Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/34.0386 „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/34.0386 „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola."— Transkript prezentace:

1 Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/34.0386 „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola hospodářská a lesnická, Frýdlant Bělíkova 1387, příspěvková organizace Šablona:III/2 Sada:VY_32_INOVACE_Obp.1.15 MO operace – související operace Vytvořeno:07.12. 2013 Ověřeno: 12.12. 2013 Třída: PRO2, ŘU2, PV1, PRO1

2 Ostatní maloobchodní operace – související Vzdělávací oblast:Odborné předměty Předmět:Obchodní provoz Ročník:1., 2. Autor:Yvona Baboráková Časový rozsah:1 vyučovací hodina Pomůcky:notebook, projektor Klíčová slova:balicí služby, přepravní balení, služby pro zákazníky Materiál je určen k seznámení se souvisejícími maloobchodními službami, které poskytuje prodejna (provozovna).

3 Ostatní služby spojené se zbožím -Balicí služby – dárkové balení zboží -Roznáška potravin do bytu na základě objednávky -Služby pro zákazníky po telefonu -Služby spojené s montáží zboží -Zaslání zboží na dobírku

4 Balicí služby – balení do krabiček – balení do sáčků – kompletace výrobků (doplnění manuálu atd.) – balení do smrštitelné folie – přepravní balení

5 Služby pro zákazníky po telefonu Samotný prodej po telefonu je živý proces. Komunikace po telefonu má svá specifika: -například malý časový prostor -hlas jako jediné komunikační médium -snadnost ukončení hovoru ze strany volaného -operátor musí být vnitřně přesvědčený o kvalitě a výhodách nabízených produktů a služeb - pouze tak může přesvědčit kohokoli dalšího.

6 Služby spojené s montáží zboží Instalace zakoupeného zboží v bytě spotřebitele: Montáž vitrín, regálů, elektrospotřebičů v prodejnách (provozovnách).

7 Roznáška potravin do bytu na základě objednávky Má velké možnosti uplatnění - v prodejnách umožňuje využít poklesu frekvence. Objednané zboží se doručuje spotřebiteli v dohodnutém čase přímo do jeho bytu.

8 Zaslání zboží na dobírku Objednané zboží je zasíláno na dobírku prostřednictvím české pošty nebo PPL na jméno a adresu objednatele v rámci České Republiky. Objednávka bude vyřízena bez zbytečného odkladu, nejpozději však do 7 dnů. Zásilka bude obsahovat objednané zboží a nákupní doklad včetně záručního listu. Cena poštovného a balného je dle výběru druhu a rychlosti přepravy a zadává se u objednávky Zásilku platíte při převzetí.

9 Opakování Jaké znáte ostatní služby spojené se zbožím? Balicí služby – dárkové balení zboží Roznáška potravin do bytu na základě objednávky Služby pro zákazníky po telefonu Služby spojené s montáží zboží Zaslání zboží na dobírku

10 Použité zdroje jakob.cz/baleni-a-kompletace apl.czso.cz/pll/vykazy/pdfsoub?xid=32&xtyp=T comgate.cz/cz/call-centrum/akvizice-prodej-po- telefonu Pokud není uvedeno jinak, jsou použité objekty vlastní originální tvorbou autora. Materiál je určen pro bezplatné používání pro potřeby výuky a vzdělávání na všech typech škol a školských zařízení. Jakékoliv další využití podléhá autorskému zákonu. Veškerá vlastní díla autora (fotografie, videa) lze bezplatně dále používat i šířit při uvedení autorova jména.


Stáhnout ppt "Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/34.0386 „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola."

Podobné prezentace


Reklamy Google