 „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola hospodářská a lesnická, Frýdlant Bělíkova 1387, příspěvková organizace Šablona:III/2 Sada:VY_32_INOVACE_ObP1.01 Obchodní operace v prodejně Vytvořeno:31.08.2013 Ověřeno: 04.09.2013 Třída: PRO2, ŘU2, PV1,PRO1

2 Obchodní operace v prodejně Vzdělávací oblast:Odborné předměty Předmět:Obchodní provoz Ročník:1.,2. Autor:Yvona Baboráková Časový rozsah:1 vyučovací hodina Pomůcky:notebook, projektor Klíčová slova:obchodní operace, maloobchod Anotace: Materiál je určen k seznámení a pochopení významu maloobchodních operací.

3 OBCHODNÍ OPERACE V PRODEJNĚ (maloobchodní operace) Obchodní operace (maloobchodní operace) – pracovní operace, které se uskutečňují v prodejně. Co vše probíhá v prodejně (: ……….. odpovídají žáci

4 Cíl MO operací Cílem MO operace je dokonale připravit prodej zboží včetně vlastního prodeje – nákupní, skladovací a přepravní činnosti – provádějí je pracovníci prodejny: prodavači, skladníci, vedoucí prodejen, technicko-hospodářští pracovníci, …..

5 Uspokojení spotřebitelské poptávky Výsledek MO operací a činností s nimi spojených je zhodnocení v konečném prodeji zboží, tj. v uspokojení spotřebitelské poptávky – požadavky obyvatelstva po zboží a službách.

6 Druhy maloobchodních operací nákup zboží příjem zboží skladování zboží příprava zboží k prodeji prodej zboží ostatní související operace

7 Kontrolní otázky 1.Vysvětlete pojem MO operace. 2.Vyjmenujte pracovníky prodejny. 3.Nákup zboží, příjem zboží, skladování zboží příprava zboží k prodeji, prodej zboží, ostatní související operace.

8 Správné odpovědi 1.Jsou to pracovní operace, které se uskutečňují v prodejně. 2.Prodavači, skladníci, vedoucí prodejen, technicko-hospodářští pracovníci. 3.Nákup zboží, příjem zboží, skladování zboží, příprava zboží k prodeji, prodej zboží, ostatní související operace.

9 Použité zdroje htp:// sovapo.wbs.cz/1-P-OCL-Obchodni-operace-v- prodejne.html‎ NOVOTNÝ, Mojmír. Obchodní provoz pro střední odborná učiliště. 1.vyd.Fortuna, 2003, ISBN 80-7168-845-2. Pokud není uvedeno jinak, jsou použité objekty vlastní originální tvorbou autora. Materiál je určen pro bezplatné používání pro potřeby výuky a vzdělávání na všech typech škol a školských zařízení. Jakékoliv další využití podléhá autorskému zákonu. Veškerá vlastní díla autora (fotografie, videa) lze bezplatně dále používat i šířit při uvedení autorova jména.


Stáhnout ppt "Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/34.0386 „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola."

Podobné prezentace


Reklamy Google