Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/34.0386 „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/34.0386 „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola."— Transkript prezentace:

1 Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/34.0386 „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola hospodářská a lesnická, Frýdlant Bělíkova 1387, příspěvková organizace Šablona:III/2 Sada:VY_32_INOVACE_Hv1.07 Hudební činnosti Vytvořeno:06.10.2013 Ověřeno: 09.10.2013 Třída:SČ1

2 Hudební činnosti Vzdělávací oblast:Všeobecně vzdělávací předměty Předmět:Hudební výchova Ročník:1. Autor:Yvona Baboráková Časový rozsah1 vyučovací hodina Pomůcky:notebook, projektor Klíčová slova:vokální, instrumentální, hudebně pohybové činnosti Anotace: Materiál je určen k seznámení s hudebními činnostmi a jejich významem.

3 Hudební činnosti vokální činnost – práce s hlasem, kultivace pěveckého i mluveného projevu instrumentální činnost – hra na hudební nástroje a jejich využití při reprodukci a produkci hudebně pohybová činnost – ztvárnění hudby pohybem, tancem, gesty

4 Vokální činnosti Správné dýchání a držení těla. Intonační cvičení. Hra na tělo – vytleskávání, podup. Hlas mluvený a zpěvní.

5 Vokální činnosti Zpěv lidových písní přiměřeného rozsahu. Rytmická cvičení. Výběr vánočních koled. Hudební hry (Na štafetu, Na ztracenou melodii).

6 Instrumentální činnost Znalost některých hudebních nástrojů. Praktická orientace v jednoduchých taktech. Jednoduchý rytmický zápis. Hra na některé hudební nástroje.

7 Hudebně - pohybové činnosti zájem, aktivita, vložení se do hry, smysl pro kolektivní spolupráci, tvořivost Jednoduché taneční hry přispívají ke kultivaci pohybu, prohloubení rytmického cítění a zlepšení spolupráce ve skupině.

8 Kontrolní otázky 1.Jaké hudební činnosti znáte? 2.Vysvětlete význam hudebně pohybové činnosti.

9 Správné odpovědi 1.Vokální, instrumentální, hudebně pohybová činnost. 2.Přispívají ke kultivaci pohybu, k prohloubení rytmického cítění a zlepšení spolupráce ve skupině.

10 Použité zdroje svp-kravsko.kx.cz/ucebni-osnovy/ucebni-osnovy-i- stupen/hudebni-vychova/ files.zspmestec.cz/200003084-def4bdfeee/47- Hudební výchova-osnovy,str… is.muni.cz/obchod/baleni/54369‎ Pokud není uvedeno jinak, jsou použité objekty vlastní originální tvorbou autora. Materiál je určen pro bezplatné používání pro potřeby výuky a vzdělávání na všech typech škol a školských zařízení. Jakékoliv další využití podléhá autorskému zákonu. Veškerá vlastní díla autora (fotografie, videa) lze bezplatně dále používat i šířit při uvedení autorova jména.


Stáhnout ppt "Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/34.0386 „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola."

Podobné prezentace


Reklamy Google