Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/34.0386 „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/34.0386 „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola."— Transkript prezentace:

1 Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/34.0386 „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola hospodářská a lesnická, Frýdlant Bělíkova 1387, příspěvková organizace Šablona:III/2 Sada:VY_32_INOVACE_ObP.2.13 Prodej zboží - předpisy Vytvořeno:20.03.2013 Ověřeno: 22.03.2013 Třída:PRO2, ŘU2, PV1, PRO1

2 Prodej zboží - předpisy Vzdělávací oblast:Odborné předměty Předmět:Obchodní provoz Ročník:1., 2. Autor:Yvona Baboráková Časový rozsah:1 vyučovací hodina Pomůcky:notebook, projektor Klíčová slova:prodej zboží, předpisy o prodeji, minimální trvanlivost Anotace: Materiál je určen k seznámení s předpisy o prodeji zboží zákazníkům.

3 5. Prodej zboží Vlastní prodej zboží může probíhat různým způsobem podle formy prodeje. Jinak bude probíhat v prodejnách s obsluhou, samoobslužných nebo specializovaných.

4 Předpisy o prodeji zboží Prodávané zboží musí mít požadovanou, popř. právními předpisy stanovenou jakost, množství, míru nebo hmotnost a musí být bez vad, zejména musí odpovídat závazným technickým normám. U potravin musí být vyznačeno datum minimální trvanlivosti, a jde-li o potraviny podléhající rychlé zkáze, datum použitelnosti.

5 Předpisy o prodeji zboží Připouští-li to povaha zboží, má kupující právo, aby bylo zboží před ním překontrolováno a jeho činnost byla předvedena. Je-li třeba, aby při užívání zboží byla zachována zvláštní pravidla /návod/, je prodávající povinen kupujícího s nimi seznámit. Zboží, které má vady, které nebrání používání, musí být prodáváno jen za nižší cenu, než je obvyklá cena bezvadného zboží; kupujícího je třeba na vadu upozornit.

6 Kontrolní otázky 1.Co ovlivňuje vlastní prodej zboží? 2.Jaké znáš předpisy o prodeji zboží?

7 Správné odpovědi 1.Vlastní prodej zboží může probíhat různým způsobem podle formy prodeje. 2.Kupující má právo na překontrolování zboží, seznámení s návodem ještě v prodejně, popřípadě slevu z ceny u zboží s vadou.

8 Použité zdroje htp:// www.sovapo.wbs.cz/1-P-OCL-Obchodni- operace-v-prodejne.html‎ NOVOTNÝ, Mojmír. Obchodní provoz pro střední odborná učiliště. 1.vyd.Fortuna, 2003, ISBN 80-7168- 845-2. Pokud není uvedeno jinak, jsou použité objekty vlastní originální tvorbou autora. Materiál je určen pro bezplatné používání pro potřeby výuky a vzdělávání na všech typech škol a školských zařízení. Jakékoliv další využití podléhá autorskému zákonu. Veškerá vlastní díla autora (fotografie, videa) lze bezplatně dále používat i šířit při uvedení autorova jména.


Stáhnout ppt "Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/34.0386 „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola."

Podobné prezentace


Reklamy Google