Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/34.0386 „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/34.0386 „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola."— Transkript prezentace:

1 Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/34.0386 „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola hospodářská a lesnická, Frýdlant Bělíkova 1387, příspěvková organizace Šablona:III/2 Sada:VY_32_INOVACE_ObP.1.06 Příjem zboží do prodejny – 1.část. Vytvořeno:30.09.2013 Ověřeno: 03.10.2013 Třída: PRO2, ŘU2, PV1, PRO1

2 Příjem zboží do prodejny Vzdělávací oblast:Odborné předměty Předmět:Obchodní provoz Ročník:1., 2. Autor: Yvona Baboráková Časový rozsah:1 vyučovací hodina Pomůcky:notebook, projektor Klíčová slova:příjem zboží, přejímka zboží do prodejny, Anotace: Materiál je určen k seznámení s druhou obchodní operací především odběrem zboží.

3 2. Příjem zboží Převzetí zboží od dodavatele – vlastnické právo na zboží přechází z dodavatele na odběratele. Z obchodního hlediska rozumíme příjmem zboží tyto dvě hlavní fáze: a) odběr zboží od dodavatele b) přejímka zboží - kontrola množství a jakosti odebraného zboží.

4 ODBĚR ZBOŽÍ Provádí se ihned při dodávce zboží do prodejny. Odběratel – prodejna se při něm má přesvědčit, zda dostává takovou zásilku, která je uvedena v dodacím listu, zejména zda je zásilka zevně neporušena a zda souhlasí počet manipulačních jednotek.

5 Podmínky pro odběr zboží místo odběru: rampa, sklad nebo stanice určení, např. železniční stanice, pošta účast při odběru: dopravce zboží nebo dodavatel /řidič, závozník/ a vedoucí prodejny nebo jím pověřený pracovník doklad: přepravní list /dodací nebo nákladní list, faktura/

6 Odběr musí být zaměřen na zjištění –zjevné neporušenosti zásilky, neporušenosti plomby např. na železničním vagóně, na nákladním autě –totožnosti údajů vyznačených na přepravních obalech a v průvodních dokladech –odsouhlasení počtu obalu, beden, balíků apod. –brutto váhy a její porovnání s údaji, které jsou uvedeny na přepravních dokladech –neporušenosti každého obalu, kusu

7 Procvičování Příjem zboží od dodavatele do prodejny znamená, že vlastnické právo na zboží přechází z dodavatele na odběratele

8 Podmínky odběru zboží místo odběru účast při odběru doklad

9 Procvičování Hlavní fáze příjmu zboží: a) odběr zboží od dodavatele b) přejímka zboží

10 Použité zdroje htp:// sovapo.wbs.cz/1-P-OCL-Obchodni-operace-v- prodejne.html‎ NOVOTNÝ, Mojmír. Obchodní provoz pro střední odborná učiliště. 1.vyd.Fortuna, 2003, ISBN 80-7168- 845-2. Htp://julda.cz/2009/.../dodaci-list-vzor-tiskopis- formular-ke-stazeni-zdar...‎ArchivPodobné Pokud není uvedeno jinak, jsou použité objekty vlastní originální tvorbou autora. Materiál je určen pro bezplatné používání pro potřeby výuky a vzdělávání na všech typech škol a školských zařízení. Jakékoliv další využití podléhá autorskému zákonu. Veškerá vlastní díla autora (fotografie, videa) lze bezplatně dále používat i šířit při uvedení autorova jména.


Stáhnout ppt "Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/34.0386 „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola."

Podobné prezentace


Reklamy Google