Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/34.0386 „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/34.0386 „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola."— Transkript prezentace:

1 Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola hospodářská a lesnická, Frýdlant Bělíkova 1387, příspěvková organizace Šablona:III/2 Sada:VY_32_INOVACE_Te.1.05 Hygiena a sanitace v pekárnách Vytvořeno: Ověřeno: Třída:PE1

2 Hygiena a sanitace v pekárnách Vzdělávací oblast:Odborné předměty Předmět:Technologie Ročník:1. Autor:Yvona Baboráková Časový rozsah:1 vyučovací hodina Pomůcky:notebook, projektor Klíčová slova:hygiena, sanitace, generální úklid, prachové částice Anotace: Materiál je určen žákům k seznámení se zásadami hygieny a sanitace v pekařském provozu.

3 Hygiena a sanitace v pekárnách Znečištění způsobují: – Prachové částice – Mastnoty – Přischlé a připečené hmoty – Náplně

4 Požadavky na provozní zařízení Povrchy zařízení – hladké, omyvatelné a odolné desinfekčním prostředkům. Větrání – bez silného proudění vzduchu. Umýváme – dřezy, díže, odkládací a pracovní stoly, police a skříňky (na nádobí, mycí prostředky), obložení stěn, okna, dveře, podlahy.

5 Druhy úklidů • 1)Průběžný • 2)Denní • 3)Týdenní • 4)Generální (velký)

6 Pojmy •DESINFEKCE - likvidace choroboplodných zárodků •DESINSEKCE - hubení škodlivých hlodavců •DERATIZACE - hubení škodlivých hlodavců

7 Kontrolní úkoly 1.Co všechno může v pekárně způsobit znečištění? 2.Popište, co umýváme v pekařském provozu.

8 Správné odpovědi 1. Prachové částice, mastnoty, přischlé a připečené hmoty, náplně. 2. Dřezy, díže, odkládací a pracovní stoly, police a skříňky, obložení stěn, okna, dveře, podlahy.

9 Použité zdroje •http://www.deratizace.com/slovnik-pojmu/http://www.deratizace.com/slovnik-pojmu/ MÜLLEROVÁ, Monika. CHROUST, František. Pečeme moderně v malých i větších pekárnách. 2.vyd.Kora, 1993, ISBN Pokud není uvedeno jinak, jsou použité objekty vlastní originální tvorbou autora. Materiál je určen pro bezplatné používání pro potřeby výuky a vzdělávání na všech typech škol a školských zařízení. Jakékoliv další využití podléhá autorskému zákonu. Veškerá vlastní díla autora (fotografie, videa) lze bezplatně dále používat i šířit při uvedení autorova jména.


Stáhnout ppt "Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/34.0386 „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola."

Podobné prezentace


Reklamy Google